Så att du bor med någon med borderline

orderline eller emotionellt instabil personlighetsstörning (PD) som gör livet svårt för många par.

Det är emellertid inte omöjligt att ha ett förhållande. Du behöver bara hålla vissa aspekter i åtanke för att relationen ska vara frisk och utvecklas på bästa sätt.

Det är viktigt att du är mycket medveten om att 

Denna sjukdom måste övervakas av en professionell. Med detta kan du hoppas på förbättringar.

Det är dock nödvändigt att veta att  Det kommer att bli återfall, men det kommer också att finnas stunder när man nästan inte vet att den är där.

Dock kommer sjukdomen alltid att vara där.

Typiskt beteende för ett par med PD

Vi börjar med de vanligaste  för par där en av medlemmarna lider av PD.

Många skadar den andra personen. Tyvärr gör detta dem värre och främjar symptomen.

Kom ihåg att du talar om  Som ett resultat, var försiktig med hur man behandlar dem.

Det finns många sätt par som försöker ta itu med detta problem:

  • Vissa människor lämnar personen med PD när de inte är nöjda. ller hotar de att titta upp och gå ut med dem igen när de ändrar sitt beteende. Detta 
  •  Detta gör dem till hjälp för sjukdomen. Det främjar det patologiska beteendet hos dem med PD.
  • Vissa letar efter balans, så att de kan ledas av PD. 
  •  Detta inkluderar att dölja sina dagliga handlingar från familj och vänner. På så sätt behåller de personen med PD från att veta vad som händer.
  • Innan problem eller kriser kommer någon ihåg att den andra personen älskar dem djupt. De vet att svårigheten ligger i att deras partner inte är ansvarig för sina handlingar. 

är majoriteten av dessa tillvägagångssätt felaktiga. I vissa, deltar du i problemet. I andra motiverar du sina handlingar och säger ingenting. Som ett resultat kommer deras handlingar inte att förändras. Gör som en spegel, inte en svamp

Det är lätt att bli överväldigad av denna sjukdom.

 Vi vill skydda vår partner. Detta är dock inte det bästa sättet att göra det. tt bo hos en person som har orderline personlighetsstörning är mycket svår. Du måste vara medveten om hur du agerar mot dem.

Ditt mål är att hjälpa dem att undergräva symtomen

 För att göra detta är det nödvändigt att du är trogen mot dina övertygelser och värderingar. Om du tror att det de gör är fel, berätta för dem.

Det är fel att motivera sitt beteende.

 Kommunicera tydligt att du inte kan stödja vissa beteenden och vara trogen mot detta. Om du är svag, kommer allt att gå fel.

Trusler fungerar inte

tt prata om problemet är absolut nödvändigt.

 Ibland kan de dock irritera oss och vi vänder oss till enkla

hot . Detta borde aldrig hända. Du vill göra situationen värre. Dessutom kommer du att öka sin känslomässiga instabilitet. Lär dig att säga "nej". Lär dig att ge en röst till vad du känner. Viktigast,

känner aldrig ansvar för ditt partners uppförande med PD. Om du slutar försöka behandla den andra personen som om de är bräckliga och något du behöver skydda, kommer allt att börja flöda.

Fortsätt vara dig själv.

 negativ beteende som att ljuga, vara vilseledande eller inte lita på personen med PD. Kom ihåg att deras tankeprocess är polariserad. Deras känslor är ibland uteslutna. Håll dig till dina principer. Ställ gränser och låt dig inte bäras av den yttre sjukdomen. Detta kommer att säkerställa balans i förhållandet.

Det kommer bli svårt.

 Men om du är villig att vara med den här personen kommer det att vara värt det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar