Vänner dela våra bördor och ökar vår lycka

 De blir våra skyddsänglar utan tvekan. Inte bara fysisk, men också psykologisk. På grund av detta säger vi att vänner är en naturlig smärtstillande till vårt lidande.

Det finns vetenskapliga bevis i samband med de negativa effekterna av  och brist på moraliskt stöd. Dessa faktorer kan vara lika skadliga som tobak, högt kolesterol, fetma och brist på motion.

På grund av detta är det bra att uppmuntra vänner. Vi uppmuntrar emotionella band, engagemang och andra saker som ger våra känslomässiga band.

Dessa band ger oss en grund för att bygga och öka vår lycka. Samtidigt kan det hjälpa att dela vår smärta i två.

Varig känslomässigt band, en solid grund

Många gånger vi undrar oss att vara ensam. Vi tycker att vi föredrar att avstå från andra. ågra av de skäl vi ger är rädslan för smärta, bedrägerier och lögner, säger andra. Men det kommer utan tvivel att bryta oss ner.

Lycka som ökar vårt välbefinnande kan emellertid komma från flera källor. n källa, till exempel, är att få människor 

tt ha en axel att gråta kommer också att göra fladderna mjukare när sakerna blir dåliga. Stress kan komma från många händelser. ågra av de mest märkbara förlorar en du har kärlek eller en skilsmässa.

ndast närvaron av dessa människor i våra liv hjälper oss att kämpa längre. 

Så kvaliteten och tiden som spenderas hos våra vänner är nyckeln. Deras ord kan lugna våra hjärtan. Detta är särskilt viktigt när  börjar överväldiga oss.

psykolog och forskare  är en pionjär inom detta område. Detta är tack vare sitt arbete i validering och kvantifiera något mycket viktigt: Han säger att komma tillsammans med vänner för att stärka vår hälsa.

Vänner är en naturlig morfin

Vår uppmuntran till vänskap är inte bara slumpmässig.  om detta ämne.

Med hjälp av ett frågeformulär frågade de 101 unga vuxna om antalet och kvaliteten på deras relationer. De bad också om inblandade personlighetsdrag.

fteråt gav de varje person ett test. Varje person blev ombedd att sitta i en obekväm ställning under lång tid. Syftet med detta test var att få testpersonerna att få kramp och känna obehag och smärta.

Forskarna upptäckte ett intressant resultat.  än de andra testämnena.

Så om vi tittar på data hittar vi andra 

På många olika sätt upptäcker vi att våra hjärnor är socialt programmerade. Vi har ett komplett neuralt-kemiskt system som ansvarar för interpersonella relationer: Detta är det endogena opioidsystemet som använder beta-endorfiner.

tt veta att du är älskad är en härlig känsla

Det finns en passage i boken "Moon Palace" av  Denna passage är ett perfekt exempel på hur viktigt det är att veta att vi är 

"Jag förstod inte det då, naturligtvis, men när jag vet vad jag vet nu, är det omöjligt för mig att se tillbaka på den tiden utan att känna en våg av nostalgi för mina vänner.

i hade hoppat utanför kanten på en klippa och sedan, precis som jag var på väg att slå botten, fann de en extraordinär händelse plats... jag lärde mig att det fanns människor som älskade mig att bli älskad på det sättet gör hela skillnaden

det inte minskar rädslan för hösten, men det ger ett nytt perspektiv på vad terrorism innebär att jag hade hoppat ut från kanten och sedan i sista möjliga stund sträckte ut något och fångade mig i luften. det något är vad jag definierar som kärlek.

är det enda som kan stoppa en man från att falla, en sak kraftfull nog att lyfta gravitationen ".

Den fantastiska känslan av  kan inte jämföras med någonting. tt veta att vi är älskade ger oss hopp. Det stärker och återupplivar oss också.

Så vi uppmuntrar vänner. Detta fyller världen med magi och gör det till en bättre plats att leva.

Källor:

Goleman, D. (2001). Inteligencia mocional. edaktionell Kairo. arcelona.

Johnson, K. & Dunbar, . (2016) "Smärt tolerans förutsäger människans sociala nätverkstorlek". Vetenskapliga rapporter ; 6: 25267.

Inagaki, T. K. et al (2015) "lockering opioid dämpar fysiska värme-inducerad känslor av social anslutning". motion ; 15: 494-500.

uster, P. (1989) Moon Palace, sidan 50

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar