Förlåta och glömma - 5 steg

För att gå vidare med våra liv och njuta av dem, bör vi lära oss att förlåta människor som har ont i det förflutna och gå vidare.

Det är inte lätt att förlåta. är du börjar lägga sig bakom det som har skadat dig, först då kan du börja gå vidare. Du kommer att känna dig glad att du inte bär dina sår eller ärr från saker som skadar dig.

Det är redan nog att du måste uthärda de sårade första gången. Varför fortsätt att hyra den och ge den en mening som den inte har? Är det inte tillräckligt att du har upplevt det och måste hantera det när det hände? Varför fortsätta att föra tillbaka smärtan  Starta processen en gång för alla

. Detta kräver mod, kärlek och förståelse. Här är fem steg att förlåta, glömma och gå vidare med ditt liv. 1. Inse att brist på förlåtelse påverkar ditt liv

Du bör förstå att den person som skadar du faktiskt påverkar dig. rkänna det

om du bestämmer dig för att förlåta den personen det beror på att du förtjänar det. Det har inte att göra med den som skadade dig, men det faktum att du behandlar dig rätt när du gör det här. tt närma sig detta sår kommer bara att leda till att du är i dåligt humör, bitter och irriterande. Du bör sträva på ett eller annat sätt att hantera dina känslor så att din förlåtelse blir äkta.

Och framför allt, håll dig lugn för att undvika ilska och stress. Försök att tänka på något fredligt. 

Förneka inte situationen eller undvik det.

Ta tag i det och ge den den mening det har, utan det emotionella bagaget du har på dig tidigare.

 Detta steg är väldigt viktigt. Du bör överväga det mycket noggrant och visualisera problemet och begå detta.

Minns att förlåtelse är inte

glömma

, eftersom det finns saker runt detta som du bara inte kommer att glömma. Lova dig själv att dessa frågor inte kommer att blanda sig i ditt liv, och de kommer att låta dig leva ditt liv i detta utan bitterhet. Förlåtelse är inte för den som har skadat dig. Det är oumbärligt och är ett sätt att förbättra ditt liv.

Du är ägare till dina handlingar och du är ansvarig för dina beslut. Du får inte låta personen som har skadat dig ha makt över dig.

tt välja ett mindre smärtsamt sätt och övervinna hindren betyder inte att du ska gå tillbaka till den personen och fortsätta en relation eller motivera vad den här personen gjorde.

Förlåtelse innebär att man tar bort den personens makt att fortsätta att skada dig, liksom att lämna bakom allt bakom dig.

3. tt uttrycka hur du känner

Det är oumbärligt att släppa dina känslor och frigöra hur du känner för den person som skadar dig. Det betyder inte att du ska ha en konfrontation som också kommer att leda till ett sämre problem. Kom ihåg att allt du gör är för dig själv.

Innan du pratar med den här personen,

borde du förtydliga dina tankar och tänka på vad du vill säga.

Försök att inte hålla tillbaka på något sätt innan du känner dig lättnad. Förklara varför du känner dig så illa eller skriv ner vad som har hänt med dig: ilska, bitterhet och sorg. Det spelar ingen roll om du går för långt. Det är viktigt att du uttrycker alla dina känslor. Du behöver inte nödvändigtvis skicka brevet till den person som skadade dig. Detta brev du skriver är för dig att slutföra din smärta så att du kan bränna den eller kasta den bort.

Inte trivialisera dig själv. Det är viktigt att du är medveten om att du förtjänar att behandlas med respekt. rkänna och uttrycka alla negativa sidor du känner mot den personen.

4. cceptera dina misstag

De mycket smärtsamma känslorna som är gömda inuti dig förhindrar dig att förlåta ordentligt. Dessa känslor är

sorg

, förnedring, avvisning och bedrägeri. Det är viktigt att du accepterar detta och försöker sätta dig på den andras plats. Ibland bedömer vi för lätt, utan att tänka på vad vi skulle ha gjort i samma situation. Kanske skulle det finnas något som du inte vill göra, men det skulle vara nödvändigt. Håll inte tillbaka eller fuska på någonting. Tänk på andra situationer när du känner på samma sätt. Tänk på vad som har hänt förtjänar den vikt du ger den.

Du behöver inte dela dina värderingar, åsikter eller tankegångar eller känslor. Det betyder inte att du försöker rättfärdiga något. Du borde förstå att

människor är bättre än de misstag de gör ibland.

5. Släpp situationen Kom igång. Fortsätt och se inte tillbaka. Du borde förstå att förlåtelse inte händer från dag till dag. Det är en process som du behöver tid för. Den tid den här processen tar beror på personen.

ara du vet hur mycket tid det tar att gå vidare och glömma allt som har hänt.

Fasta inte fast i det, men ge dig själv tid att förlåta.

Du behöver bara träffa den här personen och säga, "Jag förlåt dig". Då kommer du att känna att allt är bättre och du kommer att känna dig fri. Kom ihåg att förlåtelse är en process som gör att du kan gå vidare utan en handling eller person som påverkar dig, dina framtida relationer eller ditt nuvarande liv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar