Låg självkänsla: när du blir din egen fiende

Din känslomässiga balans är starkt beroende av din självkänsla.

tt ha låg självkänsla kan påverka alla aspekter av ditt liv negativt. Men det är inte ens värst. Visste du att det med självkänsla kan göra dig till din egen värsta fiende?

 Vi rekommenderar:

Var dig själv och vara glad 

god självkänsla är mycket viktigt för ditt totala välbefinnande,

ett faktum som inte kan förbises. lltför många lider dock av låg självkänsla, vilket orsakar mycket lidande. Låg självkänsla har en otrolig förmåga att förlamna någon. är du inte har en bra bild av dig själv kommer du inte att kunna agera på ett positivt sätt. I stället gör du motsatsen. tt bli av med sängen kommer bli svårt, allt kommer att påverka dig negativt, och du kommer att bli mer sårbar för allt.

Frestration och dåliga känslor kan så småningom leda till stora problem som depression. Därför är det viktigt att ta reda på var problemet med självkänsla kommer ifrån och hur man löser det. 

Det är inte kärlek om du måste fråga om det

Vet du inte hur? Finns det några djupare problem du försöker identifiera? Om så är fallet är det viktigt att överväga att prata med en professionell psykolog för att hjälpa dig att hitta de verkliga problemen. 

du förtjänar att vara lycklig!

 n av de första saker som kan utlösa självkänsla är det värde som du ger andra människors åsikter om dig. Det värsta du kan göra är att ta sina åsikter som sanning, vilket leder till onödigt lidande.

Varför lägger du stor vikt vid andras åsikter? ftersom du har utbildats för att söka andras godkännande och att välkomna deras positiva feedback, vilket gör att du tror att

en negativ reaktion visar att du gör något fel.

Men gissa vad verkligheten inte fungerar på så sätt. Det allvarligaste problemet uppstår när din åsikt om dig själv påverkas av andras åsikter. Detta kan göra att du ändrar din uppfattning om dig själv och trycker ner självkänslan.

För att se saker i perspektiv, ta ett litet avstånd.

Dina negativa känslor kan sätta ögonen på verkligheten.

Tänk på att andras åsikter är sanna och om du känner att du är på väg i rätt riktning. Du kommer bli förvånad över vad du upptäcker!

 Som ni har sett, är det möjligt att hamna din egen värsta fiende.

Du antar att allt du ser och hör är sant,

och plötsligt har vänt dig mot dig själv. Vad kan du göra för att stoppa denna onda cirkel? Finns det några sätt att förbättra ditt självkänsla? Låt oss titta på några enkla tips du kan börja göra idag! nge realistiska mål.

Var medveten om dina egna begränsningar.

  • jut av alla dina egenskaper.
  • Ge dig själv kärlek och vara positiv.
  • cceptera konstruktiv kritik.
  • Ge dig själv tid.
  • Försök vara mer självsäker.
  • Få tillräckligt med motion.
  • Jämför aldrig dig själv med andra.
  • Det finns många fler tips vi kan inkludera, men är de små steg du kan vidta som kan hjälpa dig att uppnå
  • en vändpunkt mellan vem du var och vem du vill vara.

Det är inte alltid lätt att lita på dig själv, men det är aldrig omöjligt! Dessutom bör du dela dina mål med vänner eller familj. Ibland tror vi att vi kan göra allt själva och vi vill inte störa andra med våra problem. Men att tala genom det kan hjälpa, och ibland kommer det att få en lösning att se ut tidigare.

Har du någonsin varit din egen värsta fiende?

Vilka var orsakerna till ditt dåliga självförtroende?

Det är helt normalt att känna sig ner ibland, men att förlänga denna sinnestillstånd kommer aldrig att vara till nytta för dig. 

och du kommer aldrig att vara din egen fiende.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar