Jag älskade dig min värdighet säga: inga fler

 eroende på var vi sätter gränsen, kommer både våra intima och sociala relationer att ha bättre hälsa och balans.

Värdighet i nära relationer tar inte kontroll eller medgivanden. I det ögonblick som vi börjar bry sig om andra börjar denna exceptionella och värdefulla sköld att bryta ner.

Om du vill ta en stund att stanna upp och tänka på det, kommer du att inse att det har varit mycket få gånger som du faktiskt har funderat över detta intima och viktig dimension av våra liv.

Vi tenderar att inte tänka på det alls, eftersom vi har tagits upp med tanken att om vi älskar någon, bör vi ge dem allt utan att förvänta sig något i gengäld.

Ibland är det mycket svårt att skilja mellan en sann återvändande av kärlek och . Detta är viktigt att komma ihåg för att skydda din värdighet.

Idag vill vi bjuda in dig att reflektera över detta viktiga ämne i vår artikel.

Värdighet är den respekt du har för dig själv

"Jag älskade dig min värdighet sa: nough" Om du någonsin har känt det här sättet kommer du ihåg den interna processen som ledde till Du insåg att kärlek ibland har en gräns, och det kallas värdighet.

Kontrollera även: 

Värdighet och självkänsla

Människor bidrar till att skapa självförtroende genom livet. Hur vi kom fram har utan tvekan stor inverkan, men det spelar ingen roll, det är inte en avgörande faktor. • tt jobb där dina rättigheter kränks
 • Komplex nära relation
 • n olycka, en traumatisk förlust, svek ...

Många situationer kan orsaka störningar i vår självkänsla. Vad vi försöker säga här är att ibland tycker vi att vi är sårbara.

Vi tror ibland att inget kan hämta oss och att vi kan göra allt. Men vi tror bara på det här eftersom vi befinner oss i vår komfortzon.

är saker utanför oss förlorar kontakten med känslan av , förlorar vi allt.

lindly till elationer

Vi vet att vi ger bort våra hjärtan fritt. Vi tar dessa blinda dumpar eftersom vi vill och eftersom vi anser att det är rätt för oss just nu.

Se också: är 

Detta är helt förståeligt, så länge vi inte sätter vår värdighet i fara. Ibland i intima förhållanden 

Varje ansträngning bidrar till att göra relationen lyckligare för båda parter.

 • Till en dag blir vi medvetna om denna djupa tomhet i oss. Det är inte så att en sak har gått fel, allting känns helt fel. Det finns ingen harmoni i relationen, och all energi och ansträngning riktar sig mot en person. Medan man äter nötkött, försöker den andra att göra en måltid av smulor. Och den personen är du.

Det finns tider i våra liv när det lönar sig att vara modig och ta risker. Men var medveten om vad du står på spel: din självkänsla, värdighet och din rätt att vara lycklig.

För närvarande hotas vissa av dessa, det är dags att fatta beslut.

Dina tankar ger dig makt

är du befinner dig i en känslomässigt svår situation och du måste stärka din värdighet, upprepa dessa meningar.

tt reflektera över dessa ord låter dig internalisera ett antal idéer som berör två viktiga känslor inom dig: mod och värdighet.

Se också: 

Titta, här är de:

 • Ingen kan eller borde berätta för mig hur man ska leva mitt liv eller vara glad.
 • lla som verkligen älskar mig kommer aldrig att manipulera mig eller använda någonting mot mig.
 • 
 • lla som älskar mig kommer att ta hand om mig varje dag.
 • tt bo tillsammans kräver att man vet hur man arbetar tillsammans som ett lag. ågon som bara tänker på sig vet inte hur man bor med en annan person.
 • Jag har rätt att uttrycka mina tankar, säga och inte säga exakt vad jag vill ha.
 • tt säga nej till något är inte en egoistisk handling: det försvarar min värdighet.
 • Jag förtjänar att bli älskad.

 • Sann kärlek börjar med att älska mig själv. Om allt omkring mig får mig att vara värdelös betyder det att det är fel och jag måste göra något åt ??det.
 • Jag kan och tar kontroll över min egen verklighet. Jag behöver inte överge till andras krav och önskemål.
 • Jag är inte skyldig att gå med eller tacka alla.
 • Jag är en vacker, stark, modig person Jag är arkitekten i mitt eget liv och önskar ensam.
 • Jag vill försvara de jag älskar, framför allt. Men jag ber också att de som älskar mig respekterar, försvarar och värderar mig som jag förtjänar.

Slutligen är personlig värdighet en mycket viktig fråga som förtjänar mer uppmärksamhet. Det ger oss den lycka alla borde kunna uppleva varje dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar