Montessori tekniker som kan bidra till att ta itu med ditt barns ilska

Även om det är sant att det är fortfarande ett intressant ämne som Vi kan använda i klassrummet såväl som hemma och i våra barns dagliga utbildning.

Idag ska vi prata om , som är så komplicerat för oss att kanalisera, kontroll och förstå.

n av de mest användbara koncepten som Maria Montessori gav oss var känsliga perioder. arn, från det ögonblick de är födda tills de är 6 år, upplever det som kallas "windows of opportunity".

Dessa möjligheter är tillfällen när barn har medfödd färdighet att lära sig och förvärva vissa färdigheter och färdigheter.

Det här är den bästa tiden att som ibland överväldigar dem.

dag här på vår hemsida, vi ger dig några enkla tekniker på hur man ska hantera några av de känslomässiga tillstånd av ditt barn.

Montessori tekniker för att hantera vredesutbrott och ilska hos barn

Vi vet alla mer eller mindre vilken typ av undervisning som sker i förskolor som använder Montessori tekniker.

Dessa barnhem sätter i grunden barnets självständighet först. Detta är främst inriktat på hur barnet är och interaktion med all barnets omgivning kan ge det.

Men många mammor och pappor fråga sig hur montessoripedagogik kan hjälpa dem på ett närmare och mer primära miljö hemma. I slutändan är ett barns hem en omedelbar miljö där den kan få de mest grundläggande utbildningsverktygen.

Låt oss titta på några råd vi kan tänka på, vilket hjälper föräldrar att kanalisera de galen stunder som barnen kan ha.

Socio-motional ducation

Maria Montessori talade aldrig "bara" om känslomässig intelligens. nligt den berömda läraren går känslor och socialisering hand i hand.

är ett barn har en temperamentsutbrott, är hur det känns inget annat än den sociala miljön oförmåga att anpassa sig till barnets upplevelser. Specifika exempel är:

 • arnet kan inte få det det kommer, det känner sig kränkt, irriterad över något eller någon eller oförmögna att vänta på en belöning ... Detta leder i gråt, skrik och sparkar.
 • Känslor komma upp till ytan i denna socio-känsloladdad anslutning till barnet under interaktion med vuxna eller andra barn , och detta resulterar i att barnet inte att kunna skilja saker från varandra.
 • Trots att en del har kritiserat Montessori metoden för att erbjuda barn det så kallade frihet och självständighet, vi kan inte glömma något grundläggande:
 • Den vuxna är guiden ger vuxna möjlighet till lärande, och framför allt, Vuxen är en modell som barnet imiterar och följer.
 • dessa känsliga perioder, vilket förstås när de uppstår mellan födelse och 6 år, är en viktig milstolpe som barnen gå igenom, så att föräldrar är där för att svara på eventuella frågor och ge uppmärksamhet åt alla bemärkelser.

spekter som vi måste tänka på för att kanalisera våra barns emotionella värld

 • nligt Montessori tekniker bör du inte bortse från ett enda ord eller en del av beteendet hos ditt barn, och inte heller att jämföra dem med någon annan. Dessa åtgärder kommer att göra dem syndiga.
 • . Se till att du känner dig bekväm med att prata med dig, vara säker på att våga upptäcka världen, prata med andra barn, leka med andra barn med respekt, lita på sitt folk och skapa saker.
 • Låt barnet göra misstag. Ge dem råd, men låta dem lösa sina misstag på egen hand. arn måste göra saker helt och hållet för att känna sig kunna öka sin självkänsla. är ett barn blir arg, betyder det att det är något som barnet inte vet hur man uttrycker. lternativt kan detta också innebära att det finns vissa aspekter av något i sin miljö som vi måste veta om och förstå.
 • Därför är det viktigt att vi som föräldrar guidar våra barn med fred och tålamod. ldrig förbise dessa utbrott av spänning, särskilt om de är små. Det är nödvändigt att spåra deras ursprung och ge strategier för att bekämpa dem.
 • Lugnande flaskor

I senaste åren, så kallade "lugnande flaskor" har blivit mycket populära och används för att lindra stress och ångest hos barn. Men det är viktigt att klargöra vad syftet är och hur man använder dem.

n lugnande flaska är en visuell stimulans som barnen centrerar sin uppmärksamhet på ett ögonblick, tack vare glitterens rörelse inuti flaskan.

 • tt barn måste alltid använda detta i sällskap med en vuxen.
 • Till exempel kan ett barn ta en lugnande flaska i sängen varje dag. Medan barnet observerar och rör sig på det, kan du fråga barnet hur din dag var, eller vad som är oroande, vad som gör det skrämmat, vad det gillar och inte gillar, till exempel.
 • Du borde ställa dessa frågor korrekt, utan att döma barnet och utan att fråga det direkt. Istället kommer de frågor du skapar för ditt barn att ingå i ett spel som
 • främjar sin emotionella utgång. 

är enkla resurser som i stor utsträckning kan hjälpa oss som föräldrar, och de kan lätt göras hemma.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar