Så känner du igen dold missbruk

Vanligtvis när vi talar om Vi kommer omedelbart att tänka på fysiskt eller psykiskt våld, som genomförs av en missbrukare mot ett offer. Men det finns andra, mer diskreta former av missbruk som inte är så lätta att upptäcka, men som till sist kan förstöra en person.

Vad vi talar om är dolda eller passiva attacker som inte nödvändigtvis skapar ett svar där och då, eftersom aggression är antingen mindre direkt, eller inte är sårande på den tiden. Och akta dig! Vi pratar inte bara om aggression i en kärleksrelation Ibland kan det komma från familjemedlemmar eller nära vänner.Hur känner man igen dold missbruk?

För att förstå vad "dold missbruk" är, kommer vi att ge dig några exempel. Tänk på ett barn som alltid har varit besvärligt från en tidig ålder. De kan tendera att förlora saker, och varje gång de gör det kommer föräldrar att märka det. om de faktiskt förstört något, skulle det vara på grund av deras inneboende "besvär".

är barnet blir större hävdade denna ouppfostrad beteende gäller även prover de misslyckas, eller deras svårigheter att få vänner. Dina föräldrar älskar dem självklart, och de behandlar inte barnet direkt dåligt. Men hela livet har det här barnet hört att de är en besvärlig person med sämre förmågor än andra. Här är ett annat exempel: tt par som i sin vardag använder mycket ironi däremellan. De är kända för att få folk att skratta på varandras bekostnad utan att vara medveten om att de samtidigt skadar den andra personen.

De tar aldrig något allvarligt, och de kan göra narr av allt och inget: Vad andra gör, hur de andra klänningar, hur de andra uttrycka sig. Små saker som inte nödvändigtvis är avsedda att vara dåliga. Men det gör ont och utgör därför en form av dold misshandel. lla vet att sådant beteende är vanligt idag, och ibland är de inte heller värda att svara på. Det finns små saker, men om det över tiden kan leda till irreparabel skada. Hur kan du skydda dig mot "dold" missbruk?

Var medveten om att orden kan vara lika skadliga som fysiska slag

 • Oavsett hur oskadlig kommentaren har varit, oavsett hur oskyldig det kan fungera: Jag
 • låt det gå över tystnad. Lär dig att sätta gränser i ditt eget liv och skapa tydliga linjer som andra inte borde korsa. Om det sägs något som stör dig eller något sägs om dig som inte är sant. försvara dig själv. Det finns människor som alltid är snabba att komma med falska eller dåliga kommentarer, och kanske borde du fråga dig själv om du verkligen vill spendera tid med sådana människor. Giftiga människor skapar bara en grund för fler luckor eftersom de själva är osäkra och olyckliga. Det hjälper inte att ha dem runt dig.
 • Det största problemet med "dold" missbruk är att missbrukaren själv inte ser någon skada i hans kommentarer eller handlingar. De förstår helt enkelt inte vad de gör. Vad som är ofarligt för dem kan vara mycket skadligt för dig. Om du inte säger något,
 • missbruk kommer sannolikt att öka så småningom. Dina föräldrar, syskon, partners och ensam kollegor är troende att utföra sådant missbruk. Trots att de säger att de älskar dig och respekterar dig, är det viktigt att du litar på dina egna instinkter. Du måste, och måste, försvara din egen integritet och självkänsla. Du vet väl när något är respektfullt eller kränkande. Vissa tror att de har befogenhet att, och rätten att slå skämt på bekostnad av andra, låt inte någon behandla dig respektlöst. är någonting stör dig, kom ihåg det. Det kan förhindra att du blir sårad i framtiden. Om personen i fråga blir arg, tänk inte på det.
 • Om de inte inser att de skadar dig, visar det sig bara att de saknar empati och inte har de nödvändiga kvaliteterna som är nödvändiga för att skapa hälsosamma och nära relationer med andra.

  ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar