Vara lycklig utan äventyr eller lyckligt slut

lla lärs från barndomen att berättelser alltid har en lycklig avslutning. Det är som om världen är i harmoni på den sista sidan där allt är vackert och slutet är idealiskt. 

Problem  Men det är viktigt att komma ihåg att Charles Pierrots eller Hans Christian ndersens ursprungliga äventyr inte var lika säkra som de vi presenterar av Walt Disney. Prinsessorna i de tidiga berättelserna slutar inte alltid att gifta sig med sitt eget rike.

Men huvudet behöver både barn och vuxna, och den här tanken att allt kommer att gå bra och beständigt för alltid är en del av det.

Det är dags att vara sund, realistisk och framför allt att motstå idealiseringen av vissa begrepp, som emotionella relationer. I dagens artikel uppmanar vi dig att reflektera över detta tema. 

Det finns ingen tvekan om du har mer än ett minne som du, trots att den inte har den idylliska lyckligt slut, ser fortfarande som att det är värt att leva med och ha som en upplevelse.

elationen som ledde till så många tårar när du var tonåring, det var så svårt att komma över.

Men det har också lärt dig saker ... även idag fortsätter det i ditt

minne som en magisk sak. Detta var bara ett exempel. Vi har alla erfarenheter som inte gick som vi förväntade oss, men vi ångrar inte dem. är allt,

, har de "bästa" berättelserna inte ett gott slut för att vara bra historier.

Var lycklig utan historien Tal en-Shahar är en psykolog och professor vid Harvard, som också är en berömd författare till flera böcker som lär dig hur du ska vara lycklig. 

Var dig själv och vara glad

Så konstigt det än kan verka, är tanken att ge människor verktyg för att hjälpa dem att uppnå mer än människor relativt ny, men det har alltid genererat ett stort intresse .

Dr. en-Shahar, genom böcker som "Förföljelsen av lycka" och andra publikationer, är ett bra exempel på detta eftersom han anser hur människor söker svar på existerande röster med positiva psykologiska förhållningssätt. Han betonar att det är viktigt att inte lägga för mycket tonvikt på glada berättelser eller att missförståndet som du hoppas uppnå för evigt eller permanent lycka.

Det första att undvika är att ge höga förväntningar och perfektion.

  • Det är bättre att vara mer ödmjuk, realistisk och framför allt att uppskatta vad du har nu.
  • tt misstag som många gör är att de fokuserar all sin lycka på att "få vad de vill" (en livspartner, det perfekta huset, drömjobbet).
  • 
  • är aldrig en dålig sak, det förväntas inte heller, men det är bäst om du gör det med lite perspektiv och dina fötter är väl planterade på marken.
  • Äventyr (höga förväntningar, fantasier, dåliga idealer) är fängelser för din personliga tillväxt. Om du inte uppnår det du ville göra kommer skuggan av olycka över dig.  Den bästa tiden är nu

tt annat coolt folk faller ofta in i det är där de fokuserar alla sina drömmar och hopp i morgon.

är du får en sak kan du göra något annat; är du hittar den perfekta partnern för dig, kommer du äntligen att känna dig helt: när du tar en semester, blir du glad och lugn för alltid.

Vi rekommenderar:

Det är inte kärlek om du måste fråga det.

Denna typ av argumentation är inte lämplig eller hälsosam för ditt emotionella välbefinnande. Du kan skjuta upp uppgifter, aktiviteter och möten, men

din lycka ska aldrig sättas i bakgrunden. Din bästa möjlighet är nu. Istället för att tänka på att du kommer vara glad när och bara när du hittar den perfekta partnern för dig, försök att vara nöjd med vem du är nu och vad du har med dig själv.

Du behöver inte någon annan att må bra. Känn bra nu, bara med dig själv. Istället för att alltid tänka på den kommande semestern som den tid då du verkligen vill hitta tid att hantera stress, leta efter enkla stunder av fred i slutet av varje dag.

  • Det kommer att vara terapeutiskt och hälsosamt.
  • vslutningsvis historier och äventyr en utmärkt resurs för att stimulera fantasin hos barn och vuxna, men vuxna måste förstå att för att vara lycklig, det är en dålig idé att leta efter den magiska fulländning att denna typ av litteratur främjar.
  • Livets största stunder kommer inte alltid sluta bra, men de är underbara ögonblick som förtjänar att bli levda - och

livet är ju bara ögonblick.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar