Lära sig att vara säker och säga "nu räcker det!"

 Det är inte lätt att göra detta. Detta steg tar mycket personligt mod och öppnar dörrarna för känslomässig frihet, men det är ingen lätt uppgift.

Detta är långt ifrån vad många tror, ??men Förändringar i våra personligheter, värderingar och attityder gör det möjligt för oss att bättre anpassa sig till livets svårigheter.

I stället för att förändras fortsätter folket, och detta återspeglas i deras mentala och psykiska hälsa Istället för att frukta förändring borde vi lära oss att se på det som ett tillfälle att hitta lycka, fred och välbefinnande. tt lära sig "nog är nog!" är en handling av frihet

Om vi ??stannar för ett ögonblick att tänka på alla de gånger vi säga "ja" under dagen i motsats till hur många gånger vi säger "nej",

kommer vi att inse att vi säg ja mycket mer än vi säger nej,

på bekostnad av vår uppriktighet. Vår erfarenhet när vi är vuxna har varit inriktade på att vara artig, säger ja till förfrågningar, tack och var försiktig i alla situationer. Discover

Hur negativa tankar och känslor kan skada din kropp

u kan det finnas en ädel handling som berikar oss som person, men vi måste också lära våra barn sätt att vara självsäker på. Vi kommer att förklara. 

Självförsäkran är framför allt hur vi försvarar våra rättigheter, åsikter och behov på ett respektfullt sätt medan vi har den andra personen i åtanke.

Detta är dock ingen lätt uppgift. För att bli mer självsäker

måste vi först definiera våra gränser och skydda vårt självförtroende.

 • är vi är över våra egna gränser, kommer vi att kunna försvara dem bättre. Det handlar om respekt och respekt. tt veta hur vi lyssnar, men också hur vi använder rösten för att tydligt förklara våra behov, preferenser och vad som gör ont för oss.
 • Var inte rädd för att använda det personliga pronomen "I" ("
 • Jag är inte villig att lyssna på dig så," "Jag kan inte hålla den här situationen längre, det gör ont
 • De sannolika konsekvenserna av att säga "og" ll förändring kommer med rädsla och osäkerhet som genereras genom att föreställa sig Vi alla möjliga konsekvenser som kan följa våra handlingar och vårt beslut att förändra oss.

tt säga "tillräckligt" i en familjesituation är lite mer komplicerat, för om dessa människor reagerar negativt kan de avvisa dem.

tt säga "tillräckligt" till en outhärdlig arbetssituation kan betyda att vi förlorar våra jobb.

 • De säger "nog" som ett svar på den
 • barns dåliga beteende
 • kan få dem att säga saker som att de "inte gillar oss." vi måste sluta tänka på vad som kan hända och hur vi kommer att reagera
 • när vi står inför en potentiellt negativ situation. Det är ofta farligare att förbli i en dålig situation än att göra något åt ??det och säga att "nog är tillräckligt". Ibland tror det eller inte, det kan öppna nya sätt som kommer att lämna dig i bättre skick än vad du trodde. Utforska
 • Hur förnyar kroppens energi på 15 minuter

ehovet av att hålla kontakten med våra värderingar Vår emotionell integritet är direkt relaterad till agera i enlighet med våra egna system och övertygelser värde.

Om vi ??vänjer sig alltid ge, om vi lever våra liv bara för att behaga andra, kommer det att komma en dag där vi kommer inte längre att kunna känna igen oss i när vi tittar i spegeln.

Det här är inget sätt att gå igenom livet. u vet vi naturligtvis att det är praktiskt taget omöjligt att alltid få vad vi vill ha. Det är inte alltid korrekt att säga vad vi känner

eller tänka.

 • Vi måste vara konsekventa, principiella och respektfulla med oss ??själva och andra. För att leva tillsammans måste vi vara medvetna om andras behov samtidigt som vi lyssnar på våra egna hjärtan. Vår inre fred är inte förhandlingsbar, det är inte heller vår värdighet. Om vi ??tillåter oss att ta en roll i baksätet på våra egna liv, och vi låta andra människor går över oss, kommer vi att förlora självkänsla, och i sin tur kommer att orsaka allvarliga skador på själv vår.
 • Missa inte:
 • Den personliga friheten att göra det du känner för
 • Håll dig till dina värderingar. Lyssna på din inre röst och var inte rädd för att säga att "tillräckligt är tillräckligt" när det behövs.

Människor ändras, men inte över natten. 

mot tillväxt och mognad.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar