Känslomässig mognad är att veta livet är inte perfekt

motionell mognad är att vara glad att veta att livet inte är perfekt. Det följer med lektionerna i livet när du flyttar framåt, anpassar sig till livet och när du lär känna dina rytmer.

Klättra bergen och uppleva livet för att stärka din självbild och . Härmed lär du dig, förändras och växer.

Med tiden kommer du att förstå att det inte finns någon kärlek som är starkare än självkänsla, och att den utgör grunden för vårt tillvägagångssätt till livet. Kärlek är vårt stöd och vår kryck för att vi ska gå upp efter varje enskilt fall och att göra saker så onta.

motionell mognad utvecklas över tiden med livets slag. Är det inte konstigt hur mycket vi växer efter att vi har gått igenom en period av stress, sorg eller lidande?

Vid en tidpunkt när det finns en bruksanvisning för nästan allt, har vi ännu inte ett namn med titeln Livets manual: Hur man växer. Detta meddelande filtreras bort från allt annat som berättar för oss vad vi borde och borde inte vara eller vad vi borde eller borde inte uppnå.

ftersom alla är olika och boka Life handbok: Hur man växa upp finns inte, det finns ingen särskild formel som kommer att berätta hur du ska eller kommer att växa.

Jag vet att jag har vuxit upp när jag inte längre behöver döma eller skylla någon annan för allt som händer med mig.

-nthony den Mello-

Tecken på känslomässig mognad

Det kommer en tid i vår emotionella resa där vi börjar fundera på de vägar som vi har tagit i livet. Vad är några tecken på känslomässig mognad?

tt veta när man ska säga adjö

 De vet hur man släppa det som inte längre tjäna dem, eftersom de inser att se tillbaka på det förflutna hålla dem från att stänga kapitel i sitt liv och läka känslomässiga sår.

esök den här artikeln: 5 känslomässiga sår från barndomen

cceptera liv och läka känslomässig smärta

är du har lärt dig från din smärta, rädsla för att titta på insidan för att läka din emotionella förflutna bort, och du kan äntligen ta ett steg längre i livet.

tt kunna uttrycka ett ord på vad du tycker och känner

Om du undviker att titta inuti dig själv, tillåter negativa saker från det förflutna dig att störa nuet. Detta lämnar inte mycket utrymme för något positivt och det gör ont. Det gör ont väldigt mycket.

Den mentala klarheten hos känslomässigt mogna individer kontrasterar starkt med latskap och ständigt kaos hos dem som ännu inte har nått samma stadium av mognad.

Sluta klaga

 och klagande är inte bra för någonting.

Känsla andra utan att bli övervunnen

Äldre människor klarar av att hantera sina känslor.

Glöm inte att läsa: 7 Tecken på att du har giftiga känslor

Gör inte straff för fel du gör

Misstag är det bästa sättet att lära sig eftersom de hjälper oss att förstå våra svagheter. ipe människor straffar sig inte på grund av sina begränsningar: de letar efter sätt att förbättra dem.

mosionell öppenhet

 Även om det är sant att hinder är ibland nödvändiga, är det viktigt att sänka dem från tid till annan.

Äldre människor njuter av tiden ensam och tiden de delar med andra

Texten nedan är kopplad till Charlie Chaplin. Oavsett om det hör till honom eller inte, det är en vacker reflektion över promenad genom liv, mognad och förändring:

Jag har förlåtit fel som var nästan oförlåtliga. Jag har försökt att ersätta människor som var oersättliga och försökte glömma de som var oförglömliga. Jag har handlat på impuls, har blivit besviken över människor när jag trodde att det aldrig kunde vara möjligt. Men jag har också besvikit de jag älskar.

Jag har lidit när jag trodde att jag inte kunde. Jag har haft evigheter vänner. Jag har älskat och blivit älskad och jag har också avslagits. Jag har blivit älskad av någon jag inte älskar.

Jag har jublat och hoppat av glädje. Jag har levt för kärlek och givit eviga löften, men jag har också brutit många.

Jag är rädd för att lyssna på musik och titta på bilder. Jag har ringt någon bara för att höra deras röst. Jag har blivit kär i ett leende. Ibland trodde jag att jag skulle dö eftersom jag saknade någon så mycket.

Jag har varit rädd för att förlora någon som var speciell (och slutade att förlora dem ändå). Men jag överlevde!

Och jag lever fortfarande!

Jag går inte bara igenom livet. Och du borde inte heller.

LV! ! !

Det är bra att slåss med avsikt, att omfamna livet och leva det med passion. rist på klass och vinna djärvt eftersom världen tillhör dem som vågar, och livet är för kort för att vara obetydligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar