Hur att läka din relation efter otrohet

Ja, det är möjligt att återfå förtroende för din partner efter äktenskapsbrott. Oftast leder emellertid otrohet till skilsmässa och kan förstöra ett förhållande helt.

 är verkligen inte något som ska tas hand om. Det bör vara mycket tydligt att detta är en handling som förvirrar partnerens självförtroende, självkänsla och känslor.

tt hälsosamt förhållande bör börja med ett starkt känslomässigt förhållande. Därför måste du båda ta hand om detta engagemang och ge den den mening det förtjänar.

Hur vet du om det är ett känslomässigt problem?

Vi bör påpeka att 82% av par som trodde vara otrogen sa att allting började med någon som var "bara en vän".

För det mesta börjar otrohet utan att bli överkörd. Därför är det så viktigt att ha en stark  där 

Om det har förekommit äktenskapsbrott är det viktigast att personen . Å andra sidan, de som har blivit förråda borde fråga sig själva själva frågorna:

  • Hur känner jag mig?
  • Är det verkligen värt att försöka fixa saker?
  • Skulle det vara bättre att säga upp förhållandet?
  • Är det första gången de blivit lurade?

Du måste också överväga möjligheten att, även om ditt förhållande kan fortsätta, 

Se också: 

Är andras åsikter viktiga?

Mycket av tiden är det bekvämt att prata med andra människor som kanske vet lite mer om otrohet. Det här är upp till dig - det är ditt beslut att acceptera andras åsikter om ditt förhållande.

n av svårigheterna att ta reda på otrohet är hur man upptäcker sanningen. Detta hjälper dig att bestämma hur du ska gå vidare och vad som är viktigast för dig i framtiden.

Kom ihåg att de flesta människor är involverade i andras frågor för att hjälpa till. Detta kan få dig att känna dig obekväm eller 

Ta dig tid att analysera situationen. Du ser att det kanske inte nödvändigtvis är så.

Uttrycka dina känslor

Prata med din partner när du är klar.  Ge dem anledningarna till att de behöver vara trovärdiga.

I dessa situationer är det viktigt att uttrycka dina känslor genom ord, snarare än rörelser eller fysiska handlingar. Om du känner att du kanske inte har en hälsosam fysisk kontakt med din partner, är det bättre att hålla ditt avstånd.

Även om du känner dig arg och maktlösa, kommer det att kämpa någon form av  inte hjälpa dig att uppnå någonting.

Även om det kan tyckas legitimt vid den tiden är det inte rätt att skada din partner. Det kommer inte att få dig att må bättre. Tvärtom, 

tt lyssna är också viktigt

Det här gör att din partner kan berätta vad som saknades i deras förhållande, och om de tycker att det är värt att försöka att reparera den. Om du är den enda som är villig att slåss för ett trasigt förhållande, kommer allt att gå vilse.

Om din partner inte vill fortsätta är det en bra tid att prata om att avsluta sitt förhållande.

Kom ihåg att det här är en konversation om dina känslor. Det här är inte dags att slåss eller klaga. 

I vissa fall sker äktenskapsbrott eftersom en partner känner sig avvisad och oförmögen att kommunicera. Det kan också vara sant att förhållandet inte längre uppfyller den andra personen på det sätt de vill ha.

Du måste ha ett ärligt samtal och acceptera hur din partner känner. Tänk på att deras känslor och behov är verkliga och viktiga, även om du inte håller med dem.

Om du verkligen inte kan hantera dem eller inte anser dem vara viktiga, är det dags 

Var ansvarig

Du måste båda ta ansvar för sina misstag; Ingen kan vända klockan och radera otroheten.

Vad du kan göra är att reflektera över vad du och du gjorde rätt och fel i förhållandet. 

estäm dig för att gå framåt

Om det är mycket svårt för dig och din partner att komma över situationen, är det bäst att vända sig till en expert för att guida dig på rätt sätt för att förbättra deras förhållande.

Detta är speciellt fallet om det är en extern faktor som komplicerar sitt förhållande ännu mer. Det är viktigt att skära all kommunikation med den person som de var otrogen med. nnars kan det vara svårt att återfå tillit.

Vi rekommenderar att läsa: 

Det är viktigt att fastställa "regler"

Kom till en ömsesidig överenskommelse genom att definiera mycket noga vad du förväntar dig från den andra personen . Överväg att starta  från början.

Det är också viktigt att överväga alla aspekter. Om du lämnar något till chans kan det skapa framtida problem och missförstånd som kommer att skada helingsprocessen.

Framför allt, älska dig själv. 

Du kan inte komma igenom den här situationen utan att vara vem du är och går framåt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar