Det bästa hem där där alla känner sig älskad och respekterad

tt hem är en plats där många känslor sker. land dessa är den mest användbara respekten, ömsesidighet och känslomässig intelligens.

Korrekt användning av denna dynamik hjälper till att bygga upp 

Det finns något om varje hushåll som är lika intressant som det är säkert. Virginia Woolf skrev i en av hans personliga dagböcker "tt hus är som en fästning när du stänger dörrar och fönster, vet ingen vet vad som händer där.".

Den här bilden är både fredlig och störande samtidigt.

Vi känner alla till ett hem där dynamiken inte är så bra. Ibland gör denna dynamik familjemedlemmarna olyckliga. Med detta sagt är det nödvändigt att främja en mer hälsosam och mer intuitiv "energi" hemma.

Detta gör att 

I detta hem visar vi respekt och omsorg för alla

kan tt hem formas av många olika bindningar. Dessa kan vara par, barn, , och från tid till annan, äldre generationer som morföräldrar.

. Det finns olika dynamik, intressen och personliga behov. Samtidigt är det också en skillnad i effekt. Denna kraft kommer från behovet av att skydda, disciplinera och stärka familjeband.

Hur vi utför våra roller bestämmer atmosfären. Vi kan göra hem där det finns en känsla av välbefinnande och lycka. ller där individer inte kan växa som de borde.

Vi accepterar alla yttranden

Det är också något som alltid är svårt för någon familj, och det blir till en punkt där alla respekterar varandras åsikter, tankar och beslut.

 • Problem uppkommer när någon vill pålägga sina värderingar på alla andra. Detta gäller speciellt när du börjar veto något annat än deras standard.
 • är en respektfull hem en som lyssnar på alla synpunkter och ge alla frihet att tala. Detta är ett hem där 

Detta betyder inte att alla måste komma överens. Det räcker för alla att lyssna, och lita på varandra.

I detta hus litar vi på varandra och tar hand om varandra

I en familj borde det inte finnas några skillnader. lla ska behandlas på samma sätt. Varje individ är hur de är, och de tror vad de tror.

Det ska inte finnas några skillnader i hur vi disciplinerar våra barn.Vi måste också undvika att använda stereotyper på dem.

 • Vi måste undvika ett vanligt misstag när vi har fler barn. Vi borde inte skilja sig när det gäller ålder. Detta kräver ett ansvar från äldre barn. Men samtidigt tillåter det förlåtelse för yngre barn eftersom de föddes sist. Detta är inte korrekt.
 • Vi måste 

I vårt hem säger vi vad vi känner

I ett lyckligt hem finns yttrandefrihet. Det är också respekt för alla familjemedlemmar. Detta främjar adekvat känslomässig frihet och hälsosamt självförtroende. På det sättet kan vi alla berätta när något gör ont på oss.

 • 
 • Ibland är bristen på tid orsaken till att vi inte pratar med varandra. Men oftare beror det på att vi är rädda för att våra ord ska bedömas.
 • Sådana osynliga "vetos" uppmuntrar alla att hålla sig borta. Till exempel, när tiden går, väljer våra barn att bo i sina egna hem.

Små och små, nästan utan föregående meddelande, kommer deras kommunikationsmetod att förändras. Deras PC eller mobiltelefon kommer att vara deras viktigaste koppling till människor utanför familjen. Detta kommer snabbt att bli ett problem.

 • på ett respektfullt hem alla ska känna sig bekväm med att prata om sina känslor

Det är sant att vi inte talar tillräckligt om offentligt hångel, t.ex. . Och vi vet alla att att visa dessa känslor inte är bekväm för de flesta av våra barn.

 • Så oroa dig inte om dina barn inte är så söta som tidigare. Det viktigaste är att de visar dig en känslomässig närvaro. Detta kan vara genom att uttrycka sina tankar och bekymmer. Den bästa hem är

där kärlek och respekt finns för alla

. Det spelar ingen roll om det är ett trädhus, en husvagn eller ens en liten lägenhet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar