Signaler som du är i en giftig relation

. Och något är ännu farligare: Kärlek kan bli gift, det blir ledsen och suger luften ut ur rymden och lämnar bara avundsjukhet och misstro.

Man skulle tro att det är lätt att känna igen om du är i ett . Men det är tyvärr inte så, och därför hamnar någon i sådana relationer gång på gång. är vi är kär i någon är den kognitiva och känslomässiga sidan av oss lite störd, och det kan vara svårt att "vakna upp" till verklighet och öppna deras ögon.

I dagens artikel kommer vi att ge dig de mest uppenbara tecknen på ett giftigt förhållande.

Hur man vet att du är i ett giftförhållande

1. Du ser bara väggar där det fanns dörrar innan.

Innan du kom in i relationen var du troligtvis en väldigt självständig kvinna. Du fattade själv alla beslut om arbete och hem. Du hade vänner, gick ut med kollegor och hade fina dagliga rutiner.

Men nu den relation du är i ändrat din verklighet:

 • innan du har kommit överens med din partner. Om du nämner att du planerar att delta i en middag på språng eller arbetar med en flickvän, kommer din partner ofta att vägra dig att göra det här.
 • Ditt liv från morgon till kväll är . tt tecken på ett giftigt förhållande är till exempel att du ändrar din klädstil för att tillfredsställa din partner. ller du klippa ut saker du tidigare haft, såsom makeup, använda din mobiltelefon, vara ute lite sent på kvällen, etc.
 • Kanske du måste också börja märka att din partner begränsar din egen . Kanske gillar han / hon inte att främjas på jobbet. Från dag till dag ser du väggar byggda runt dig där du tidigare såg möjligheter.
 • Varje dag verkar du vara omgiven av ett osynligt stängsel.

2. Dina känslor ignoreras, attackeras eller manipuleras.

De flesta människor blir involverade i en annan person med stor entusiasm. Kärlek är så intensiv, så överväldigande, verklig och så full av känslor att vi ger allt själv till den person vi älskar. Men kom ihåg, det är viktigt att balansera den kärleken med samma kärlek och bryr dig själv.

 • n viktig sak i ett giftigt förhållande är . Och det förefaller ofta på de mest subtila och destruktiva sätten.
 • Giftiga människor letar alltid efter det som gynnar dem. Kom ihåg att sådana människor ofta har en mycket och svag personlighet.Deras osäkerhet skapar misstro och en önskan att kontrollera partnern. De kan vara rädda för att bli avvisad, och rädd för möjligheten att en annan person att dra sin partner ifrån dem. Och det leder till kontinuerlig övervakning och okontrollerbar svartsjuka.
 • Den lust att styra din partner ger dem en där endast en i relationen kan fatta beslut. Om du inte ber din partner dig, han / hon kommer att finna ett smart sätt att få dig att känna skuld för. De verkar som offer och gör dig skyldig. Du måste vara svår, mycket försiktig.

3. Du blir mer och mer olycklig varje dag

Du kan bli kär i din partner fortfarande, men konstiga saker börjar hända. är din partner inte är nära dig, vet du lugnt. Du kan andas igen och slutligen slappna av. Kolla in andra par som bor i ett harmoniskt förhållande, vilket både respekterar varandra och tillåter personlig utveckling.

Känn dina känslor. Känner du dig olycklig och uppleva några av de saker vi har som anges ovan, känner du att du förlora dig själv, du Och kanske du börjar inse att självförtroende är krossade, eller att du är skadade på insidan?

Du måste ta hänsyn till alla dessa saker. . Så vad betyder det? Ångest och rädsla kan orsaka huvudvärk, smärta, illamående och mer. Personer med dessa symptom kan gå till doktorn, men får aldrig en fullständig diagnos.

n läkare kan säga att, till exempel, har migrän, men vad du verkligen kämpar med är på grund av din olyckliga situation.

Hur kan du komma ur ett giftförhållande?

Det kan vara svårt att tro, men statistiken visar att giftiga relation ibland kan pågå i flera år. Hur är det möjligt? Här är några nyktra skäl:

 • Vissa är . De är rädda för sina barn eller att deras make / maka kan uppträda och skada dem.
 • ågra av oss förstår bara inte tanken på att vara ensam. Så de är på sätt och vis tvingade att lida i en olycklig situation än att leva i ensamhet.
 • Ibland varor dessa villkor eftersom . Det är en osund kärlek som bara orsakar förstörelse, men vi vet inget annat sätt att göra det. Det verkar konstigt, men det här är verkligheten.

För att komma ur en giftig relation måste du först vara medveten om denna situation ditt. Du måste förstå och acceptera citatet och bekräfta själv att du är missnöjd. Kanske vänner och familj har sett alla dessa karaktärer långt innan du har. Lie till dem och få hjälp och support när du behöver det.

ästa steg är att chatta med din partner. erätta hur du känner, den frustration du vet om, och hur olycklig du är.Om du märker att partnern inte är motiverad för att förbättra situationen eller du inte ser någon möjlighet att saker kan bli bättre så måste du komma undan. Din inre fred, mental hälsa och integritet kommer först så att du aldrig behöver tvivla på dig själv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar