Defense dig mot giftiga familjemedlemmar

Vi har alla en familjemedlem som bara tänker på sig själv. De är manipulativa och spelar med våra känslor. Det är ett komplicerat fall eftersom dessa människor har nära band med oss, men vad kan vi göra för att försvara oss själva?

Giftiga släktingar när familjen lider

xperter säger att med  i vår personliga cirkel kan påverka vår livskvalitet på allvar. Om vi ??har en vän som är självisk och manipulativ, till exempel, kan vi alltid avsluta vänskap och få nya vänner för att ge balans och integritet. Men vad händer när den manipulerande personen är vår egen mamma, bror eller make? Det är inte lätt.

Du kan inte bara säga upp ett förhållande till en mamma, en bror eller svärmor. Det finns ett antal komplexa och svåra känslor kring detta. De är vårt eget kött och blod, och det är svårt att bryta ett band så, men många måste göra det för sin egen hälsa. Det finns tillfällen när dessa förhållanden exploderar och de giftiga släktingarna kan förstöra vår känslomässiga balans. tt exempel på detta är föräldrar som inte låter sina barn välja sina partners fritt, de som kritiserar vänskap och relationer.

Vi är alla fel, men vad gör du när någon som din bror eller syster ger något upp eller kastar något dåligt i ansiktet för att skada dig? Hur uppför vi oss? Vi kommer att ge dig svaren. 1. nge gränser: Vet vad du vill och vad du inte vill tillåta

Låt oss titta på ett exempel. Du kommer till föräldrarnas hus till middag och de har gjort stark mat. Du vet att du inte gillar starka matar och att den här typen av mat inte är bra för din mage. Men för att inte uppmärksamma eller förolämpa någon föredrar du att vara tyst om detta och bara ha middag.

u varje gång du går till din svärföräldrar, servrar de något starkt tills du har inget annat val än att tala ut om "att du inte gillar kryddig mat." Du kommer förmodligen höra något i stil med: "Varför har du inte säga något innan" Detta är bara ett enkelt exempel, ett sätt att visa hur du låta folk veta vad du kan och inte kan acceptera. Om du inte kan gå till din mamma varje eftermiddag, eller handla med din syster, låt dem veta.

Om du inte gillar någon som berättar hur du utbildar dina barn, berätta för dem. Låt din röst höras utan skam. Tala alltid med respekt och omsorg, du kommer inte att bränna en bro genom att uttrycka dig själv och dina känslor. Det är inte själviskt, det ska vara uppriktigt. 2.Lär dig att vara bestämd utan att vara nedlåtande

Ibland vill vi inte skada en familjemedlem, så vi hålla saker för oss själva, att när föräldrar eller morföräldrar klagar på att de är alltid ensam, men faktum är att vi alltid ta hand på dem. Med syskon som säger att vi inte är stödjande nog måste vi (med bestämdhet, respekt och omsorg) berätta sanningen:

"Jag kommer alltid när jag kan, och du vet när du behöver mig att du kan alltid ringa." "Du vet att jag alltid där för dig, men fråga mig inte att göra saker som jag inte kan göra. Jag är också i en svår situation just nu, och du måste förstå det." Var uppriktig och omtänksam, men berätta sanningen och säg hur du känner. Låt dem veta vad du kan och inte kan göra. Visa dem som du behöver behöver respekteras. 3. Stödja din familj villkorslöst, men kom ihåg att ta hand om dina egna behov

familj kommer alltid först, vi vet. Så mycket som de är en del av våra liv kan de också skada oss och ha en destruktiv närvaro. Det här är de som missbrukades eller missbrukades under barndomen. tt upprätthålla ett hjärtligt förhållande med dessa människor kommer aldrig att vara möjligt.

Det är viktigt att alltid ta hand om ditt självförtroende, att veta att du är en mogen och balanserad person med en daglig behov av att vara lycklig. Om någon i din familj skadar dig, är det viktigt att sätta en bit för att återställa din integritet, självkänsla och lugn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar