Lära sig att försvara sig mot kritik på ett säker sätt

"Du har inte ett bra jobb idag", "Om jag var du, jag skulle inte ha tagit beslutet" ...  Är det svårt för dig att försvara dig mot kritik?

Många människors självkänsla är inte välutvecklad. Men det är det som gör att vi kan försvara oss själva och veta hur vi ska reagera med respekt.

Missa inte: 

Var inte defensiv - Ställ frågor

är någon kritiserar oss, är vår första reaktion att bli defensiv.  Det gör ont och känns stötande. Därför reagerar vi så här.

Men när vi blir defensiva, vill vi attackera tillbaka. Vi kastar kritiken tillbaka inför personen som tog den och försökte ge dem en smak av sin egen medicin.

Men om du vill lära dig att försvara dig själv mot kritik på ett säkert sätt är det inte rätt sätt att följa. ttacking tillbaka leder oss bara till deras nivå.

Så Till exempel, om någon säger, istället för att försöka rättfärdiga sig själv, visar din osäkerhet eller attack tillbaka, är det "Wow, vad har du på dig idag?", I bättre fråga: "Varför har du något att säga om mig?" Du vet nog inte vad du ska säga. ller, om de svarar, det ger ingen mening.

Det viktigaste är att du inte låter kritik gör dig arg,

 ekräfta kritik på ett säker sätt

Om någon kritiserar något du har gjort, inte för att du mår dåligt, utan snarare att de är rätt, det är inte klokt att bli defensiv.

Om en vän läxade upp för det tar så lång tid att göra sig redo och träffa honom, är det inte bra att säga

"Kommer du ihåg den tid då jag var tvungen att vänta på dig?". tt svara på kritik som detta kommer inte att stärka relationerna. Det underminerar dem, efter ett tag, tills de slutligen kollapsar. skulle

Den idealiska svaret vara en självsäker man, som

"Du har rätt, det tog lång tid för mig att göra mig klar." Här är ett annat exempel. Om de säger

"Jag kan inte prata med dig, du vet ingenting om politik", du kan svara på "Det är sant, jag vet ingenting om politik." rkänn att du inte vet eller att du hade fel. Men låt aldrig någon snubbla över dig eller få dig att känna att du måste byta.

Om du inte vet någonting om politik, för att du verkligen inte är intresserad av det, behöver du inte kämpa och lära dig det bara för att någon sa något som fick dig att känna dig dålig.

cceptera det som en del av vem du är

 Lär dig att försvara dig själv mot kritik på ett säkert sätt, men respektera andras åsikter.

u är det mycket viktigt att vi inte kan glömma. Du kan försvara dig självsäkert så länge du respekterar andras åsikter.

Men framför allt, respektera dig själv. Om någon säger att din klädsel är löjlig, finns det ingen anledning att bli förolämpad eller avvisa den meningen. espektera det, acceptera det och säg:

"Tror du det? Ja, jag älskar det." Vi kan inte alla ha samma smak,

 Du kan respektera den andra personen är ärlig och ge dig sitt perspektiv. Tänk dock på att

din åsikt är det som betyder mest. Det spelar ingen roll om folk gillar att klä sig. Om du gillar det är det här som är viktigt. Om du tror så lär du dig att vara mer flexibel med andras åsikter och smak.

Vet du hur man försvarar sig mot kritik och är övertygad? Hur svarar du vanligtvis när någon kritiserar dig?

Huvudbilden gjord med tillstånd av

wikiHow. com 

Kan du hantera kritik? Det är aldrig för sent att lära sig att möta kritik, så det kommer att bli dina allierade istället för din fiende. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar