För att övervinna Wendy syndrom: behovet av att tillfredsställa andra

Wendys syndrom har sina rötter i populär psykologi.

Trots att det inte är en erkänd rubbning i manualer diagnostiska psykologi, består den av vissa aspekter som kan översättas till kliniska dimensioner som kräver behandling.

tt fokusera din existens på att ta hand om en annan person leder till en långsam process av självförstörelse. Förlusten av självkänsla eller extrem fysisk och mental utmattning kan lätt leda dig till depression.

Klassisk litteratur har gett flera, även autentiska, arketyper som hjälper till att beskriva detta mycket verkliga beteende.

Wendy syndrom eller "Peter Pan syndrom", "" eller "lice i syndrom 'beskriver alla störningar och beteende där fiction blir verklighet.

u kan du enkelt säga att ämnet i denna artikel är det vanligaste syndromet för dem alla.

I vissa avseenden, många kvinnor internaliserar det, inte för att de är tvungna att, men eftersom 

Den som bryr sig och tar hand om en annan kärlek. tt ge upp dig själv verkar vara ett utmärkt sätt att älska någon. Det är emellertid ibland lätt att glömma något: den som förtjänar förtjänar också att ta emot.

Här börjar problemen med emotionell dissonans och sorg. Idag föreslår vi att tänka på det genom följande aspekter.

Wendy syndrom, eller progressiv förnekande av sig själv

Även om detta syndrom, som vi har nämnt, har sina rötter i populärpsykologi, symptomen av den mycket tydliga:

Läs om de 

Du förstår att att älska framför allt är att tjäna en annan person.

 • Under lång tid kan denna typ av må bra. Så förstår du kärlek.
 • Du är inte orolig (i början) att andra inte bryr sig om dig så mycket. Du vet bara att din partner känner sig älskad av dig och är glad. Det är så du mår bra.
 • Du gör dem runt dig, inte bli arg eller upprörd. Du kämpar för yttre balans medan du glömmer din egen.
 • Men Detta kan nå en punkt där de blir tyranniska och krävande.

Om du upplever Wendys syndrom nu, var uppmärksam på vissa aspekter som du bör ändra.

Förstå att kärlek är inte offra, kärlek att ge och ta emot

Många höjdes med tanken att till du måste ge upp vissa saker för att lägga grunden för relationen.Om du vill ha något, måste du "hantera" många saker.

Du har också lärt dig att tro att du måste säga "ja" när du vill säga nej. som är den andra människans mål.

Om du har integrerat dessa idéer i ditt sätt att tänka, börjar du att kollapsa under tyngden av nya idéer:

Se också: 

 • Om du ger upp, blir du bara ett offer för dig själv.
 • tt kärleksfullt förhållande borde vara moget och tydligt. åda parterna måste ge, det är ingen tvekan, men det är lika viktigt att få.
 • Kärlek handlar om att bilda ett lag som samordnar sina styrkor, intressen och behov.
 • Vad gäller Wendys syndrom finns alltid en person som ger och en som tar emot. n vinnare och den andra förlorar gradvis.
 • Det verkliga problemet är emellertid att I början av relationen känner du dig glad för att du bryr dig om dem och tar hand om alla detaljer för att maximera deras välbefinnande.
 • Men efter månader eller år märker du att något är fel. I slutändan är allt du tar för givet, inte uppskattat, och ännu mer krävs av dig.

Du kan inte låta dig falla i denna svåra och olyckliga fälla.

Hur man fokusera på andra typer av känslomässiga relationer

Vår första och viktigaste råd: oavsett hur mycket du älskar den andra personen. Om du gör det kommer frustration, obehag och olycka att inträffa förr eller senare.

Se också: 

Det att ta hand om, skydda, ge, neka dig vissa saker ... Okej, men din partner bör också ta hand om dig, ge dig saker, och vägra saker för dig. Hur som helst: 

 • e om ursäkt för något som inte är ditt ansvar.
 • Den största rädslan att människor med Wendy syndrom har att överges. För att förhindra att detta händer, kan du göra något (du får aldrig låta det komma till det här yttersta).
 • Du måste lära dig att vara glad själv. jut av ditt eget företag till den punkt där du vet att om du befinner dig ensam, kommer världen inte att sluta.
 • Lär dig att rätta till dina tänkande mönster, särskilt de som leder dig till lidande. Det här hjälper dig att skapa nya känslor som gör dig starkare.
 • ryt bort från idéer som: "Om jag tar hand om dem mer, de älskar mig mer", eller "Det är bättre om jag ger upp detta, och de kommer att se hur mycket jag älskar dem. "
 • Sluta projicera alla dina förhoppningar, önskemål och energi på en annan person. Gör det bara på ett rättvist sätt. 

Kom ihåg, vi måste vara värdiga. Ta aldrig emot något mindre: Lär dig att ta emot och slåss för din personliga integritet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar