Läder barn lycka, inte perfektionism

Många föräldrar förvirrar högre utbildning och perfektion som ett krav på att vara lycklig. tt höja ett barn handlar inte bara om att få dem att gå till den bästa skolan, lära dem att tala tre språk flytande och att de ser ut som små dockor i ett glasfäste.

Många studier berättar för oss nu, att föräldrar som ställer höga förväntningar på sina barn hamnar på att skapa allvarliga brister i sina liv.

De kommer sannolikt att bli vuxna som tror att de inte är tillräckligt bra för att de aldrig kommer att kunna leva upp till sina föräldrars förväntningar.

Dessa idéer kan sammanfattas med ett enda förhållande: om du försöker höja dina barn för att vara perfekt, kommer det att resultera i deprimerade barn. espektera din individualitet, låt din röst höras och allt du behöver ta hand om är att de är glada.

Det är så vi matar era hjärtan så att de kan växa upp och tänka fritt så att de blir friska vuxna med fullständiga liv. Låt oss reflektera över det.

Pågående förälder syndrom: farorna med perfektionism

Det är en märklig historia som illustrerar detta perfekt: I om finns det en grav 94 f Kr.. som alltid lockar turister uppmärksamhet.

Inskriptionen på gravstenen säger: "Här ligger Quintus Sulpicius Maximus, en romersk ungdomar som levde bara 11 år, 5 månader, 12 dagar han dog dagar efter att han deltagit i en poesitävling för vuxna.."

Det var bra Känd som Little Quintus hade en speciell talang. Idag skulle han förmodligen bli klassad som en prodigy. Hans talanger var så stora att föräldrarna tog honom med till alla poesi och litteratur tävlingar i om för att konkurrera med vuxna.

Läs 

Det sägs att barnet dog efter att kollapsa av utmattning från att arbeta så mycket och att han misslyckats med att leva upp till de tunga förväntningar föräldrar hade för honom. Denna historia tjänar som ett klassiskt exempel på "pågående föräldrasyndrom".

Den nuvarande besatthet med att ha perfekta barn

Många föräldrar drömmer om att ha en vacker, begåvade barn som kommer att ha ett öde som säger att de får professionell framgång i morgon.

  • Felet här är ingen tvekan om att de orientera små "för framtiden", så de glömmer att 
  • Som föräldrar önskar vi det bästa för våra barn, men vi behöver behålla balans. 
  • Det är viktigt att höja . Vi måste vägleda dem och ge dem råd, inte sätta dem på en enkelriktad väg att leva upp till våra förväntningar.

Läs också: 

Viktiga punkter för att underlätta perfektionismen vid barns tillbedjan

 Det kränker barnets rättigheter och skapar lidande istället för lycka. För att undvika detta måste vi hålla dessa principer i åtanke:

Föräldrar bör följa deras attityder och deras språk

Ibland är föräldrar som inte kräver sina barn att titta på sina barn ställer förväntningar på sig själva på ett lite tragiskt sätt.

Detta beror på att  hemma. Om vi ??är väldigt kritiska om vår miljö och ställer väldigt stela krav på oss själva, kommer barn som ser detta beteende att imitera det.

För att höra saker som "Jag gjorde ett misstag på jobbet, jag vill bara dö. Det är en katastrof," kan få en allvarlig inverkan på ett barn.

Ta hand om dina förväntningar och skydda dina barn

Vi ger dig ett exempel: Din son är väldigt stolt över sig själv för att han har en bra betyg i matematik. Du, istället för att vara nöjd med honom, berättar att du förväntar dig att han ska göra ännu bättre nästa gång.

Det är inte rätt: Du måste hjälpa dina barn att uppskatta sina prestationer så att de känner till värdet av hårt arbete, men de känner sig inte förolämpade om de inte uppnår allt de vill göra. Hoppas för det bästa, men accepterar att alla har fel.

tt fel eller fel är inte världens ände, men ett sätt att lära sig och övervinna det. Låt dina barn utmärka vad de vill ha, men du måste också tillåta dem att göra misstag själva.

  • Lär barnens tolerans och förståelse, förtroende och en sund känsla av självkänsla.
  • tt barn som litar på dig tillräckligt för att berätta om sina tvivel och misstag är ett barn som kommer ut för att komma i kontakt med dig och det är ett speciellt privilegium. Vi vet att vi lever i en tid av social kris och att vi behöver våra barn att vara väl förberedda inför imorgon så att de får tillgång till fler möjligheter och skapar en bättre värld.

Vi rekommenderar dig att läsa:

Det här betyder inte att vi bör avsätta värdet av att utbilda dem i känslomässig intelligens så att de kan växa upp för att vara lyckliga vuxna , som är fullt kapabla att ge det bästa av sig själva. Detta är ett viktigt projekt som alla, inklusive mödrar, fäder, lärare och till och med sociala institutioner, ansvarar för: att lära sig barns lycka, inte perfektionism.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar