Förlora vänner kan göra lika smärtsamt som ett uppbrott

hela ditt liv Detsamma gäller för . Det finns finish, men också nya början som är lika underbara och glada.

ågot du förmodligen vet också är att det finns olika typer av vänskap. Ditt hjärta kan skapa ett intimt och starkt band med en viss person, Detta kan vara ännu mer relevant när det gäller kvinnor. nligt en studie publicerad i tidskriften

epidemiologi och Community Health stöd av sina vänner avsevärt förbättra sin fysiska och känslomässiga välbefinnande. Därför kan förlust av vänner på grund av ett strid eller ett problem i många fall ha samma effekt som slutet på ett romantiskt förhållande.

Låt oss prata lite mer om detta.

n vänskap, en skatt, ett dagligt stödsystem

Du kommer vara glad att höra att vänskap inte bara är något unikt för människor. nligt en studie publicerad i

Time Magazine , fann forskarna att schimpanser, babianer, hästar, hyenor, elefanter och delfiner har också några "bästa vänner". ffekten av vänskap på en persons emotionella värld är enorm. Du vet också att inte alla vänskapar skapas lika, och

sannolikt kan du räkna dina riktiga vänner med fingrarna på ena sidan. 

Vänligen läs

Fördelar med Coffee and Friends 

nligt en

studie bedrivs vid University of Virginia, när vänskapsband mellan Två personer är äkta och ömsesidiga, de kan börja uppleva samma känslor. ffekten av empati är så stark att den till och med kan detekteras av medicinska tester,

 • som exempelvis i en M-undersökning. 
 • Hjärnans områden som är förknippade med rädsla och hot aktiveras lika i båda de två som är vänner.
 • n vänskap är en form av daglig förstärkning,
 • ett utlopp där du kan hitta lättnad, råd och komfort. Du kan släppa dina problem, lindra stress och spänning och slappna av, vilket gör världen till en mer orofri plats. Om du tänker på de många fördelarna med en "riktig" vänskap, förstår du också stor inverkan den kan ha när personen, av någon anledning, avviker från ditt liv.
 • tt "slå upp" med din bästa vän

tt behöva skära denna starka band av vänskap eller vända sig bort från den här personen är vanligtvis något som händer av flera skäl.

Plötsliga förändringar intresse, svek,

 • lie , svek, argument ... det finns många skäl som kan orsaka att du förlorar en vän. Men konsekvenserna är något som du båda kommer att uppleva samma. är du förlorar vänner kommer det att tvinga dig att gå igenom
 • samma smärtsamma kamp som du gör när du slutar med en partner. Du går igenom en period av ilska och förnekelse, där du inte helt förstår hur allting verkligen hände.
 • Därefter går du in i fasen av frågor där du försöker hitta skälen till att vänskapen slutade.
 • Du kommer gradvis in i sorgfasen, följt av acceptans.
 • Visa:

Läs om vikten av gråt (korrekt) För många är det nästan omöjligt att jämföra förlusten av en vänskap med en upplösning, men många har den intensiva känslomässiga länken vi beskrivit ovan, vilket vilket gör det extremt svårt.

Livet efter du har förlorat vänner

Du vet att vänner kommer och går, de tar en del av dig med dem, samt att de hjälper dig att växa.

Missa inte:

7 giftiga typer av människor du bör undvika för att vara lycklig är du förlorar vänner verkligen haft en speciell plats i ditt hjärta, kommer det att lämna ett öppet sår som stannar där för evigt.

 • är det är möjligt håller
 • de goda minnenna du hade tillsammans. Om du fokuserar enbart på vad som slet du isär kommer förbittring bara att växa, och du kommer också att vara mer undanhållas när det gäller att starta nya vänskapsband. Livet lär dig många lektioner och du måste lära dig att acceptera dem. Oavsett vad som hänt med dig, stäng aldrig ditt hjärta för kärlek eller möjlighet att hitta nya och fantastiska vänner.
 • Vänskap är det bästa läkemedlet du kan hitta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar