Super föräldrar: Ett sätt att ge världen olyckliga barn

 För vissa kan det verka som ett medel för att nå målet, medan det för andra måste ifrågasättas hela vår utbildningssystem för barn.

Hur kan du inte följa hur våra barn lyfts upp? Var ritar du linjen? lla barn behöver uppmärksamhet och kontinuerlig vård från sina föräldrar. Men ibland är det viktigt att vara medveten om var rätt balans är.

Sanningen är att det finns en fin linje om hur att vägleda barnen att 

Detta beror på att utbildningen är inte samma sak som kontroll och utbildning betyder inte att krossa, och ännu mindre att klippa ditt barns vingar. Snart kommer de att vara en vuxen som kan göra sina egna val och vara ansvariga för sina liv.

Ändå kan termen superföräldrar få ännu mer implikationer.

Super Föräldrar och overprotection

Det konstigaste av denna typ av beteende och pedagogiska metoder är att föräldrarna är involverade i alla aspekter av deras barns liv: sportar, skola, hobbyer, mat, vänner ...

n super förälder tror att de är den bästa föräldern i världen, där de höjer sina barn för att vara bättre än alla andra. Men deras barns faktiska känslomässiga och personliga balans kan vara långt ifrån en reflektion över deras lycka.

Se också: 

Konsekvenserna av super föräldrar: låt

Föräldrar kan ha en viss uppfattning om hur den perfekta barnet ska vara, inklusive ser sig själva som en formel eller en referenspunkt.

Men eftersom tiden går, kommer de att upptäcka att 

 • är ett barn ser besvikelsen i deras ögon preskriberat, kan de börja att uppleva en känsla av misslyckande och underlägsenhet.

Konsekvenserna av super föräldrar, ångest och stress

n aspekt att beakta är att Super föräldrar går hand i hand med utbildnings hyperaktivitet. Det är inte ovanligt att sådana föräldrar att engagera sina barn i flera fritidsaktiviteter, även de som barnen själva inte är intresserade av.

 • De successivt stressad med ångest nivåer i nivå med vuxna.
 • Föräldrar som försöker vara superföräldrar har svårt att tolerera sina barns misstag. De gör allt de kan för att höja barn som är immun från misslyckande och nederlag - något som är omöjligt.

Konsekvenserna av super föräldrar: oförmåga att misslyckas

 • Varje barn bör ha erfarenhet av att inte på något, så att de kan lära av sina egna misstag.
 • arn som uppfostras av superparenter blir sina egna domare. Du listar så högt att när de inser att de inte kan nå det faller de i depression och självförstörelse.

Upptäck 

uppfödning genom hälsosamma anslutningar för att främja ansvar

nligt en studie utförd vid Queens University i Ontario (Kanada) är en av de allvarligaste konsekvenserna av super föräldrar som arn mellan åren sju och tolv år vet knappt hur man leker utomhus eller interagerar med sina vänner. De är olyckliga.

Du vet att att höja ett barn innehåller att skydda dem mer än vad som helst annat, men att skyddet ska baseras på följande aspekter.

Skydda dem så att de känner sig säkra, inte "utsatta"

 • Uppväxt med hälsosamma kopplingar innebär att du känner igen ditt barn och främjar en bra självbild.
 • tt barn som känner sig säkra och erkända av sina föräldrar vill ha bättre och kommer inte att vara rädd för att växa och mogna ett ansvarsfullt sätt.

Skydda dem genom att ge råd, men låt dem lära av sina egna misstag

Skydda dina barn så att de inte drabbas och hålla dem på rätt spår, men framåt alltid deras individuella röst och låta dem göra sina egna misstag så att de kan lära av dem.

Skydda dem så att de vet att du alltid kommer att stå vid deras sida

Internetdelning och styrkan i dina band är ovärderliga, särskilt under de första åren av ditt barns liv. Men så snart de är sju eller åtta år tar de ett stort steg mot mognad.

 • Det här är när de börjar hävda sina egna rättigheter och utveckla en förståelse för rättvisa och moral. I detta pre-teenage-stadium börjar de ta val som kan överraska dig.
 • Lyssna alltid till dem och att för att njuta av vissa privilegier, vissa skyldigheter att uppfylla.

Du måste främja en typ av lärande baserat på erfarenhet, inte vara superparent. Det är värt att komma ihåg.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar