Depression och ångest är tecken på styrka

Det finns en falsk tro att depression och ångest är tecken på svaghet och funktionshinder i livet. Men det här är IT sant. n person med ångest, depression eller blandade symtom är inte arg eller maktlös och de har inte en svag eller dålig karaktär.

Det är ledsen och tröttsamt att bekämpa detta, men det är en social verklighet som inte kan ignoreras. Så trots de framsteg inom vetenskap, bekräftar fortfarande den moderna omedvetna att uppsluka vårt samhälle som vi tittar på emotionella och mentala problem som de är synonymt med svaghet och sårbarhet.

Med tanke på att depression och ångest inte ses som sår som behöver healing, är det vanligt att höra argument som: "slappna av", "det är inte så illa", "man inte lever för att vara trött hela tiden "," Du har inget att gråta för "," Det är en del av att växa upp ", etc.

Är detta känt? Det är faktiskt troligt att vi har varit i båda ändarna av denna typ av argument. Så det är viktigt att öka medvetenheten och att ge  den uppmärksamhet de förtjänar.

därför, precis som du inte skulle ignorera buksmärtor eller migrän, 

Glöm inte att läsa: 

Vi kan inte förvänta sig att dessa känslomässiga sår läker av sig själv. Vi måste jobba med dem och ta reda på vad de menar.

Du kan behöva gå till en psykolog som kommer att hjälpa dig och ge dig några strategier för att hantera den enorma känslomässiga smärta som genererar ångest och depression.

För att fortsätta med vårt exempel: på samma sätt som du skulle sluta äta mejeriprodukter, om du fick reda på att du hade laktosintolerans, 

Det är inte tillräckligt att sätta på en lapp. Du måste rena och läka dina känslor.

Så i denna artikel kommer vi att försöka hjälpa människor som lider av denna typ av sår för att kontrollera sina känslor. Låt oss ta en närmare titt ...

Ångest, en dålig resa på en berg-och dalbana

De känslor som kommer med  liknar dem du skulle uppleva på en dålig resa på en berg-och dalbana och berg-och dalbana.

Föreställ dig själv i den här situationen. Du spenderar dagen på en nöjespark för att ta en tur på en populär berg-och dalbana. För att ta resan måste du vänta en lång kö innan det är din tur.

Det är en het dag och solen skiner ner på huvudet, vilket orsakar smärta och fysiskt obehag. Du känner dig trött och känner inte som att ta resan, men du gör det fortfarande för att du är där för att ha kul.

är du är på resa, börjar hjärtat att vända, allt snurrar, vagnen snurrar runt 360 ° flera gånger. Du kastas i mörka tunnlar och ballonger flyger mot dig, nästan som om de attackerar dig.

Din andning accelererar och hjärtat fortsätter att slå hårt. Du känner att något kommer att röka när som helst. Du har blandade känslor, bröstet känns tätt, du kan inte röra dig och du är helt oförmögen att göra någonting.

Du kan inte hjälpa . Du gråter, gråter och klagar, men ingen hör dig, inte ens själv. Du frågar desperat om du kan sluta och du känner att du dör i processen.

Men du kan inte få barnvagnen du stannar eftersom den bara slutar när resan är över.

 Det kommer sluta slutligen, men du vet inte när eller hur det är komplicerat att styra dig själv inför denna osäkerhet.

Depression, själens själ

För alla som lider av depression känns det som att allt är inslaget i mörkret. Lite i taget kommer detta mörker att ta över din omgivning, det finns inget som motiverar eller uppmuntrar dig. Det krävs mycket arbete för att studera eller gå till jobbet och du märker att du är enormt ledsen eller irriterad.

Vill du veta mer? Läs: 

Depression är droppen som bröt kamelens rygg, en avgift som redan har varit tunga på grund av komplicerade situationer och relationer som har lämnat ett djupt intryck på dig och det gör du känner dig orolig.

Det är viktigt att du pratar med en professionell när du inser att något är fel. Där får du hjälp och stöd som ger dig en känslomässig förståelse för vad som händer.

Med psykiska problem är inget val. n person med depression kan inte säga: "Jag kommer att känna mig dålig och jag ska krypa in i en brunnsbrunn och se om jag kan drunkna i den." Det fungerar inte så här. Faktum är att det kan hända med någon av oss.

Ingen är fri från klorna av ångest och depression.

 Dessa känslomässiga problem uppstår inte över natten, men de kastas i helvetets liv, emotionella svårigheter och trötthet.

Inte heller är de ett resultat av ett personligt val. Vi bestämmer inte om vi kommer att uppleva dem eller inte. åda dessa känslomässiga problem härrör från kampen mot livets svårigheter och att du försöker stanna stark länge.

Vi får inte glömma det här eftersom ingen är fri från att lida av ångest eller depression i taget under hans eller hennes liv, antingen direkt eller indirekt. Öka medvetenheten om detta, lär dig att förstå dessa problem, och framför allt, döm aldrig någon ...

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar