Stärka ditt minne genom att ta hand om dina känslorDe är så sammanflätade att faktorer som stress kan påverka hjernestrukturens funktion som , avsevärt. Hippocampus är ett område i hjärnan som relaterar till vårt emotionella minne.

Om vi ??tro det eller ej, måste det ta hand om en otrolig inverkan på vårt minne.

Dessutom utför vi några uppgifter under dagen som också påverkar kvaliteten på vårt minne.

edan kommer vi att förklara mer om sambandet mellan vårt minne och våra känslor.

Ta hand om dina känslor för att ta hand om din hälsa

tt faktum som vi måste komma ihåg är att Dessa kan vara positiva eller negativa livshändelser.

Det är dock också värt att nämna att mänskligt minne inte fungerar på samma sätt som en maskin, till exempel en dator gör det.

Våra minnen är aldrig helt korrekta. Till exempel glömmer vi ofta eller till och med lägger till detaljer i minnen, så de är inte en riktig bild av vad som hände.

Tyvärr vet vi alla att vårt minne blir sämre ju äldre vi blir. Även om detta är oundvikligt kan vi använda olika tekniker för att minska minnesminskning.

tt sätt att göra detta är genom . edan kommer vi att förklara hur man gör en intressant övning baserat på positiva känslor. 

Vårt minne "rostar" på grund av rutin, och det slår av våra känslor

Det finns vissa rutiner som påverkar kvaliteten på vårt minne. Till exempel vaknar på samma gång varje dag, på samma sätt som du arbetar, och gör samma uppgifter hemma, exempel på åtgärder som kan påverka vårt minne.

tt annat exempel på sådana åtgärder är att ägna ledig tid åt aktiviteter som inte stimulerar våra sinnen och som inte ens underhåller oss eller vi tycker att det är roligt.

 • Om du gör något av ovanstående aktiviteter och inse att du är en slav till rutiner, men du behöver inte för avsikt att komma ur denna väg, så din hjärna kommer att drabbas.
 • Detta beror på att det slutar få stimuli som fångar uppmärksamhet. Med andra ord är en hjärna i denna situation så van vid samma uppgifter som den helt enkelt kopplar bort.
 • är hjärnan är i flygläge börjar våra neurala anslutningar att förlora sin kvalitet. Med andra ord faller vi gradvis in i en tröghet som direkt påverkar vårt minne.

Detta gör att hjärnan förlorar sin smidighet och snabbhet. Innan vi vet, slutar vi glömma många saker.

 • utiner som du skulle ha märkt minst en gång är fienderna till våra . Det får oss att verka som om vi är "avstängda".

tt sätt att befria oss och fly från den stagnation som rutiner har orsakat i våra liv är att göra något nytt. Även den minsta saken kan hjälpa till.

Vi vet att vi inte kan fly från rutin eftersom vi måste jobba, hålla huset rent och ta hand om våra tillgångar.

Det är dock nödvändigt att ägna sig åt ett och tre timmar åt dig själv. Under denna tid bör du göra olika saker. Du kan till exempel på en plats som du aldrig har besökt tidigare, köpa en ny bok eller umgås med en vän.

Göra någonting nytt och intressant varje dag.

Lär dig att leva i nutiden

 • Framför allt behöver vårt minne oss att fokusera på "här och nu". är våra känslor fokuserar på sorg i går eller i ångest imorgon är nuvarande så suddig och det påverkar kvaliteten på våra minnen.

Vi kan till exempel glömma fakta, ord, uppgifter som vi redan har genomfört och konversationer som vi har haft.

Vi kommer att ge dig ett exempel som hjälper dig att förstå det här bättre.

Låt oss säga att du tänker på någon du bryr dig om, och då tänker du på vad du ska säga till dem. Du tänker också på saker som de har gjort för dig eller de ord de inte har sagt till dig. Detta gör dig så nedsänkt i ditt sinne att du äntligen glömmer dina bilnycklar.

Din hjärna är frisk och fungerar bra, men problemet är din emotionella värld.

Lär dig att fokusera på nutiden för att lyfta själv känslomässigt. Fly från vad som stör dig och Det är först nu att vårt minne börjar fungera ordentligt.

ätten och åtagandet att skydda din inre fred

Ibland upplever vi ller vi anser att våra skyldigheter, rutiner eller familj kontrollerar oss så starkt att vi inte kan andas.

 ågon som inte fokuserar på självkänsla, deras identitet och deras kontroll över livet, har också problem med att komma ihåg saker.

 • Därför är det nödvändigt att du fokuserar på dig själv. Det är också viktigt att du hittar den subtila och perfekta punkten där du är nöjd med allt som omger dig. Men samtidigt bör du njuta av dig själv i ditt personliga utrymme, med de människor du älskar.ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar