Kokt groda syndrom: Det går inte att svara på diskreta missbruk

 som uppstår när du befinner dig instängd i en situation som du tycker att det är omöjligt att fly från, så du fortsätter att hålla ut till dig till och med sluta brinna.

Du kan säga att du sakta men säkert håll dig i en ond cirkel som bryter dig ner mentalt och emotionellt tills du blir helt utmattad.

Olivier Clerc, en fransk författare och filosof, var den som använde ett enkelt språk för att skapa denna korrekt och belysande berättelse om "kokt groda syndrome". Låt oss ta en närmare titt på vad detta innebär och hur vi kan använda lektionerna från detta.

Kokt groda syndrom: grodan som slösas bort sin energi

Denna historia är baserad på den sanna fysiska lag som anger att "om vattentemperaturen ökar med mindre än 0. 02 ° C per minut, en groda vistelse håll dig lugn och dö så snart det blir för varmt. Om temperaturen stiger snabbare kommer grodan att hoppa och fly. "

Så, precis som Olivier Clerc förklarade, om du lägger en groda i en kastrull med vatten och börjar värma upp långsamt, 

Så snart vattnet börjar koka, kommer grodan inte längre att kunna reglera kroppstemperaturen och försöka hoppa ut.

Men tyvärr kan grodan inte längre fly på den här tiden eftersom det har spenderat all sin energi justering av sin temperatur och det har inte längre makten att fly.

Som en följd 

ågot som främjar frågan: vad dödade grodan? Var det det kokande vattnet eller dess brister möjligheten att välja rätt tid att hoppa ut?

Om du hade placerat den i en 50 ° C panna, hoppades den omedelbart för att rädda dig själv. Men samtidigt som den tolererade den gradvisa temperaturhöjningen, 

Den tysta försämring som ger oss anledning att låtsas att vi gör bra

 Detta motiverar vår brist på reaktion, varför vi inte motsätter det och slutar att drunkna i giftig luft som långsamt förlåt oss alla.

 Det kommer därför inte att skapa någon form av reaktion eller motstånd.

I denna mening finns det vissa typer av romantiska , arbete, familjesituation, vänner och till och med sociala situationer där det inte är ovanligt att se offren för kokt groda syndrom.

Så när missbruk, stolthet, själviskhet eller krav börjar manifestera små och små är det svårt att inse hur skadligt det är att vara på den platsen.

Faktum är att du kan känna dig bra när din partner behöver dig när din chef litar på dig för att ge dig vissa uppgifter eller när en betrodd vän alltid behöver din uppmärksamhet.

Men över tiden  De använder all din energi och förmåga att se att detta verkligen inte är en hälsosam relation.

 och det kommer långsamt och mycket tyst att ta kontroll över ditt liv. Detta förhindrar dig från att märka det och förbättra dig att reagera på ett sätt som verkligen passar dina behov.

Därför är det absolut nödvändigt att du gör ett medvetet försök att hålla ögonen öppna och veta vad du vill ha. Det är det enda sättet du kan ta kontroll över vad som försvagar dina sinnen.

Det enda sättet att växa är att känna obehag ett tag.

ftersom dem runt omkring dig inte gillar det ofta när du väljer att följa och uppskatta dina egna rättigheter. De är vana vid att anpassa sig till dem och för dem, så denna inställningsförändring är obekväma.

Kom ihåg, ibland kommer det att säga "!" bidra till att du är väl och ta hand om din egen självkärlek, värdighet och intressen.

Kom alltid ihåg det kokta grodessyndromet, så att du undviker att falla i ett mörkt hål av smärta som kan förhindras om du märkte det i tid.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar