Fakta om förebyggande och behandling av gonorré

Gonorré en sexuellt överförd infektion (STI) produceras av bakterier eisseria gonhorrhoeae Detta är också känt som gonokocker. Tyvärr är det en av de vanligaste STI: erna i vårt samhälle.

ftersom det är en STI, är det enda sättet att få denna sjukdom genom sexuell kontakt med någon som redan har smittats. Detta inkluderar vaginalsex, analsex och oralsex. Det kan dock också överföras från moder till barn under födseln.

n mycket viktig faktor att komma ihåg är att smittade personer inte alltid visar några speciella symptom. Det är därför det är 

 (eftersom de inte har några symptom), och de därför vet inte att de behöver för att behandla den. 

gonorré klinik

Från klinikens synvinkel är det nödvändigt att skilja ut efter patientens kön och ålder. Det innebär att det skiljer sig från sjukdomen hos män, kvinnor och barn.

hos män

mindre än 10% av männen är asymptomatiska. De återstående 90%, utvecklar symtom när de smittas med gonorré. fter en veckas inkubationstid, följande symtom:

 • Utsöndring (som ser ut som pus) från penis. Dessa sekret uppstår vid urinering och / eller kramning av penis; i vissa fall sker det kontinuerligt.
 • Irritation i bäckenområdet, vanligt i könsorganen, med känsla av sveda eller klåda.
 • Smärta och stickande känsla vid urinering.
 • Smärta och testikelinflammation.

hos kvinnor

 Men när en kvinna visar symtom är de vanligtvis svårare än de som finns hos män. Sannolikheten för att saker blir mer komplicerade ökar också. Symptomen hos kvinnor är:

 • Gul utsöndring (ser ut som kyss) och dålig lukt från slidan / urinröret.
 • Ökad urinering och en känsla av smärta och stickningar vid urinering.
 • rodnad slemhinna livet, vilket kan vara smärtsamt och orsaka en stickande känsla och / eller klåda.
 • uksmärta.
 • lödning utanför menstruationsperioden.

 som är smärtsam, ofta kronisk, och kan också orsaka infertilitet.

Det kan också påverka äggledarna, vilket salpingit påverkar livmodern, förekomsten av endometrios ...

Slutligen Genom att kommunicera med bukhålan kan infektionen lätt sprida sig till andra delar av kroppen.

För barn

Under födseln kan gonorré överföras till barnet om moderen är infekterad. Detta händer när barnet kommer i kontakt med sekreterarna och slam på moderns födelsekanal, som är "förorenad".

I de flesta fall utvecklar infekterade barn en typ av konjunktivit som kallas Oftalmia neonatorum eller neonatal oftalmi.

För närvarande är denna typ av konjunktivit inte så vanligt, eftersom när barn är födda Detta hjälper till att undvika alla slags komplikationer.

ndra möjligheter

Det är också möjligt att andra komplikationer kan utvecklas genom gonorré. Det är dock sant att dessa sker mindre ofta och beror helt och hållet på individenes sexuella metoder.

 • Denna typ kan uppstå på grund av sjukdomsspridning eller på grund av övning av analsex. Genom att göra rektan ont, upplever du smärta och en svag känsla när du är på toaletten. Det kan också uppvisa lesioner i slemhinnan, i form av vårtor och . Ibland kan avföring ledas av mjäll och blod.
 • Denna typ av gonorré är associerad med oralsex. Det kliniska tillståndet är mycket lik den vanliga typen av faryngit.

Diagnos och förebyggande åtgärder> 999> För att diagnostisera om det är fallet med gonorré, ska läkaren utvärdera patientens kliniska historia. Dessutom måste de genomföra en fysisk undersökning.

Genom denna studie kommer läkaren att utvärdera patientens symptom. Då fortsätter de genom att hitta en lösning för att bli av med den. 

, kommer läkaren att be patienten för en vaginal cytologi. Liksom andra sexuellt överförbara infektioner har antalet fall av gonoré ökat de senaste åren. Det kan tyckas ironiskt eftersom förebyggande metoder (som kondomer) är lätta att ta tag på, men det är sanningen.

Under 80-talet, mitt i IDS-krisen, fruktade att vara smittade människor att använda förebyggande metoder. Senare, med utseendet av effektiva behandlingar, och med nya preventivmedel, finns det mindre rädsla när det gäller STI. Detta förklarar ökningen av antalet smittade personer.

Det enda sättet att förebygga denna sjukdom är genom bra sexuell utbildning som skulle rekommendera användningen av skyddsmetoder när det gäller sexuella förhållanden

(vaginal, anal eller oral). Sexuell utbildning kommer också att betona vikten av periodiska besök hos din gynekolog (för kvinnor) och urologen för män. ehandling av gonorré

Vid behandling av gonorré är det via medicinering.

I synnerhet är behandlingen baserad på att ge antibiotika till patienten. Generellt är cetriaxon förskrivet med doxikin, eftersom sistnämnda också täcker intervallet av klamydia. Dessutom bör alla sexuella kontakter studeras och behandlas,

oavsett om de är asymptomatiska.Läkaren kan också föreslå att patienten undviker att ha sex tills problemet har tagits upp. Hur kan kvinnor skydda sig mot sexuellt överförbara infektioner?

Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar