Smek feeds hjärta

 ett sätt att väcka känslor och enkla nöjen. Vår hud innehåller otaliga receptorer som lindrar ångest, ökar känslan av lycka och bekräftar banden mellan två personer.

u inser vi att inte alla känslor är välkomna och att inte all fysisk kontakt är trevlig eller trevlig. Kärlek är reserverad speciellt för dem som har en plats i våra hjärtan. Och tro det eller inte, men de är nästan som en viktig form av "näring".

n baby behöver karess att känna sig älskad och att utveckla hjärnans strukturer ordentligt. I sin tur inte kan vara en partner som inte förstår den vise konsten att beröring förstår en relation - de enkla gester och vänliga ord som fungerar underverk för två personer som ett par.

Idag vill vi prata mer om de hälsofördelar som är förknippade med smärtor och enkla kärleksåtgärder.

Smekande med sinnena och hjärtat

Skin innehåller över 5.000.000 nervändar som sänder känslor och förnimmelser som du får från din omgivning.

 Tänk på healing smek en mor ger sina , från en vän som erbjuder sitt stöd eller från din partner visar sin sanna kärlek och tillgivenhet.

Var god läs: 

Vi kan inte heller glömma det självklara faktum: alla levande varelser söker och njuter av beröring från andra. Djur älskar varandra, och våra husdjur visar också kärlek till oss. Det är en typ av språk som kommer direkt från den emotionella hjärnan, som förstår fördelarna med en touch.

Caress är konsten att empati

De erbjuder sina smekningar förstår att denna åtgärd är trevligt att det känner huden den man älskar bygga en positiv och sund relation.

  • u ska vi påpeka att vissa människor tenderar att knyta vårdnadshavare uteslutande med förspel eller till de första stadierna av sexuell stimulans och spänning.
  • Tecknadskaraktären är inte exklusivt avsedd för kön; Det är en viktig del av mänsklig kommunikation. Det är ett sätt att dela ett band, oavsett om det är med en familjemedlem, en nära vän eller en partner.
  • Jag älskar dig för att jag vet att du behöver det eftersom jag vet att det hjälper dig att känna dig stödd, älskad och uppskattad. llt detta speglar empati som kommer från någon som vill hjälpa dig att må bättre. Men vi måste också komma ihåg att vissa människor kan använda smärtor och kramar som i en subtil form av själviskhet som kan vara problematisk.

Oxytocin - levande varelslim för förhållande

Oxyytocin, förutom att vara ett hormon, är en neurotransmittor. Det kan definieras som "lim" som förbinder levande varelser tillsammans genom att främja kärlek, hängivenhet och omsorg. Det minskar stress och stärker bindningen mellan par och mellan mor och barn.

  • Oxytocin produceras i hypothalamus och utsöndras av hypofysen innan den sprids i hela kroppen.
  • Denna fascinerande kemist uppmuntrar beteende som empati, omsorg och medkänsla, och det ökar också sexuell lust och jämn mjölkproduktion hos ammande mödrar.
  • Ju mer oxytocin det är i vår kropp, desto mindre aggressivt är vårt beteende. Det är verkligen fantastiskt.

Läs också: 

Släpp rädslan för att röra de vi älskar.

Vissa människor är blyg, osäkra och osäkra mot fysisk kontakt. Detta kan göra det svårt för dem att bygga berikande relationer med andra om de undviker att använda denna typ av kommunikation.

Upptäck: 

Kärlek som inte uttrycker genom att röra, kyssa, kyssa eller krama är en halv kärlek som ofta lämnar många offer i dess kölvatten. Dessa människor saknar något. Tveka inte att använda den här typen av kommunikation utan ord. Ge dessa vardagliga gäster ett försök. n karess på kinden eller handen, en kram på morgonen eller när du säger adjö, en oväntad kyss. Det här är de små saker som håller oss ihop.

  • Glöm inte att skapa ett speciellt band med dina barn genom att se till att de får hudkontakt med sin mamma som spädbarn och att de får massor av kramar och smärta när de blir äldre.
  • Vi vet att det kommer bli någon tid när de kommer att undvika det på grund av stolthet, men alla gillar att bli caressed av någon de älskar.
  • Det är en gest som visar ditt stöd, som att säga "Jag kommer alltid att vara där för dig" eller "du är en viktig del av mitt liv".

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar