Sluta slösa tid på människor som skadar dig

 och dra dig bort från ditt sanna jag: en stark, modig och fri person som förtjänar att vara lycklig.

Vi vet naturligtvis att det inte är lätt att bli av med eller bryta ut något som ger oss känslomässiga skador.

Som regel när man tänker på att fly från något, det är en fysiskt hot - en kniv eller en mörk och övergiven gränd ... 

Men om det finns en sak som vi alla kan enas om är det att inte alla skadliga saker är lätta att känna igen, och det kan vara ännu svårare att övertyga sig själv om att du måste fly från dem.

Vi är sociala varelser som skapar vänskap, relationer, partnerskap och andra band med människor som ibland kan göra att du blir skadad.

Vad ska du göra i sådana situationer 

Personer som skadar dig förtjänar inte

"n person som inte skadar dig förtjänar inte." Ja, dessa ord är lätta att säga. Du vet i hjärtat och sinne att den typ av person som förstör ditt självkänsla och inte respekterar dig eller älskar dig ordentligt. Hur kan du tvinga dig själv att erkänna det? Och hur ska du reagera?

Vi rekommenderar att du läser: motional manipulation: Inse och undvika

Människor som skadar andra är den typen som bara bryr sig om sig själv

är vi talar om människor som skadar andra, fysiskt våld kan vara den första du tänker på.

Och ja det är en sorglig verklighet i livet att våld fortsätter över kulturella och klassgränser. Men finns det också en annan form av underförstådd, indirekt eller tyst slags våld som är lika skadlig.

 • Det finns människor där ute som inte kan känna sig empati eller etablera relationer baserade på ömsesidig respekt.
 • Människor i ett förhållande som alltid ställer sina egna behov inför sin partners behov är också mycket förödande.
 • själviskhet och att man inte vet hur man skapar en obligation genom förståelse, är förtroende eller respekt påstå egenskaper som kan göra en hel del skador från dag till dag.

Ord kan vara skadligt

 men så säger de det. Om de använder en minskande ton, höjer röster eller är sarkastiska kan det vara en överträdelse av självkänslan.

 • Om du blir upprörd med dålig kommunikation eller med många käkar och skador kan också skada dig. Detta undergräver ett barns självkänsla och känsla av säkerhet.
 • Hur en person agerar i ett förhållande, tonens röst och hur de presenterar sin sida av saker kan säga mycket om dem.

Se även signaler som du är i en giftig relation

Lär dig att försvara sig mot det som skadar dig

Det verkliga problemet som vi talat om tidigare, är att människor reagerar ofta fysiska hot i i stället för sociala eller emotionella hot som hotar deras självkänsla.

n familjemedlem eller en person i din närmaste vänskapskrets kan ofta orsaka skada. Vad kan du göra om dina föräldrar, partners eller bästa vänner inte respekterar dig eller känner känslomässig utpressning?

 • till saker du inte gillar eller saker som skadar dig.
 • tt säga "nej" är inte en egoistisk handling. Så definierar du din personlighet med respekt - det informerar människor runt dig som du förtjänar att övervägas och att vissa saker är skadliga.
 • Det är viktigt att när du har sagt det svarar den andra personen. Om du inser att ingenting har förändrats, och de fortsätter att agera på samma sätt, då är det dags att fatta ett beslut: en person som skadar dig avsikt du förtjänar.
 • Du måste förstå att Om du försöker göra varje enskild person i ditt liv glad hela tiden, skulle det vara ett omöjligt mål som bara kommer att göra dig olycklig.
 • I ditt liv måste du kunna ställa dina egna prioriteringar, och den första prioriteten borde vara dig själv. Om du älskar och respekterar dig själv, kommer du inte att tillåta andra att skada dig.
 • De viktigaste förutsättningarna att växa är de som alltid låter dig vara dig själv. De som visar dig respekt, kärlek och förståelse.

Och de som inte respekterar dig? Det enda de förtjänar från dig är avstånd, så att du kan skapa en bättre känslomässig balans och skydda dig själv. Håll dig borta från dem eller begränsa kontakten med dem så mycket som möjligt, kom ihåg att 

Du ansvarar, modig, och har rätt att leta efter din egen lycka, precis som alla andra i världen. Slösa inte tid på människor som skadar dig eller inte respekterar dina värderingar och din integritet.

De är inte värda det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar