Vikten av att veta hur man ska vara en god lyssnare

 Ibland tycker vi att det är tillräckligt att bara lyssna på det som kommer ut ur andras mun att vara en bra lyssnare.

Ingenting kan vara längre från sanningen. Låt oss ge dig ett exempel. Tänk dig två vänner, och en av dem berättar för den andra att de hade ett strid med deras  igår.

Den första vännen är orolig, men så fort de slutar prata, använder den andra kompisen möjlighet att berätta om en liknande upplevelse som de hade.

Var den andra vännen en bra lyssnare? ej, för att den andra vännen oroade sig för att berätta 

Sanningen är, den andra vännen tillhörde inte egentligen sin  synd.

Misstag vi gör när vi lyssnar på andra

Du kan betvivla denna information. Du kanske säger till dig själv, "Men jag är en god lyssnare!"

Det är därför vi tycker att det är viktigt att 

Det första är det exempel vi nämnde ovan. Vissa berättar om en upplevelse som berör oss, och vi använder den för att prata om oss själva.

I ett annat fall, som kan vara mer drastiskt, skulle den andra  ändra temat så snabbt som möjligt. Till exempel, om vår vän berättade om ett argument som de hade med sin mamma, vi kunde svart "Så ledsen. Hur som helst, hur var det att fungera igår?"

n tredje fel, är " oroa dig inte "" det är bara nonsens 'eller' det kommer snart att vara över. "

Slutligen är det fjärde misstaget att berätta för den andra personen vad de ska göra, för att ge råd och lösningar som de kanske inte kan klara.

Som du har sett, i alla dessa fall hörs inte talaren faktiskt, men vi använder vad de säger för att prata om oss själva.

Undvik andra människors oro

Dessa fakta kan få oss att tro att vi tror att vi är goda lyssnare, men vi kommer bara prata om oss själva.

Sanningen är att  att vi tar upp den andra personens problem och inte avbryta dem genom att nämna våra egna personliga problem.

Även när vi berättar för varandra vad vi ska göra, uppmärksammar vi hur vi tittar på saker.

Det är sant att du kan ge din synvinkel, men du borde inte berätta för den andra personen vad de ska göra eller säga, för att du inte är faktiskt i sin situation. Om du gör det här försöker 

är du lyssnar på någon på ett dåligt sätt kommer du att sticka ut och ditt eget ego kommer att dyka upp.

är det är svårt att acceptera, 

Hur är du en bra lyssnare?

u när vi har gått igenom de misstag vi gör när vi "lyssnar", även om vi tycker att vi är bra på det, är det viktigt att vi lär oss att lyssna igen.

Därför grunden följer de tips som vi nämner nedan:

  • Ge aldrig lösningar: Som vi redan har nämnt, bör du inte ge lösningar på den andra personens problem eller tala om för dem hur man beter sig. Men vi kan fråga  Det är ett bra sätt att lyssna.
  • Gräva djupare in i ämnet: Om du verkligen lyssnar, fråga frågor som visar att du är intresserad av att veta mer om vad du har fått veta. Frågor som "Vad tycker du om det?" och "vad ska du göra?" är bara några exempel på frågor du kan fråga.
  • undvika att tala om dig själv: bara fokusera på den andra personen, vad de berätta och  frågar dig om du har haft en liknande situation.
  • Underskatta inte situationen: Även om situationen kan tyckas trivial för dig är det viktigt för den person som berättar om det, så trivialisera det inte.

u vet du hur man verkligen ska lyssna ärligt, utan att tänka på dig själv, utan på vad du får veta.

Vi måste bli av med idén om att lyssna är en passiv handling eftersom den faktiskt är mycket aktiv. Det är därför som det är nödvändigt att lära oss hur vi kan lyssna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar