Hur hanterar man kritik?

Kritik ger känslor som ilska, irritation och sorg. Även om många människor kan hantera kritik är det mycket svårt för andra.

Det är aldrig för sent att lära sig hantera kritik så att det blir vår allians i stället för vår fiende.

Därför kommer vi idag att ge dig några viktiga tips om hur man accepterar det du känner när andra ger dig sina åsikter och hur man omdirigerar dina känslor på ett positivt sätt.

Vi behöver kritik

Även om vi brukar avvisa något som gör oss dåliga, är sanningen att negativa saker är mycket nödvändiga.

Detta beror på att de ger oss godkännande och låt oss lära oss och bli mogna, något som alltid är nödvändigt.

är kritik är uppenbart i våra liv är det viktigt att acceptera att vår första reaktion kommer att vara att känna sig arg, irriterad, förvirrad eller obekväm.

Du kommer att uppleva många känslor som tar kontroll över dig, men du måste vara beredd att fatta beslut när du arbetar med dem.

är dessa känslor visas, är det dags att 

  • Den första vägen som många människor alltid berättar för oss att vi bör ta är att ignorera kritiken. Med andra ord ignorerar vi vad vi hör, snurrar bakom den personen eller människorna och fortsätter med våra liv. Detta val har konsekvenser. Vi kan sakna att lära oss mycket eftersom 
  • Den andra vägen vi hela tiden granskar är att 
  • Den tredje är det mest rekommenderade spåret att ta. Det handlar om att ta 

Men hur kan du göra det här?

1. Har ett öppet sinne

 Det pekar bara på något du gör eller tänker på. Därför är det viktigt att hålla ett öppet sinne när känslan av ilska eller ledsen övergår.

 Det här är exakt detsamma som att tro att misslyckande gör dig misstag (något de absolut inte gör)!

Då bör du tänka på hur du kanske har missförstått dessa betydelser som gör att du känner dig obekväma. Inse att de faktiskt kan avslöja en liten sanning. 

attityd  kommunicera med den person som har kritiserat dig. 

i liknande framtida situationer.  tt hålla ett öppet sinne betyder inte att du ska ta allt bokstavligt eller tro att det som den andra personen säger är sant.

Du borde inte göra något av det. Du måste

upptäcka sina sanna avsikter

när de gav dig negativ feedback.  Kanske den andra personen har inte haft en bra dag och släppa det på dig, eller kanske de är avundsjuka på grund av vad du har åstadkommit.

 försöka hjälpa dig,

och det finns ingen illvilja bakom kritiker avsikter. På grund av allt detta är det viktigt att upptäcka kritikens sanna avsikt. Detta hjälper dig att undvika missförstånd. 3. estäm om du ska fatta beslut baserat på kritik eller inte

Har du fick reda på att den kritik ni fått från någon skulle hjälpa dig? Då är det dags att

bestämma om du ska göra förändringar i ditt liv eller inte.

Ibland kommer du att inse att du kan växa och bli mer mogen genom att anta några enkla förändringar i vanor, vilket gör att du blir en bättre människa. Det kommer dock att finnas andra tider när du följer råd från någon som har kritiserat, kommer du inte göra något bra.

ndast du kan bestämma om det är relevant att ändra från en mening eller inte.

Slösa inte bort din tid genom att spendera hela natten och tänka på det om du inte kommer att få något ur det.Ibland är vi defensiva eftersom kritik förstör vårt ego,

och vi känner att vi måste stoppa det. tt anta en annan attityd berikar oss och hjälper oss när det gäller personlig tillväxt. 

ADVERT

Lägg till din kommentar