Ibland är det att vara ensam priset du måste betala för frihet

Du bör inte låta sig påverkas av socialt tryck när det gäller din hälsa. tt vara ensam är långt ifrån något negativt - det bör ses som ett tillfälle att växa.

Det sägs ofta att  Vi är sociala varelser och vi behöver interaktion för att växa, lära och leva, men det är viktigt att alltid hitta balansen.

Medan vi är ensamma är det absolut nödvändigt för vår mentala hälsa . Dessa ögonblick är lugn och inre förbindelse. Men det finns också etapper under hela livscykeln där du känner dig "bunden", nästan som om du drunknar under vissa saker eller människor. Det ögonblick du ser att du har tappat kontrollen,

är din förmåga att göra val eller att välja vilken väg du ska gå eller inte ska gå.  Ibland är ensamhet det pris du betalar för frihet, men det betyder inte att det måste vara en dålig sak. Låt oss förklara ...

tt vara ensam är det enda sättet.

Låt oss börja prata om någonting som händer i Kina just nu. Detta är väldigt uppmärksamhetssökande och det passar bra i detta sammanhang av pris på frihet.

I Kina när en kvinna är 25 år gammal, om hon fortfarande inte har gift, hon anses vara en "sheng nu", vilket kan översättas till "kvinnan att skona."

Hon anser att det inte ha en partner är skamligt för både henne och hennes familj.

  • på grund av detta finns det nu en marknad för "unga ensamstående kvinnor" för att hitta män av dessa kvinnor, och därmed "normalisera" dem med samhällets krav . är det inte längre en lag som säger att de får bara ha ett barn i Kina, vilket innebär att regeringen måste främja moderskap.
  • det faktum att det är kvinnor som bedöms som inte har uppfyllt sin "naturliga syfte" skapar ett tryck som är både grym och förödande. Lyckligtvis många av dessa kvinnor som reagerar. först reagerar de till sina familjer, och sedan mot samhället.
  • de vet att detta kommer till priset av

ensamhet och att de måste känna sig avvisade av många smala människor. Men de känner sig f rida för att de är "hela kvinnor" som har rätt att leva som de vill. är trycket i miljön förbjuder frihet

Vi vet alla att ensamhet inte alltid har en blick i ett bra ljus.Kina är inte det enda landet som detta. Tänk bara på alla stereotyper som är förenade med att vara singel i din egen miljö.

är ett romantiskt förhållande slutar kommer du utan tvekan att träffa en person som säger, "Oroa dig inte, du kommer snart att hitta en ny partner." Som om det är olyckligt eller oförståeligt att spendera tid i sig själv.

  • Det är också vanligt att familjemedlemmar inte förstår varför du bor ensam, varför du vill gå en promenad på egen hand eller helt enkelt njuta av privat tid där du kan vara i fred med
  • själv 

Kanske är det därför du känner dig knuten till vissa människor eller saker, för att du måste gå till linjen och bli kritiserad eller lyssna på oönskade kommentarer. Det är inte farligt att vara ensam.

Författare och poet Charles ukowski har gjort en sak klar: isolering är ibland en sann gåva.

Det betyder inte att du alltid måste koppla ifrån din omgivning, människor, upptagen samhällen, skratt, sammankomster, kärlek och vänskap

Det betyder att du är selektiv och gör dig själv prioriterad, något som är stor och terapeutisk. tt vara ensam är utan tvekan en personlig dimension som du måste uppleva ibland utan rädsla. 

  • Harvard usiness eview
  • är ensam nu betraktas som en strategi för att förbättra många kognitiva funktioner, och även att hitta mer känslomässig balans. Människor som kan koppla ifrån sig "buller" kring dem, från egna självbedömningar och de förväntningar som andra människor har för dem är människor som är mer fria, mer kreativa och mer öppna för hitta nya möjligheter. Det kan vara dags att slå ner dessa myter och stereotyper.
  • Volontärarbete för att vara ensam är en modig handling.

Människor som ger upp kasta handduken och fortsätter att köra i det olyckliga tåget måste se att det hålls fångenskap är inte det bästa alternativet. För att vara fri måste du vara ensam. Kanske inte vara ensam är en farlig sak om det låter dig utöva ditt självkänsla mer och om det låter dig välja vilken väg att gå.

Jag vet att det är lätt att säga det ... att säga att du måste "ta en chans och vara fri. "

Detta är ett personligt val som kräver meditation

och att du tar ett modigt steg, men det är värt att försöka.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar