Ibland allt du behöver är en kärleksfull beröring

n kärleksfull touch är mycket mer än en gest, mer än kontakt, hud till hud. För att underlätta det: en karess kan hjälpa till att hålla dina känslor levande.

Vissa människor gör inte det här och andra är rädda för att göra det. Men även om det kan tyckas överraskande, kan både bristen på det eller ovilligheten att ta emotionell kommunikation orsaka det extra steget, och det kan vara en skriklös frånvaro i ditt liv.

 Det är som att andas - det stärker bindningen mellan dig och de du är , vilket gör att du känner dig viktig. Därför vill vi idag prata mer om detta ämne.

n kärlek är som mat för ditt emotionella välbefinnande.

Varje levande varelse behöver fysisk kontakt för att få en känsla av tillhörighet i sin grupp, i sin familj. Om du har husdjur hemma har du säkert märkt hur tacksam de är när du klappar dem. De söker det inte bara som en belöning, men som ett sätt att komma i kontakt med dig.

Se också: 

både människor och många andra grupper av djur i naturen behöver detta band att få olika sinnen säkerhet och styrka, förutom den 

Låt oss titta på det här

n kärleksfull touch ger dig erkännande

Sökandet efter erkännande är inte något som är själviskt. Tro det eller inte, att erkännas är ett viktigt mänskligt behov. Även om det är viktigt att ha ett gott självkänsla och att , kan du inte ignorera det faktum att du är en social varelse.

Därför är erkännande ett grundläggande behov.

 • Varje barn behöver sådana band när det gäller världen, och de utgör deras första kontakter baserade på erkännande.
 • Kärlek, kramar och kyssar främjar utvecklingen av hjärnvävnad hos en bebis: Dessa är alla känslomässiga stimulanser som ger en känsla av trygghet och välbefinnande.
 • lla positiva känslor hjälper till att lycka växa.
 • fter att ha blivit uppvuxen fortsätter caress att vara en viktig del av dina dagliga relationer med partner och barn.
 • tt par som inte röra varandra som inte söker fysisk kontakt utanför sovrummet kan sluta uppleva allvarliga brister.

lla måste hållas och att smygas utan någon särskild anledning eller syfte.

n gest är kraftfullare än ord

Ibland är det inte tillräckligt att få veta att någon förstår dig för att stödja dig med dem.Ibland faller i en rutin, och de som känner sig långt ifrån varandra, eller sämre, börjar de ta saker för givet.

Vi rekommenderar att läsa: 

Devotion, antingen mellan parterna eller vuxna och deras barn ska aldrig tas för givet. Tvärtom finns det behov av demonstration varje dag, särskilt i svåra tider.

 • I svåra tider kommer ord inte alltid att vara lika effektiva. Det är där värdet av en kärleksfull beröring kommer in. Dessa 
 • tt säga "Jag är ledsen", "Förlåt mig" eller "Jag är här när du behöver mig" kan också åtföljas av en ordentlig kram eller ett välbekant utseende som ger extra komfort, kärlek och stöd.

Olika typer av karies du borde veta om

Det är inte bara en form av kärleksfull beröring eller karess. Psykologer berättar för oss att det finns bra handen, men också dåliga.

Låt oss se hur många olika typer som finns:

 • Det är smekningar som kan uppstå utan fysisk kontakt: en komplimang, beröm och det rätta ordet när det behövs kan ha samma effekt som en touch.
 • 
 • För att prata med någon av förakt eller sarkasm, ignorera dem, eller prata ner om dem offentligt anses "negativa inslag" som attackerar din självkänsla på det psykologiska planet.
 • n kärlek kan också ge positiva och negativa känslor. Det finns några handen att i stället för att ge en känsla av säkerhet, ge kalla eller falska känslor av vård, vilket också kan vara mycket ont.
 • Äkta kärlek måste vara äkta och uppriktigt, vilket känns av både givaren och mottagaren.
 • Det finns också villkorliga och ovillkorliga smärtor.
  • Med villkorar menar vi att vissa 
  • n ovillkorlig karess erbjuds fritt utan förväntan att någonting kommer att returneras. Det är en sann gest av erkännande och hängivenhet.

xperter i känslomässiga saker berättar för oss att människor behöver denna typ av språk för vårt fysiska och mentala välbefinnande. Det är viktigt att komma ihåg att dessa berör 

Tecken måste vara sanna och fulla av uppriktighet, något som bör upplevas av den som ger och som tar emot den.

örja med denna övning med dina barn eller partner idag. n kärleksfull kärlek när de minst förväntar sig det har kraften i hela universum att lindra stress och stärka banden mellan människor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar