Vissa saker aldrig kommer att gå ur modet: respekt och gott uppförande

I denna föränderliga, komplexa och dynamiska värld finns rötter som fortsätter att ge oss styrka och uppmuntran.

Oavsett hur fort vårt samhälle gör framsteg, 

n anmärkningsvärd faktum att många ofta ser i sociala medier är bristen på respekt bland användare.

Tack vare anonymiteten på dessa plattformar, är det vanligt att vara respektlös och oförskämd mot andra människor och grupper.

Social media världen är ett komplext scenario 

Denna värdefulla och underbara kommunikationsverktyg berikar otvivelaktigt vår kunskap, men i sin tur, om de används på fel sätt, kan det vara skadligt.

Kanske på grund av detta, måste vi vara mycket intuitivt och smart när vi i den här världen.

Vi måste få dem att se att det finns saker som alltid ska vara närvarande i alla situationer: respekt mellan människor och goda sätt.

åda är värden för stor makt i en värld där information delas inom några sekunder, där vi kan kommunicera med vem som helst på planeten.Det är värt att investera i gott sätt. Vi bör inte låta dem förfalla i detta samhälle där vi inte längre behöver se varandra ansikte mot ansikte för att vara vänner, där kärlek kan uppstå mellan två personer som befinner sig i mycket olika platser i världen.

Vi uppmuntrar dig att tänka på det här ämnet mer idag.

ra sätt i sociala medier

2014 blev det känt sociala nätverket Facebook har åtagit sig att investera pengar, tid och ansträngning för att främja ett liv aspekt som tydligen var på väg att försvinna: gott uppförande.

Det kan tyckas konstigt och till och med läskigt. Har vi verkligen glömt vilken respekt som är?

Vi har faktiskt inte glömt vad det är. Det är bara att dessa scenarier på sociala nätverk bidrar mycket till fördelningen av beteenden så farligt som webmobbing.

Märkligt nog det orsakar skada ibland lättare än att ge lite respekt, uppmärksamhet eller bor tillsammans med andra människor - beteende som yngre generationer inte alltid i praktiken.

För att undvika eller åtminstone kontrollera denna typ av beteende skapade Facebook en karaktär med namnet Mr.ice.

edan förklarar rollen som Mr Fin spelar inom den mest kraftfulla sociala nätverket i världen, en roll som tidningen skrev en intressant artikel om.

Trakasserier på Internet ett växande problem

Facebooks egna ledare är medvetna om att fenomenet trakasserier på sociala nätverkssajter inte gör något annat än att öka.

n studie av fann till exempel att nästan 65 procent av unga amerikaner i åldern 18-29 har trakasserats på Facebook.

 • llt detta tvingade här sociala nätverket för att skapa Mr ice, ett tecken bakom den där det finns mer än 80 arbetstagare vars uppgift är att säkerställa, så långt som möjligt, säkerhet och respekt mellan användare.
 • Till exempel förmågan att kontrollera vem som taggar oss i en bild och innan vi godkänner det eller inte avsedd .
 • Mr ice har ett system för att bestämma vilka bilder som kan publiceras eller inte på den sociala sidan. Vidare censureras offensivt material. På samma sätt raderas profiler av användare som missbrukar sociala nätverk för att främja våld.
 • n aspekt som alla dessa människor som arbetar under namnet Mr ice har kommit överens om är att användarna delar saker med goda avsikter. 

Ingen kan emellertid mäta vilken effekt de kan ha på andra 

Därför kan du inte styra allt.

Men det mest kända sociala nätverket i världen är medvetet om att de måste kämpa för respekt och gott beteende på sidan varje dag. 

För att skapa en mer värdig framtid för oss och de nya generationerna kräver viljestyrka, ansträngning och engagemang.

Det är möjligt att den komplexa panorama av vår nuvarande situation, med så många sociala problem och politiska kriser, hindrar oss från att kunna föreställa sig en mer hoppfull, värdig värld full av möjligheter.

Det är emellertid viktigt att reflektera över vissa aspekter:

Viktiga förändringar drivs av viljestyrka och respekt för många människor och småföretag som gör stor skillnad.

 • espekt och bra sätt är värderingar som aldrig bör ignoreras. De måste vara i alla aspekter av våra dagliga liv. De ska till exempel visas på våra arbetsplatser, familjeliv och onlinemiljöer.
 • Det finns en annan aspekt som vi inte kan glömma:
 • n handling av vänlighet har mycket mer inflytande än en handling av hat. Det är värt det att så små frön av godhet och hopp i våra dagliga liv, eftersom dessa frön kommer att växa till växter som kommer att bära den bästa frukten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar