Emotionell manipulation: Inse och undvika

Känslor är det som gör oss till människor: fantastiska upplevelser som sträcker sig från fullständig lycka till försvagande sorg. Vi är ofta mer sårbara när vi är kär, och det är det vi oftast stöter på emotionell manipulation.

Hur vet jag om jag är emotionellt manipulerad?

Du kommer bli förvånad att lära dig att känslomässig manipulation inte alltid är lätt att känna igen. Hur kunde det vara? Tja, för vi talar om den mänskliga psyks komplexa och intensiva dimension, annars känd som kärlek. Många människor förväxlar sådan kärlek med besatthet. "Min partner är svartsjuk eftersom han / hon älskar mig" är utan tvekan en av de mest hört uttrycket och innebär långsiktiga problem. Låt oss dyka lite djupare in i ämnet.

1. Älskling äger inte

Det finns par som älskar att göra allt, till exempel. gå ut tillsammans, träffas tillsammans, etc. Det är alldeles väldigt positivt och hälsosamt, men inte om orsaken till allt detta är att upprätthålla "kontroll". Det finns människor som, till exempel, inte kan stå ut med det när deras partner lämnar huset ensam, har sina egna vänner, eller sin egen professionella arbetslivet.

Vi måste vara så försiktiga.  I fall som detta, hör du fraser som: "Du borde verkligen gå ut klädd så där", "Varför gå ut med en vän till dig när du har mig?" ller "Om du gör det, visar mig att du verkligen inte älskar mig. Jag ger dig allt och du uppskattar det inte alls. "

2. ehovet av att ta hand om ditt eget självförtroende

 I ett förhållande ger vi allt till den andra personen, älskar dem mer än någonting annat och skulle göra allt för dem. D 

Om din partner ställer dina egna behov framför dig och verkar självisk, kommer du att börja lida av effekterna och du kommer att känna dig lite värre för varje dag. De flesta av oss titta på kärleken som ett utbyte av kärlek och lust, som är  Om man finner sig själv som en som alltid ger, du kommer att känna sig tom och manipuleras och självkänsla kommer att vara för låg för att hitta vardagliga lycka.

3. Förlora din identitet med lite

Ibland blir vi kär i någon vi borde inte. Ibland är det en kärlek vi inte kan kontrollera och vi hamnar i en karusell av intensiva känslor.Det finns människor som inte är mogna nog att upprätthålla en sund relation, och i stället för en glad känsla och att växa som ett par, korroderar borta din identitet bit för bit.

De tillåter inte att du har vänner, och deras intressen kommer ofta först (och din). De sakta ner, berätta att du är dum och gör inte vissa saker tillräckligt bra. De nedgraderar dig så att du inte är som den person du var före: Glad och full av drömmar.

Hur man undviker att bli känslomässigt manipuleras

För att undvika att bli känslomässigt manipuleras måste du definiera dina gränser i ett förhållande tydligare. Vad är din gräns?  Det är lätt att säga, men många kommer inte lämna ett förhållande även om de är missnöjda och vet det. Hur kunde det vara? I grund och botten av följande skäl:

  • Trots sin olycka älskar de fortfarande sin partner. tt avsluta ett förhållande är alltid komplicerat och smärtsamt.
  • ädsla för ensamhet, rädsla för att vara ensam.
  •  De är rädda för att deras partner kommer att reagera dåligt för att säga upp förhållandet.

 Du måste fråga dig själv om du är villig att tillbringa ett helt liv med någon som lider och manipulerar dig till egen fördel.  Du kanske inte vill lämna relationen, även om du vet att den är giftig. Du måste noga väga kostnaderna och fördelarna.

 vsluta ett förhållande är aldrig enkelt och är alltid smärtsamt för båda parter. Men kom ihåg, vi har alla rätt att vara lyckliga. Och du kommer alltid att förtjäna det bästa. Du förtjänar att börja varje dag i fred och full av drömmar. Vi garanterar att det finns någon där ute som gör dig lycklig och uppskattar allt du är värd.

ADVERT

Lägg till din kommentar