Vara sig själv och vara glad

"Jag har inte ändrat mig. Det kom en tid i mitt liv där jag var tvungen att låta folk veta att de förtjänade att höra." Om du någonsin i loppet av ditt liv känner samma behov, bör du inte känna skuld: Prioritering är viktigt för dig att hitta balans och lycka.

I vår önskan att behaga alla runt omkring oss, vi har ofta varken kapaciteten eller modet att stoppa vissa band, i stället för att göra oss lyckliga, faktiskt skadar oss.

nligt en studie utförd vid universitetet i Claremont, är det att agera i enlighet med våra värderingar och att kunna lita på dem som vi omger oss med ett sätt att öka nivåerna av oxytocin i våra hjärnor, som faktiskt innebär att det ökar lyckan vår.

I slutändan handlar det om att agera på våra känslor och att vara trogna våra egna värderingar. "Jag har inte ändrat mig. Om jag säger att jag inte vill göra detta till förmån för dig, är det eftersom det går mot mina principer. "

Vi vill bjuda in dig att reflektera över dessa frågor i dag.

Jag har inte förändrats, jag är trogen mina värderingar

 Det betyder inte "folk som samlar", som någon som försöker få tusentals människor att gilla dina bilder och deras inlägg på sociala medier.

Det handlar om att upprätthålla relationer med människor som är värt att ha i ditt liv, människor som alltid låter dig vara dig själv utan att behöva göra eller säga saker som du egentligen inte känner. I själva verket vet vi att detta inte är något som alltid är lätt att komma till.

Vi rekommenderar: Varför kritisera andra? rbeta med dig själv!

Vi lever i ett samhälle som styrs av utseende och behovet av att "tillfredsställa alla"

aldrig glömma: de som är besatt av att vara omtyckt och att göra alla nöjda, kommer du bara hamna olycklig.

  • Vi går igenom tider av våra liv där vi känner behov av att bli igenkänd. Som ungdom, söker vi acceptans bland våra konkurrenter, så att vi ska kunna känna sig som en del av gruppen. Senare, när vuxna söker många av oss fortfarande full acceptans när det gäller att vara älskad av en romantisk partner.
  • 
  • den för att hålla balansen från dag till dag är nog: Du behöver inte sätta gränser ständigt. Det handlar om att veta hur man lever tillsammans med respekt, både för sig själva och andra.
  • Om du alltid känner behov av att låtsas att du är eller känner saker du egentligen inte känner, kan det vara dags att byta miljö. Om denna typ av situation bibehålls över tid, kan det leda till en identitetskris och en förlust av självkänsla.

Jag vill inte låta någon förändras, jag gillar mig själv precis som jag är

För att komma dit där du nu har betydat hårt arbete, avgång och trevliga upplevelser. Våra personligheter har en liten genetisk komponent, men 

Läs: Du förtjänar att vara lycklig

Livet är en lång väg där vi får våra värdesystem, uppfattningar och attityder som vi inte kommer att ge upp för någon eller någonting. tt göra det skulle innebära att vi slutar vara oss själva.

  • Kanske började du ett förhållande som du senare inser inte fungerar för dig och du är inte nöjd. Chansen är att den andra personen säger "du har förändrats" och att du inte är i den du brukade vara.
  • Låt dig inte påverkas av denna typ av kommentar. Ingen kan förändras helt över natten. Vad som händer är att den andra aldrig tog tillräckligt med tid för att verkligen lära känna dig.

 tt vara i ett förhållande och att leva med andra tvingar oss ofta att kompromissa med vissa saker. Dessa "kompromisser" bör dock vara en utbyte där alla vinner och ingen förlorar.

  • För att vara en flickvän, mamma, son, bror eller vän måste du veta hur man lyssnar och upprättar ömsesidighet.
  • Du behöver inte komma överens om allt. Du behöver inte ha samma hobbies, gör bara samma sak och ha samma önskemål. 
  • Ändra aldrig aspekter av din personlighet eller dina intressen att behaga andra eller för att hålla dem från att bli besvikna. 

Läs också: 6 Steg för att bota emotionella ärtor

 Kom alltid ihåg dina gränser och hur långt du kan gå utan ditt självförtroende. Det är värt att hålla detta i åtanke.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar