Problem i relationen

Vår partner är inte en, vi delar bara säng- och middagslabeller med, men också en person vi väljer att bygga ett liv och bilda en familj med.

är vi är i ett förhållande som inte fungerar, kan det vara uppenbart för dem omkring oss, men det kan vara svårt för oss att erkänna eller se att saker inte går smidigt och att vi är missnöjda. I den här artikeln försöker vi ge dig några tips om vad du ska leta efter, vilket tyder på att förhållandet är sämre än det borde vara.

Problem som är viktiga för att ta itu med

1. Kommunikation saknas

Kommunikation är möjligen den viktigaste delen av alla förhållanden. Vi behöver vår partners stöd, förståelse och uppmärksamhet. Vissa tecken på att kommunikationen saknas i den relation du är i: Du behöver inte känna sig lyssnade på, din partner möten sällan blicken och du känner att det är omöjligt att fastställa en öppen och konstruktiv dialog. är du försöker kommunicera, slutar det ofta med diskussioner och argument. Kanske saknar du kärleksfulla känslor för varandra, eller kollar du på något som hänt tidigare?

Missande kommunikation kan också bero på höga stressnivåer, antingen i arbete eller familjeliv. För tidsbegränsade perioder är det naturligt att vi inte spenderar så mycket tid åt vår partner, men håll det i åtanke och förhindra att det hindrar dig från att vara där för varandra.

2. rist på entusiasm för partnern

Det kan vara en tid i något förhållande där man inte ser fram emot att spendera tid tillsammans. att äta ute, ta en helgresa eller hitta hemgjorda monotona. Kanske ser vår partner inte på oss med samma passion som tidigare eller att magiken har försvunnit och vi kan inte berätta varför. Vi måste vara medvetna om hur vår partner svarar när vi gör ett erbjudande, eller framåtblickande förslag som du både ska njuta av, men istället möta med likgiltighet. Vad hände? Har något förändrats? n viktig indikator på ett förhållande som är i trubbel är denna brist på entusiasm för sitt gemensamma liv.

3. är det är mer sorg än nöje

Dåliga tider i livet är naturliga. Kärlek kan få sina komplikationer och relationer måste arbeta med från tid till annan. Men var medveten om du kände dig mer ledsen än glad över en tidsperiod. Ditt emotionella välbefinnande kan skada om det varar länge, och det kan indikera att ditt förhållande inte är bäst.

 llt vi behöver ta hand om deras relation och gör sitt bästa för att säkerställa dess framgång, men om det finns en balans mellan vad vi ger och vad vi får, någon känner olycklig.  åde du och din partner måste ge 100% vardera.

4. är förtroendet försvinner

rist på förtroende kan förstöra en relation, eller vara ett tecken på att du inte är positiva influenser i varandras liv. Om du inte längre kan se din partner som du kan dela dina djupaste känslor med en förtrogen som stöder och uppmuntrar dig, då är det troligen något grundläggande som saknas. Du kommer att dela liv tillsammans, inte bara delar hushåll, och utan tillit, du har lite att basera förhållandet på.

5. är du inte längre en prioritet

I ett förhållande, måste båda parter vara en prioritet i varandras liv: Oron bör delas och andras välfärd måste hedras. Om det kommer en dag när vi märker att vi inte längre är prioriterade för vår partner, är lidande och besvikelse långt ifrån.

ndra delar av livet är naturligtvis också viktiga: Jobb, tid för sig själv, vänner och fritidsaktiviteter. Men den vi är tillsammans med bör alltid komma först, förutom att vara den som vi är mest angelägna om att göra bra. 

Om någon av dessa tecken passar dig, bör du först prata med din partner. Ibland finns det externa faktorer som måste identifieras och lösas i samhället. Till exempel: Svåra arbetsförhållanden, dålig ekonomi eller problem i andra relationer kan påverka parets relation stabilitet. Med förtroende, kärlek och kommunikation kan man lösa de flesta saker gemensamt.

Förhoppningsvis fann du hjälp i den här artikeln om problem i ditt förhållande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar