Singel, taget, har ingenting att säga: Bara vara glad

edan idag Det var inte länge sedan vi skrev om kvinnors historia i Kina som ses som "resterna" av deras familjer och samhälle bara för att de inte har hittat en man innan de når 25 år.

Liknande situationer uppträder i andra länder på olika sätt, och alla av dem anger negativa aspekter för kvinnan som istället för att bosätta sig i ett förhållande hon inte önskar väljer att vara singel.

ntropologen är välkänd i studier av relationer och kvinnors bild i kulturer. I sin bok "The First Sex" berömmer hon kvinnans roll som inte känner sig skyldig att hitta en man och som uppnår sina egna triumfer i samhället.

Detta är kvinnan 

Vi inbjuder dig att reflektera över det här konceptet idag.

tt vara singel i ett patriarkaliskt samhälle och en materialistisk familj

Här finner vi en konstig dubbel. Vissa länder fortsätter att vara mycket patriarkala än idag (Kina och Indien, till exempel), där unga kvinnor måste söka efter en äktenskapliga band som tjänar sin egen familj, särskilt hans far, och behålla sin sociala status.

I andra länder trycker moderen i familjen på sin dotter att utöka sin familj och bära sin linje.

n mamma vill barnbarn eller - kopplad till en man som har ett bra jobb, till exempel - det är några antikvariska bilder tack tradition, kvarstår fortfarande i moderna tider.

Vi rekommenderar: 

Därför är det viktigt att tänka på det här temat ett ögonblick.

Par som kommer och går

Sanningen är att de flesta vet att det inte är så lätt att hitta en livspartner alls. Människor växer, utvecklas, förändras och förbättras under hela livet, och på den resan kommer de förmodligen att ha mer än en romantisk partner.

 • Det är ett välkänt faktum att du kan spendera otaliga underbara ögonblick med en person, sedan avbryta relationen och gå in i en ny ensamhet med så mycket tillfredsställelse.
 • Du kan leva livet som ensam eller i ett par så länge som de omkring dig är respektfulla och bara låta dig vara lycklig med ditt liv.
 • och idag du fortfarande kan bli förvånad över att läsa nyheter om flickor och unga kvinnor som har köpts och sålts i relationen, precis som med varor på marknaden.
 • n kvinna är inte en handelsvara, och hon får aldrig ses som " ofullständig " eftersom hon inte har en man.
 • Vi är alla färdiga människor som går framåt, växer, gradvis, med vår egen spegel som återspeglar vad vi vill vara. Oavsett om vi är med eller utan en partner.

Vara singel och "titta"

n annan vanlig faktum även i de mest progressiva i samhället är tanken att om en person inte är gift, oavsett om de är män eller kvinnor, bör de ständigt vara letar efter hans andra "hälften".

Läs: elationer: 

 • Varje person får göra vad de vill. De kan söka efter en partner om de känner för det, men de kan också välja att inte göra det och bara låta livet ta dem överallt där det kommer, och bara vara lycklig.
 • Kanske är de glada för att de tycker om sina sociala relationer, deras familj och deras arbete. De behöver inte söka efter någon annan som gör dem "hela".
 • Denna balans och inre fred kan ge stor tillfredsställelse och mycket glädje.

Förutom , där båda parter är nöjda med vilka de är, så att de inte är tomma eller orolig.

Kvinnor idag

Låt oss gå tillbaka till några av Helen Fishers teorier. Den berömda antropologen skrev sin bok "The First Sex" för att kritisera den berömda klassiken Simone de eauvoir, "The Other Gender".

Se också: 

 • I denna bok, hon reflekterar över flera idéer om kvinnor som uppmuntras att lita på sin egen förmåga att bli ledare i samhället.
 • nligt Fisher, , som kan vara mycket användbart i arbetet och organisatoriska sammanhang, därav behovet att kämpa för det.
 • med en partner, utan en partner, med en stor familj, med barn, med ett tungt arbete, eller med ett enkelt jobb som ger dem fred i sinnet.

Det är också värt att fundera på huruvida kvinnor är "första sex" eller inte, eller om vi är alla bara människor bör respektera varandra och främja ett friare samhälle med lika möjligheter för alla.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar