äR det bäst att tiga under stormen och prata när det svalnar

är en storm träff kolliderar alla element i naturen med varandra för att visa sina mest aggressiva, mest kaotiska sidor, vilket ibland kan vara farliga.

Samma sak gäller mänskliga relationer. Vi kan också ha emotionella kollisioner och kollapsa genom att hävda meningsskiljaktigheter, oenigheter och ojämlikheter.

är stormen kommer, det verkar för att föra ihop allting - utmattning, ilska, förvirring och några slumpmässiga triggers - och många förlorar henne till den punkt där de säger saker som de senare ångrar.

Det är inte alltid lätt att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt, men ibland kan en storm komma med 10 års ånger. Du måste lära dig att hålla dig lugn och tyst under den här tiden.

u slår stormen på ditt hjärta

Det är vanligt att säga saker som "ditt hjärta är trasigt" eller "ditt hjärta var full av vrede". Men där du verkligen känner smärtan och synden finns i hjärnan, och det är där den verkliga stormen släpps.

Låt oss titta närmare på det.

gräl och psykologiska förändringar

är det inte finns något botemedel, när en möjlighet, en trigger och otur kolliderar i mitten av ett argument, är ett "hot" För det första uppfattar din hjärna.

Läs också 

 • Vissa attackerar vad du tror på, din jämvikt, vad som är sant.
 • Du är skadad på grund av någon du respekterar - de gör att du tvivlar på vad som är viktigt för dig.
 • Du känner dig hotad med vissa ord, idéer eller till och med en titt som ibland riktas till dig på ett hotande eller föraktigt sätt. Din hjärna identifierar dessa situationer som farliga och utlöser ett instinktivt svar genom att reglera ditt parasympatiska system. Det förbereder dig att försvara dig själv och också att fly:

Din puls ökar.

 • ervimpulser skickas till dina muskler att förbereda sig för att flytta, trots att första detta orsakar skakar och ryckningar, som
 • kan känna i händerna, buken eller ben. 
 • ångest Under "storm" inte kan tänka tänka

är du argumenterar, under dessa mycket laddade känslosamma ögonblick som präglar gräl eller missförstånd, tänkande hjärna bara att försvara sig och göra det möjligt för kroppen att fly.

Detta gör att du inte kan tänka lugnt, hålla lugnet eller tala tydligt.

Men vad som kan hända i mitten av ett argument är att din försvarsmekanism misslyckas och du inte längre har "filter" som hindrar dig från att säga vissa saker.

 • Under denna känslomässiga storm kan du låta alla känslor och tankar du släppt ut.
 • Du är helt ärlig, men var försiktig, för allt du kan lösa vid denna tid kommer att fyllas med negativitet. Det är därför det är vanligt att välja ord som är fulla av ilska och som du senare ångrar.
 • Se även

Farorna med undertryckta känslor 

kommer du till sist att inse att det inte var lämpligt. 

Detta är en svår strategi att genomföra, men om du håller dig lugn under stormen och spara din energi för ögonblick av mental klarhet,

Det skulle vara det mest lämpliga svaret. Försvarsmuren

är ett sken uppstår och du plötsligt befinner dig i det svåra läget för ett gräl eller en motsats, föreställ dig en försvarsmur i ditt sinne.

akom den här väggen ligger du i ett fridfullt palats, men det är ett palats som har fönster där du kan se och självklart lyssna.

tt vara i detta avslappnade och skyddade rum låter dig höra varje ord som personen framför dig säger till senare när man kan analysera situationen lugnt med djupet.

 • Medan den andra personen har "sparkat upp", där de försvarar sin synvinkel, kan du placera dig i likgiltighet, lugn och en attityd som är mottaglig, men det betonar inte gråt eller negativa känslor. Självkänsla
 • är diskussionen är slut och ett par timmar eller dagar har gått, kan du välja en bättre tid att prata med honom. Du måste klargöra att du inte vill starta ett nytt
 • strid

eller skapa spänning mellan dig.

Tror det eller inte, men talar lugnt och med en annan person gör dem tysta och observerar dig. Visa alltid att du förstår andras synpunkter,

 • men du delar inte dem.
 • Tveka inte att använda personliga pronomen: " eller
 • "Jag förstår dig". Om den andra personen insisterar på att återuppta argumentet utan att förstå dina åsikter eller bara fokusera på ojämlikheten mellan dig, är det inte värt att fortsätta. Det är bättre att få lite avstånd mellan dig. Det finns några argument som
 • inte är värda missförstånden och smärtan
 • när en person inte har någon önskan att förstå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar