Praktiken vänlighet: ett bra sätt att ta hand om din hjärna

Öva vänlighet i vardagen är ett sätt att skapa mer respektfulla och känsliga interaktioner. Åtgärder drivna av 

u har du säkert mer än en gång trodde att till "växt" goda frön inte alltid garanterar dig en "skörd" av respekt.

Men även om du har upplevt mer än ett svek och en del i ditt liv, är det en aspekt som är säker: du kan leva ett bättre liv om du håller en harmoni mellan vad du känner och vad du gör.

Utöver detta, och detta kan överraska dig, är din hjärna genetiskt programmerade att göra bra. Men det fungerar inte alltid så, för varje dag kan de andra biologiska tendenser som avundsjuka eller bitterhet skona dig mer.

Vi inbjuder dig att lära dig mer om detta intressanta tema.

rain förstå att vänlighet är viktigt

 är en välkänd professor vid Harvard University som specialiserat sig på vad som är känt som "psykologi godhet".

 • nligt honom är mänskligheten genetiskt programmerad att fungera bra. Vi kom in i denna värld med "programvara" installerad för att kunna träna vänlighet för att uttrycka det på ett annat sätt.
 • Som erfarenhet genom historien har visat är det emellertid inte alltid fallet. 

Om din hjärna förstår att öva godhet, medkänsla och respekt är nödvändig ... finns det andra där ute som inte förstår detta och tar motsatta val? Det är nästa sak vi ska titta på.

Se också: 

tt utöva godhet ger oss möjlighet att överleva som art

 • I sin tid formulerades Charles Darwin samma tesen att professor Kagan gjorde. Den mänskliga hjärnan är programmerad att träna godhet eftersom det garanterar artens överlevnad.
 • Förutom att göra goda gärningar oss förstå att människor har en mycket större chans att överleva om vi stöttar varandra i en grupp i stället för att leva i ensamhet.
 • Människor är empatiska eftersom det gör det möjligt för dem att identifiera andras behov, så att de kan ge hjälp och säkerställa gruppens överlevnad.

Varför är handlingar av vänlighet inte så många som de kunde ha varit?

Det är intressant att veta att medan människor i allmänhet är programmerade att fungera bra, har beteendet upp till denna punkt i samhället ställt planetens balans i fara.

Krig, miljöförorening, social ojämlikhet, angrepp på ... varför handlar människor på detta sätt?

 • är en professor vid universitetet i erkeley och föreståndare för Centrum för Kindness Studies.
 • Han förklarar att sättet vårt samhälle är uppbyggt har gjort oss benägna att vara mer fokuserade på individualism istället för gruppmedvetenhet.
 • är människor börjar tänka i sina egna intressen, tappas den biologiska balansen mot avund, ilska, våld och konkurrens. ldrig mot godhet.
 • Godhet och önskan att främja goda saker kan inte användas om du bara vill höja din status med mer rikedom och socialt erkännande.

Detta är utan tvekan deprimerande nyheter.

Läs också: 

tt utöva vänlighet ta hand om din hjärna

Psykologiska dimensioner förbittring, avund eller stress kontinuerlig konkurrens påverka din fysiska och emotionella hälsa.

 • lla på en gång i sina liv har blivit trasiga av dessa personliga avgifter.
 • Du är gradvis medveten om att handlande eller känsla på detta sätt är fel eftersom det avstånd från din väsen, dina rötter.

Hjärnan vet att dessa biologiska trender av negativa handlingar håller dig från att röra andra och leda till djup och obehaglig ensamhet.

Läs också: 

Å andra sidan har att utöva vänlighet en positiv effekt på din inre balans, och det kommer att ge dig lugn och avkoppling.

 • Det spelar ingen roll om andra inte är medvetna om de lilla handlingar som du övar varje dag.
 • Du är medveten om det, och det är förmodligen eftersom det tillåter dig att vara i harmoni, att veta vad som är rätt, och det finns musik i allas öron.
 • 
 • n medkännande person är mer , mer lyhörd och mer medvetna om allt som omger dem.

Även om du inte kan se de åtgärder som tas ut med respekt och äkta vänlighet omkring dig, bör detta inte göra dig ge upp eller härma samma underlåtenhet.

. Glöm inte att du kan vara det bästa exemplet för barn, vänner och familj.

Små åtgärder kan göra mycket, och om alla främjar en daglig godhet ser vi några bra långsiktiga resultat.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar