Intelligens är att ignorera saker som inte betyder

Winston Churchill sade att ingen kan nå sitt öde om de använder sina dagar för att kasta sten på varje hund som skäller på dem. Ibland är det att ignorera saker du kan inte ändra ett intelligent sätt att gå vidare och avsätta de saker som bara inte värt det.

u ... hur vet vi vad som är "värt det" och vad som inte är det? Detta är något som vi alla bör uppskatta, för varje situation är unik och personlig.

För vissa kommer det att finnas kritik och negativa människor. ndra kan kämpa för att släppa av personlig rädsla och begränsande övertygelser.

Idag vill vi uppmana er att reflektera över detta viktiga ämne för personlig utveckling: att veta när vi ska konfrontera och släppa de saker som håller oss från att gå framåt.

Konsten att ignorera intelligent

Det ignorera något eller någon är intelligent en konst - en subtil handling av visdom och mognad. Vi får aldrig ignorera vad som verkligen är viktigt:

 • Folk som älskar oss och stödja vår tillväxt.
 • Vi bör inte bortse från vissa aspekter av oss själva, att våra talanger som tar oss närmare våra drömmar och mål.
 • Det är aldrig rätt att ignorera behoven hos de vi ansvarar för.

Läs också: 

Låt oss ta en titt på några strategier som hjälper oss lägga en del av de komponenter som definierar konsten att ignorera i praktiken.

Vår största misstag är att "avslöja" vår lycka

I en intressant artikel som publicerades i , konstaterades det att människor missar möjligheter bara för att de tror att det inte är rätt tillfälle för dem.

Läs också: 

Vad ger oss anledning att tro att "nu är inte rätt tidpunkt"?

 • Kommentarer och kritik från andra. xempel: Du är inte lycklig i ditt äktenskap, men dina föräldrar fortsätter att berätta att du måste
 • är man fortsätter som man gör i rädsla att svika andra, så att man börja med att tro att "hålla ut lite längre." Saker kommer att förändras och glädjen kommer att dyka upp över natten om du bara varar längre.

Lycka får aldrig skjutas upp. Om våra hjärtan och sinnen säger oss att något inte står rätt, är det dags att börja att ignorera allt som berättar något annat.

För att göra detta krävs mod.

Ignorera kritik och sårande kommentarer

Vid en första anblick kan det verka lätt att ignorera och sårande kommentarer. I verkligheten är det faktiskt tar en hel del arbete, eftersom det har en direkt effekt på självkänsla vår.

 • De negativa kommentarer som påverkar oss mest är de som kommer direkt från någon vi bryr oss om.
 • "Hur kan jag ignorera min familj, make eller bästa vän säga?" Tja, för att vara tydlig: människor som älskar dig stödjer din lycka och respekterar dig.
 • Den som verkligen bryr sig om att du aldrig kommer att sätta upp hinder för din personliga tillväxt, skada eller förringa dig med subtila sarkasm eller språk belastas med förakt.

I sådana situationer är det mest intelligenta sättet att agera att ignorera andras negativa beteende.

Missa inte: 

Det krävs mod att erkänna ens begränsad troDet finns vissa begränsande attityder och uppfattningar som vi bär med oss ??från vår barndom eller att vi har ärvt från andra människor och det här kan få oss att tänka på saker som "jag vet inte hur" eller "jag kan inte".

 • Ibland låg självkänsla ta bort mod vi måste börja ignorera människor, situationer och saker som bara skadar snarare än lycka.
 • är en annan vanlig orsak som ofta får oss in i dessa dilemman. Till exempel, tack får aldrig slå ner en inbjudan till en händelse som du verkligen inte vill gå på, eftersom du inte kan bortse från rädslan att ni kommer att "se illa ut."

Dessa är bara några små exempel, men de kan bli ett centralt tema i våra liv om de fortsätter att ackumuleras, vilket kan göra att vi gör saker enligt vad andra vill och säger istället för att följa vår egna önskemål.

Och det är inte korrekt.

tt lära sig att ignorera saker som verkligen spelar ingen roll är också konsten att personligt mod. Det finns en övertygelse om att att vara lycklig, 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar