Lära sig att vara självisk

tt vara självisk är full av negativa konnotationer. tt vara självisk är inte bra: det gör att andra människor ser ned på dig med förakt.

tt vara självisk betyder att du inte vet hur du ska dela, bara tänka på dig själv och alltid sätta dig själv först.

Vi rekommenderar: 

Vi vet att vi inte ska vara själviska. Men då hänvisar man till extremt självisk, och extremt är aldrig bra.  för att du är viktig och du behöver  också.

Me först

Kanske du har varit i en situation som en gång ledde du sa något sådant för sig själv: "Det räcker, från och med nu ska jag vara självisk och bara tänka på mig själv . " Detta händer när vi spenderar för mycket tid på att tänka på andra när vi lever våra liv för andra människor och försummar oss själva.

Om du känner dig illa om du säger nej, eller om du inte kan vara där när någon behöver dig, kommer du förmodligen känner sig skyldig, men 

Du måste ändra detta, 

Har du märkt att andra människor inte känner sig skyldiga, men gör du det? ller kanske har du hittat någon som utnyttjar din godhet? Om du är generösa och sätta andra före sig själv, kan det orsaka andra manipulerar och klamrar sig fast vid dig att ha dig runt när de behöver något.

Du bör läsa: 

Du måste lära sig att tänka på dig själv först, eftersom du är också viktigt.  goism är inte alltid en dålig sak, och i det här fallet är det faktiskt ganska rättvist. Gör det dig lyckligt eller är det skadligt om du ger bort hela tiden och energi?

Jag accepterar och respekterar mig själv

Om du inte respekterar och accepterar dig själv, vad får dig att tro att andra vill ha det? Det finns så många fler viktiga saker att oroa sig över än att sätta andra framför dig själv.

Även om det är att vara generös med andra kan få dig att må bra, det kommer en punkt där ditt liv blir besatt med andra människor.

Du vet inte längre vem du är och du försöker göra alla lyckliga eftersom du inte har något emot idén om att någon annan tänker på dig.

Du kan hamna i ett förhållande med ömsesidigt beroende, där lycka inte är riktig, bara artificiell.är du vet hur man respekterar och accepterar dig själv ser du att du inte behöver oroa dig för andra.Du har ditt eget liv och det är normalt att du vill hjälpa andra.

Men alla har problem, och även om det låter svårt, måste alla hantera dem.

Missa inte: 

är man står inför problem kommer det att göra oss starkare och ge oss värdefulla erfarenheter. Tänk på folket i ditt liv: Gör de samma för dig som du gör för dem? Kanske ger du för mycket för andra.Om du ger, förtjänar du att få

I vårt sinne har vi det här begreppet att ge och ge men aldrig få. Även om det är sant i den meningen att om vi erbjuder oss själva hjälp eller om vi vill göra ett gott gärning, borde vi inte göra det i hopp om att få tillbaka något.

Men att få det är å andra sidan något annat. Det betyder att du kan fortsätta att ge dig själv till andra, men förr eller senare måste du ge dig själv tillåtelse att tänka på dig själv.För många är det oacceptabelt, men du kan ge så mycket till andra att det gör dig öppen för manipulation, som vi tidigare nämnde. Kom ihåg, om folk vet att du alltid är där för dem, kan de missbruka detta privilegium.

Gå inte förrän du har läst om 

Om du befinner dig i en situation där du måste vara självisk, du faktiskt inte självisk. Du ger dig själv tillåtelse att tänka på dig själv först, för att du redan har fått tillräckligt.

 Ingen annan tar hand om dig om du inte gör det själv.

Så om någon är så fräck att de kallar dig självisk, kan du säga: "Ja, men jag är självisk eftersom jag respekterar och uppskattar mig, och idag ska jag sätta mig själv först, eftersom jag förtjänar det, jag också. "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar