Att vara rolig ibland oönskad effekt av att vara exceptionellt

 Detta beror på att människor först och främst saknas, snarare än skicklighet.

Den som vågar vara lite konstig, som åtnjuter varje ögonblick som de är, uppnår äkta äkthet.

Det är ingen tvekan om att du också känner till någon som har en mycket ovanlig stil. - de fortsätter bara att gå och fatta beslut för sig själva, medan andra får se sina val som små.

Dessa människor är beundransvärda, modiga och fria. Faktum är att du kanske redan är en av dem. Men om du känner denna uppmaning inuti dig, och inte har vågat följa det, föreslår vi att du försöker sätta förändringen i rörelse.

Våga vara den konstiga personen din själ vill vara. 

tt vara konstigt i ett samhälle som vill att vi alla är lika

Det är märkligt att se att vi lever i en tid som sociologer och antropologer har klassificerats som en "kunskapssamhälle".

Våra tekniska och vetenskapliga framsteg har gjort extraordinära framsteg och har utan tvekan förändrat många av våra livsvanor. Mänskliga värderingar och relationer har å andra sidan varit sekundära till dessa framsteg.

Läs också: 

Grundläggande värden som solidaritet, respekt och tolerans kan vara nästan 

Vi fruktar de "andra" som kommer från ett främmande land, de som vågar prata med en ideologi, en maktstruktur eller en gemensam tankegång.

Vi lever i en verklighet där sättet du klär upp är mer uppskattat än vem du är. Detta har förklarats många gånger under ett koncept som härrör från Zygmunt auman, en välkänd sociolog som definierade vårt samhälle som en "flytande gemenskap".

 • De flesta domineras av emotionell konsumtion och materialism. Vi tar knappast tid att träffa människor vi kommer i kontakt med; Snabba relationer och momentum är normen.
 • tt vara annorlunda skapar ovana och misstänksamhet eftersom det inte är norm och inte passar in i en modell av ett samhälle som säger att vi inte ska lämna våra och istället styras av trender, vad andra väljer och vad vi konsumerar.

Våga vara annorlunda och bryta de band som binder du

Det finns många barn som sitter på baksidan av klassrummet och se sina klasskamrater med en blandning av sorg och obegripligt.

 • Det är möjligt att dessa exceptionella barn har blivit kallade "konstiga". Det kan vara att deras förmågor är så anmärkningsvärda att 
 • Det har varit många människor i vårt samhälle som kallades "konstiga" när de var eller är exceptionella.

Se även: 

Tänk på Steve Jobs eller ill Gates, som inte avslutade skolan och vågade vara trogen mot sina instinkter, även när andra inte förstod dem eller kritiserade dem. Dessa komplexa och extraordinära personer fortsätter att sätta exempel på yngre människor idag.

Vi är alla utsatta för de trådar som rör sig runt oss på både subtila och konstanta sätt:

Hur du blev uppvuxen och vad din familj fortfarande förväntar dig

 • Modetillverkningen med storlekar som gör dig känner att du borde gå ner i vikt med idealer om skönhet och beteende som du måste passa in för att lyckas.
 • är någon är märkt "konstig" hos dem runt dem, känner de ofta att de inte gör det passa in
 • att det finns något fundamentalt fel med dem på insidan eftersom andra inte accepterar sina definierande men utöver de vanliga egenskaperna. du måste lära dig att ignorera.

I en värld av människor som är identiska kommer det verkliga värdet från att kunna bryta reglerna och ha din egen röst. De som inte accepterar dina speciella egenskaper, åsikter eller val av livet - eller ser på dem med förakt - förtjänar inte din uppriktiga hängivenhet.

 • Du måste visa dem respekt, men det är alltid bättre att undvika det lidande som kommer från att känna att de inte accepterar dig.
 • Var vänlig och läs:
 • 5 nledningar till varför du är en komplett kvinna

Tro det eller inte, oavsett dina konstiga egenskaper, galenskap eller din genialitet, kommer det alltid att finnas någon att dela med, någon som vill identifiera sig med den. Vi är i slutändan alla vackra och exceptionella människor, och allt vi behöver är mod och ambition.

Ta steget. Våga vara den du är varje dag i ditt liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar