Hur läker man emotionella sår?

Hur många gånger har du blivit skadad? Känslomässiga sår är något man måste lära sig att komma över, men det är otroligt svårt eftersom smärtan fastnar lider för mycket, och ibland de kommer att vara med dig för evigt.

Vissa känslomässiga sår är djupare än andra. Vissa försvinner spårigt, medan andra sätter en omärlig ärr som aldrig går vilse. Vissa sår kommer aldrig att spelas ... ller åtminstone det är vad du har tänkt på nu.

Kanske du tror att livet skulle bli så mycket bättre om du aldrig har lidit om ingen har skadat dig.  Det är det som förvandlar dig och tvingar dig att växa som en person.

lla dina erfarenheter, både positiva och negativa, kommer att påverka dig, men de dåliga är de erfarenheter som skadar dig så djupt.

Läs också: motional manipulation: Inse och undvika

Idag vill vi tala om  så att du lära av dem och göra dem till erfarenheter som lär dig om dig själv och ditt liv.

Ta hand om dina sår så att de kan läka ordentligt

 , men de måste behandlas lika. Faktum är att åtgärderna för att bota emotionella sår liknar när du har en skära eller blåmärken på din kropp.

Den vägrar att titta på det här sättet kan leda till att du ignorera smärtan och att du vänder sig bort från såret tills det blir smittad, så det aldrig läkt, vilket skapar ännu mer smärta eller sorg.

Därför vill vi fokusera på de steg som alla behöver ta för att bota emotionella sår:

1. Var är såret?

Först och främst måste du veta var du är skadad och identifiera smärtan. I stället för att titta på andra håll måste du utforska dig djupt och få hjälp om du behöver det!

Se även: Hur man negativa tankar och känslor kan skada din kropp

Det är möjligt att du inte kommer att kunna identifiera såret själv, och att du behöver hjälp utifrån. Var inte rädd för att känna dig sårbar och aldrig skämmas! är du väl har identifierat såret och förstår varifrån det kommer, kan du fortsätta ...

2. Ta reda på hur svår det är.

är du har ett sår är det alltid viktigt att ta reda på hur seriöst det är eller om det är allvarligt. Ibland kan det skada dig mer än du är medveten om från början, och ibland kan det bara vara i ditt sinne.

u när du vet var det är kan du studera det för att ta reda på vad som är rätt kurs för vad behandlingen kommer att bli.Men ignorera inte det - du måste klara det.

3. Tiden att läka

Det här är den mest smärtsamma tiden. Minns du den stickande känsla du känner när du loggar isopropyl eller väteperoxid på ett djupt snitt? Samma begrepp gäller vid läkning av emotionella sår också.

 , eftersom det i slutändan kommer att leda dig till en vändpunkt, där du kommer att sättas på prov. Ibland behöver du bara öppna dina ögon och möta verkligheten. ndra gånger du kommer att tvingas att hitta en lösning på en obekväm situation, medan andra kan kräva att du ge upp och gå bort, och andra kan göra dig gråta ...

4. Låt det läka

eroende på hur allvarlig skadan är, kan det ta lång tid att läka. Du vet självklart att det inte kommer att hända över natten, så ge dig själv tid.

Det är normalt att känna smärta; Det kommer bli svårt. Men du måste komma ihåg att livet går vidare, och det kommer fortfarande att vara en hel del bra i den. Låt inte smärta och negativitet göra dina ögon felaktiga. Du kan läka dina emotionella sår medan du tittar mot framtiden och kommer ihåg hur man ler.

"lla sår i själen, oavsett hur djupt de kan verka, tiden, bra komfort, läka"

Cristoph Martin Wieland

Vi rekommenderar att du läser: Sluta slösa tid på människor som skadar dig

 eftersom alla har ont någon gång i sitt liv. Problemen uppstår när man ignorerar dem och tänker att distraktion och tid är allt som krävs för att bota dig själv.

Det är sant att dessa kan hjälpa, men bara om du har identifierat och observerade vad som orsakade såret, och vad som kommer att hjälpa den att läka. Dessutom är det inte en fråga för att försegla det och bara gå därifrån - detta helande process måste tillåta varje sår långsamt nå den punkt där det inte längre skadar dig.

 eftersom du höra att du kan övervinna rädslan och smärtan de har orsakat.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar