Missförstånd får raviner att komma mellan människor

Tyvärr  Detta händer även med människor som vi har spenderat mycket tid med.

Som ett resultat hoppas många människor att de som har de känslor de har skadat kommer att återvända. På samma sätt finns det människor som vill komma tillbaka, men vågar inte.

 kommer från konflikter som orsakas av avsikter, hur människor kommunicerar och lins genom vilken de ser världen genom.

Så, som det har sagts:

"mellan vad vi tänker, vad vi vill säga, vad vi tror att vi säger, vad vi säger vad vi vill höra vad vi hör, vad vi tror att vi hör och vad vi förstår finns det åtta sätt att bli missförstådda ".

Den stora gap som orsakas av pride

I början av ett missförstånd, är det oftast enskilda element. De kan vara , trötthet eller brist på förtroende för oss själva eller den andra personen.

Denna variabla cocktail kan komma samman för att skapa den perfekta stormen för missförstånd. Det kommer ett ögonblick när vi tolkar en viss ton eller tvetydig ord som att vara fientlig. Men i verkligheten är det inte fallet.

Det betyder att för att undvika detta måste vi vara medvetna om både vår sinnesstämning och sinnestillstånd av den andra personen. nnars kommer vi att dra för snabba slutsatser.

. Detta hjälper oss att undvika stolthet eller känslor som gör situationen värre. tt ta ett steg tillbaka och titta på hela situationen hjälper oss att ha ett bättre svar innan vi skadar den andra personens känslor.

Skillnaden mellan stolthet och värdighet

nligt samma resonemang, är det viktigt att skilja mellan stolthet och värdighet. Pride är självisk och negativ. Värdighet, å andra sidan, har en grund i respekt.

Men det är klart att många att det kan vara svårt att skilja mellan de två attityder. Värdighet önskar bibehålla balans och jämlikhet mellan alternativen, tankar och handlingar. Pride, å andra sidan, letar efter sätt att stanna på toppen.

Uppnå förståelse

är vi ta reda på, är det inte lätt att göra oss förstådda ibland. Detta är särskilt sant när 

Vi kan repetera om och om igen vad vi tycker. Men personen framför oss kan inte förstå vad vi säger.

Det betyder inte att den person vi pratar med är dålig. Det betyder bara att de är på en annan plats i livet och har ett annat perspektiv än vad vi har.

Det är naturligt att människor vill få sina tankar och känslor bekräftade. Om det görs på ett dåligt sätt kan detta vara ett hinder för förståelse. är målet är att få den andra personen att förstå vad vi ser.

 Det är alltid en bra idé att tänka på situationen genom att ta ett steg tillbaka. Detta låter oss tänka på hela situationen.

För att sammanställa bitarna i pusslet som förståelse måste vi basera våra attityder mot respekt för den andra personen.

tt vara ansvarig för vad vi säger

Känslan och styrkan i sinnet och missförstånden vi känner kan vara starka.  Det kan också bero på vårt förhållande till den andra personen.

Ju närmare vi känner den personen, desto viktigare är att ha en god förståelse för vad deras budskap är. Men detta ger oss också möjlighet att bättre förstå ett okänt budskap som de försöker berätta för oss.

Varje person måste försöka tolka orden i förhållande till de band de har till den andra personen. Detsamma gäller för förväntningar, personliga intressen och var de är emotionella.

På grund av detta är det viktigt att övervinna vikten av att inte falla i dålig kommunikation. Dålig kommunikation kan generera störningar på distans- och tankeprocesser.

Med andra ord måste vi ta hänsyn till att vi inte hamnar i en känslomässig tornado. Det betyder inte att man faller i fällan genom att spela djävulens advokat.

Missförstånd är mycket smärtsamt. Detta är särskilt sant när det tas för att vara avsiktligt och känslomässigt negativt för en person.

Vi måste bekämpa dåliga avsikter som vill undergräva vår integritet.  Det innebär att vi tar ett steg tillbaka, tolererar skillnader och inte låter andra sätta ner våra behov.

Det bästa spåret vi kan ha med andra är att titta på skillnaden mellan handlingar och ord . Men vi kommer alltid att hålla andras verklighet i åtanke.

På grund av detta är det viktigt att vi alltid är försiktiga. Vi bör också komma ihåg att många gånger 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar