Sorg, den inre processen ingen ställdes

Vård är ett vanligt svar i hjärnan av alla typer av förluster, oberoende av omständigheterna. Varje person uppfattar det annorlunda. Vi behöver alla ge oss tid att gå igenom det och inte försöka jaga den.

Vård är en svår och komplicerad process där vi säger adjö till någon som var viktig för oss. Denna personliga väg kräver många personliga processer som vi utvecklar och kanaliserar från dag till dag.

Men hur var och en av oss att uppnå denna plats för försoning har alltid samma mål i sikte: att "installera" den älskade som en av de viktigaste skatterna i hjärtat.

Så snart minnet på den personen integreras i ditt minne på ett mer fredligt sätt kan du igen låta dig vara glad.

Vård handlar inte om att glömma, men om att låta smärtan lära sig att leva i sin frånvaro. 

Min sorg, din sorg

Det är en sak som psykiatriker och psykologer är mycket tydlig: alla människor möter sorg på olika sätt, och alla dessa vägar är lika respektabel.

Ibland kan du höra folk tala om de falska myter om "det mest hälsosamma sättet att se till att den universella sätt som fungerar lika bra för alla". Här är några falska idéer som vi först måste lära oss att dekonstruera.

Falska myter av sorg

Personer som inte uttrycker eller visar sin smärta gör inte rätt mening.

 • Så det innebär att människor som inte är mycket uttrycksfulla, inte vana vid att emotionell uttag, kommunicera med andra för att uttrycka sina känslor, kommer att behandla sorg på sitt eget sätt.
 • Den önskan att vara ensam med sig själv, för att omorganisera, tänka och läka från denna frånvaro är lika respektabel som någon som väljer att gå till en psykolog. Varje person spelar sina egna sår på sitt eget sätt.
 • n annan falsk myt säger att tiden spelar alla sår. Detta är inte sant. Tid spelar ingen roll, det ändras inte, accepterar eller integrerar tapetet.
 • Vi måste göra en sak mycket tydlig: Tomhet kommer alltid att finnas i ditt hjärta, tiden spelar inte denna frånvaro av sig själv. Men det kommer att hjälpa till att göra det "lite mindre ont" så att du kan fortsätta leva.
 • Här är en annan myt: man känner smärta vid den här tiden och de som inte känner att det är kallt. Detta är en annan idé som också måste läggas död.
 • fter en förlust, efter att ha förlorat någon i en olycka eller från en sjukdom, kan smärtan inte komma direkt. Faktum är att det kan ta

flera veckor innan några svarar. 

Det är vanligt att påverkan av någons död orsakar förnekelse. Du kan inte tro det så att du inte kan reagera. Det kommer långsamt sjunka in med smärtan.

Tekniker för hantering av smärta

Låt oss påpeka att vägen du går medan du är säker på är en mycket intim, grov och tröttsam.

Det finns ingen specifik teknik som fungerar för alla, främst för att

alla förstår smärta på egen väg. Det betyder att det måste hanteras på det sätt som är bäst för dem, oavsett hur de får mest lättnad. Men du kan alltid försöka använda dessa strategier.

Kontrollera ditt sinne

är du förlorar någon svarar inte på din hjärna, känner du bara. Tankar är blandade med känslor, rädsla och ångest.

Du måste kontrollera ditt sinne. Identifiera dem så att du kan komma ur dina känslor.

 • Kontroll över ditt sinne betyder att du inte skyller dig själv eller försöker hitta andra som är ansvariga för vad som hände. Personen är borta, håll inte på ännu mer smärta.
 • Du måste acceptera tapetet och gråta över det.

Promised Fantasy

Denna teknik kan vara användbar för många. För att säga

adjö Hitta en intim plats där du kan vara ensam. Se till att du känner dig bekväm och andas djupt.

 • ensa dina tankar och fokusera bara på en sak: din kära, den person du bara förlorat.
 • Visualisera dem, men tänk på dem som fredliga, med ett fridfullt leende. Det här är det ögonblick du pratar med dem.
 • Skapa en inre dialog med dem för att kommunicera allt du behöver säga till dem. Påminn dem hur mycket du älskade dem, låt dem gå fredligt, på ett avslappnat sätt.

rbeta med dina sår dagligen

Så nu när du har accepterat att de inte längre är med dig när du har tagit dig farligt, vad nu?

u är du kvar med såren från frånvaro och liv som behöver byggas om utan din älskade.

Förstå att det här kommer att bli en daglig kamp och du måste mötas igen varje dag. Du måste förstå att du inte är ensam. Det finns fler med dig som hjälper dig.

 • Var inte rädd för att vara glad igen. Din kärlek kommer alltid vila i ditt
 • hjärta du måste le för dem. Gör ditt liv till en hyllning till deras minne. Fyll dina dagar, gråta för dem när du behöver det, och var inte rädd för att le igen.

Den personen är glad att se ditt ansikte i glädje igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar