Lär dig att lyssna på din kropp

Du kan inte ignorera vad din kropp berättar för dig eftersom den har alla svar på vad du känner. Undertryck inte känslor: lyssna på ditt hjärta och låt det skina.

Många sjukdomar orsakas av eller direkt på grund av en ackumulering av långsiktigt undertryckta känslor. Vi har lärt oss att leva hos oss för att vara i tjänst hela tiden. 

 till den smärta som stör dig, de tankar som oroar dig eller till läkningsprocesser som du inte ger vård.

 Det fungerar oberoende av resten av hjärnan. xperter har kommit fram till att 95% av serotonin som släpps ut i kroppen produceras på uppdrag av matsmältningssystemet.

Detta är en av många orsaker till att du ska utveckla hur du behandlar dina fysiska behov. n värld av erfarenheter är så stor, så det skulle vara för enkelt att försöka skapa en guide för att hjälpa dig genom det.

Så var börjar jag?

örja med de enkla sakerna. Om du är trött, vila. är du vet att du måste gå och lägga dig, gå och lägg dig. Om du vill gråta, gör det. Lägg märke till dina reaktioner, ditt andetag och ditt hjärta. Lyssna på ditt inre.

är du till exempel läser detta, kommer andningen antingen att vara snabbare eller långsammare. Vad känner du ller, till exempel, om du läser något om gastrointestinala problem eller om menstruationscykeln. Gör det dig känna något speciellt?

 och lyssna på den. Om benen är ont, kanske du ska gå upp och ta en resa för att få din kropp att röra sig.

Du måste lita på och erkänna kroppens medfödda visdom. Det är en besvikelse att se hur vi efter många års evolution har tagit bort våra erfarenheter från våra fysiska behov.

Du behöver inte ens veta exakt vad som händer i din kropp för att svara på det. ller snarare behöver du inte veta varför ditt hjärta slår snabbare, eller varför du vill gråta eller varför du har kramper.

 Denna process sker samtidigt i kropp och sinne. Det är därför viktigt att du låter dig uppleva alla de känslor som uppstår.

är du har upplevt ångest, ångest eller andra känslor du har, blir det mer komplicerat att arbeta med dem.

Stäng ögonen och  eller de senaste dagarna.Detta kommer definitivt att ge dig en aning om varför vissa symptom har uppstått.

Grunderna i läkning

Om du inte möter det första meddelandet som din kropp skickar dig, kommer den andra att slå dig som en hammare.

Dina erfarenheter och känslor är avsedda att hjälpa dig att leva medvetet, att delta i livets erfarenheter och att lära sig att lita på kroppens visdom. Du kanske säger att du så småningom har kopplat bort dig själv och undergrävde din förmåga att uppleva dig själv. Du har slutat känna att du alltid befinner dig i en nödsituation som kräver omedelbar uppmärksamhet.

Därför

avslöja vad som är väldigt viktigt, som att ta hand om smärtan av dina känslor. Detta kommer att få din kropp att tala högre och högre för att försöka få din uppmärksamhet. Detta kan till och med orsaka allvarliga hälsoeffekter. Sorg och smärta, dina stora allierade

Vi har lärt oss att tro att vi alltid måste ha ett gott humör och ha en bra känsla för livet. Och ändå har vi inte helt förstått att

Det som verkligen betyder är att vi känner något. Du bör inte slösa, uppskatta eller undervärdera din sorg eller smärta. Det här är två av naturens goda lärare, och de är här för att hjälpa dig att komma igenom livet.

tt neka eller ta hand om dessa känslor är en kulturreaktion som har ålagts oss genom åren. Till exempel lärde du dig aldrig att du har en medfödd förmåga att möta smärta och att din kropp vet hur man gör det här. 

Därför kan du inte undertrycka det.

Det är intressant hur vår hela kropp undertrycker uttryck av känslor genom att ta medicin eller spela sport. är du gör dessa saker kommer du att producera endorfiner: hormoner som undertrycker tårar och som  För att få en bra uppfattning om vad detta betyder, är tårar av sorg och glädjedräkt sammansatta av olika saker och provoceras av olika hormoner och av olika skäl. Det är därför det är mycket viktigt att låta dem komma om din kropp vill ha det.

är du släpper dig av dessa känslor, 

åde lycka och ledsen hjälper dig att smälta livet.

Detta kommer att ge mental klarhet och ofta är det inte förrän det är för sent att inse vad som kunde ha varit gjort eller hur man uppför sig vid en viss tidpunkt.  Vi tror att ett liv fullt av ansträngning och offer är ett liv mer hedervärt än ett liv fullt av lycka.

Det låter häftigt när du säger det sättet, vilket bör göra att du reflekterar över det tryck du ställer på dig själv.

Sanningen är att det enda sättet att känslomässig frihet kommer att komma när du djupt kan uppleva en process som du har begravt nästan sedan födseln.

För att uppnå detta kommer du att vara användbar för att lindra din känslomässiga stress och ta ett steg mot en ny attityd som hjälper dig att göra hälsosamma känslor för dig själv. Det är med andra ord viktigt att du slutar springa bort från vad som händer inom din kropp och att du börjar lära dig

lösa det du har försökt att begrava så länge .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar