Arbeta för att leva, inte leva för att arbeta

Tack vare tekniska framsteg finns det för närvarande många möjligheter att utveckla kunskap och anpassa denna kunskap till behoven av varje ögonblick.

Du hör ofta människor säger att de behöver hitta ett jobb de verkligen gillar, för då kommer de aldrig att behöva jobba en dag under sina liv. Men vi vet alla att detta inte är så enkelt.

För att tjäna pengar, ibland är du tvungen att ta jobb som inte matchar vad du vill, Men det borde inte vara så här. Om du spenderar en stor del av din dag i en fientlig miljö som bryter mot dina principer, kommer det förr eller senare att påverka din emotionella hälsa. Detta kommer också att påverka din fysiska hälsa.

Livet är för kort för att fungera i fel jobb.

Därför bör du, när det är möjligt, engagera sig i aktiviteter som passar dina talanger. Och framför allt bör du göra saker som ger dig tillfredsställelse och gör något du är bra på, vilket gör att du mår bra.

Låt oss ta en titt på detta.

Tid att arbeta och tid att leva

Om du är bekant med

"teori om tre åtta" , du vet redan att helst en arbetsdag på 8 timmar ger du 8 timmar ledig tid och 8 timmar att slappna av eller sova. Du vet också att

saker inte alltid bryts ner på det här sättet. xperter inom yrkespsykologi pekar oftast på tre typer av profiler när det gäller arbetsplatser och den komplicerade miljön som omger dem. De är enligt följande:

1. Människor som hatar sitt jobb

Den här första dimensionen avser personer som, oavsett omständigheterna, har nått den punkt där de hatar sitt jobb.

Detta kan orsakas av flera olika fakturor så illa vägledning, människor som inte

 • värde de anställda som "utnyttjar" dem, och ibland vissa konkurrenskraftiga miljöer eller miljöer med stor press där vissa kollegor får att ogillar ditt jobb, skapa stress 2. De som gör vad som måste göras

Detta avsnitt innehåller definitivt majoriteten av befolkningen. rbetet är i slutändan nödvändigt och obligatoriskt. Så du försöker ditt bästa för att göra det bästa jobbet du kan.

Men du kommer att hamna faller i en viss typ av resignation som hindrar dig från att någonsin

dröm Om det inte finns något slags svår obehag eller ett förödande fall som tidigare visat, faller folk ibland i rutiner eller till och med brist på motivation.Dessa människor slutar förlora sin vitala energi.

 • De faller långsamt i en apati och kvävande rutin,
 • som kan orsaka stress och ångest på grund av brist på personlig tillfredsställelse. Jobb blir ett förfarande, inte något som definierar dig eller gör att du känner dig användbar eller stolt över dig själv. Även om det finns skillnader mellan individer, slutar många människor med depression på grund av detta.
 • 3. Människor som älskar vad de gör

Den här gruppen innehåller de som har funnit sitt viktiga syfte, som definierar dem. De identifierar med det.

För dessa människor är arbete inte en plikt, men något som ger dem en personlig åsikt. Deras arbete främjar inte bara sin egen tillfredsställelse, utan förbättrar också andras livskvalitet.

 • Människor som älskar vad de gör och som har varit lyckliga att
 • hitta ett medium eller ett sammanhang som värderar sina förmågor, fungerar i sitt samtal. Ordet kall används ofta i religiösa sammanhang, och det är en slags livsuppgift. Latinska ordet är vocatio och betyder "ett samtal från insidan för att uttrycka din röst." Det här borde vi alla upptäcka. Vi måste hitta medel för att genomföra detta.
 • Kunskap Futures, Future Workers

I detta föränderliga och alltmer komplexa samhälle har en ny personal uppstått. ågot som är lika intressant som det är användbart. De är kända som "kunskapshistorier" och dessa har följande egenskaper.

n "kunskapsklubb" kan vara en yngre eller äldre person som vet att han / hon har 999 färdigheter som kan vara användbara för andra och de vill dela dem.

 • Kunskapsgrupper förstår att deras jobb är deras takt, men de gör det självständigt utan att behöva vägledning eller vägledning. Dessa människor gillar att skapa relationer, antingen personligen eller genom tekniska metoder. Det är i allmänhet där de hittar den perfekta platsen för att utveckla sitt arbete.
 • Kunskapsgrupper uppskattar deras frihet. De förvandlar information till kunskap och de är mångsidiga. De lär sig ständigt, de är rastlösa och de fruktar inte nederlag eftersom de också ser på detta som ett sätt att lära sig.
 • tt intressant fokus är att de skriver många böcker och lär. De söker efter
 • nya jobbmöjligheter på ett komplicerat sätt,

och de försöker arbeta för att vara framför allt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar