Hur ska vi svara på otrohet?

är din andra hälften är otrogen, försvinner oskyldigheten. Men hur ska vi reagera på otrohet? Vad kan vi göra?

Konsekvenserna av otrohet

Otrohet händer ofta när man minst förväntar sig det. tt meddelande på flickvänens telefon. tt e-postmeddelande n bild eller ett tydligt tecken på att flickvännen har blivit lurad. Psykologer tror att vi som människor är besatta av att förstå allt. Vi söker alltid en förklaring av varför saker händer.

 • rist på kärlek.
 • Tristess.
 • tt slumpmässigt möte.
 • n personlighetstecken hos flickvännen vi inte visste.
 • Ogifta partner.
 • get fel: brist på uppmärksamhet, för lite tid tillsammans och liknande.

Det som är klart är att vi förlorar mycket självförtroende när flickvännen är otrogen. På grund av detta upplever många depressioner. Men hur ska vi reagera? Vad är det meningsfullt i det här fallet?

Vad är den vanligaste reaktionen på otrohet?

Hur människor svarar tar upp ett antal faktorer:

 • Hur länge ägde äktenskapsbrott? Hade det plötsligt eller har bedrägeriet skett under en lång tid?
 • Vem anser vi är ansvariga? Har vi förbiser vår partner för ofta?
 • Det beror också på hur du upptäckte relationen. Vägrar din partner att hända? ller känner de igen åtgärden och ångrar?
 • Vår egen personlighet bestämmer i stor utsträckning hur vi ska reagera.

Låt oss titta på några av de vanligaste reaktionerna:

1. Vi behöver någon att skylla på

Detta är en av de vanligaste reaktionerna. På jakt efter en förklaring är vi ofta besatta av att hitta en syndabock. ller vi lägger allt skylt på vår partner eller vem de var otrogen med. Om vi ??finner någon att skylla är det lättare att få någon att fokusera på vår ilska mot. 

är partnern har varit otrogen försöker många människor svårt att skada sin partner. Vissa väljer att avsluta det, medan andra fortsätter att leva tillsammans. I varje fall söker folk hämnd genom att inleda ett annat förhållande, som syftar till att partnern känner samma smärta och svik som de själva kände.

3. Förlåtelse

 Vi kan förbli i relation, men förlåt är inte detsamma som att glömma. Ibland är vi tvungna att bygga upp relationen trots en bitter grund, vilket inte är lätt.Men trots allt är det möjligt att lyckas. Om förlåtad eftersom partnern verkligen ångrar är det möjligt att lägga den bakom. Men det är inte lätt; Vi måste lära oss att leva med en "mild eller stark kronisk smärta. "

4. n ny fas i förhållandet

Det kan verka överraskande, men . De försonar och upplever ett mer emotionellt och sexuellt förhållande än tidigare. De förenar rädslan för att förlora en de älskar, skulden för otrohet och långa, rensa konversationer, vilket gör det till något positivt. Detta är inte ovanligt.

5. n permanent separation

Det är svårt att undvika och helt förståeligt. Otrohet är en svek av åtagandet mellan ens relation. Det är en attack på våra känslor, vårt självkänsla och personliga balans. Inte alla kan förlåta och inte alla förtjänar förlåtelse heller. I de flesta fall leder otrohet till ett brott mot livet.

Men vad är bäst att göra efteråt?

Det finns inget korrekt eller felaktigt svar. Svaret är det som ger oss den bästa känslomässiga balansen och sinnesro. Vi kan försöka förena, men rädsla kommer alltid att vara närvarande. Förlåtelse är bra för oss men passar inte alla. Det viktigaste är att du fokuserar på din egen hälsa och rekonstruktion.

Men om du anser otrohet som en engångshändelse och du är säker på att det inte kommer att hända igen, kan detta vara en annan sak. lla förtjänar en sista chans, men du måste se till att personen arbetar hårt för att visa dig kärlek och att de verkligen ångrar.

förlåt om du har förmåga till det och om du vill att relationen ska överleva. Om din självkänsla är trasig och ditt hjärta är trasigt, är det bäst att avstå och avsluta förhållandet. Då är det dags att bygga om och ta på benen så att du kan hitta lycka igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar