Farorna med undertryckta känslor

"Den som sväljer för mycket, drunknar i slutet." Kanske har du hört detta uttryck förut. Det är ett gammalt ordspråk, och som de flesta uttalanden påminner det oss om våra förfäder och innehåller universella sanningar.

Hur många saker bor du i varje dag? Hur många tankar och känslor håller du för dig själv genom att försöka att inte förolämpa andra? Var försiktig, för i slutändan kommer du bara att skada dig själv. 

1. Tystnad kan innebära samtycke, men ... llt har en gräns. Tuffhet är visdom, det råder ingen tvekan om det och det är alltid bättre att vara tyst än att säga något dumt. Innan vi får med en otäck kommentar eller säga något olämpligt, är det bättre att stänga munnen och visa mer intelligens än vissa som inte tänka innan de talar.

Men det måste finnas en balans mellan att vara tyst och försvara dina behov:

Om du hålla dig och dina känslor för dig själv, kommer inte att de andra vet om de gör något som skadar dig,

  • eller De har korsat linjen. Ingen är en spåkvinna eller -man, och om du inte låta andra veta att något stör dig eller är stötande, kommer de inte vet. Ibland är det en bra idé att stanna stilla och ibland måste du välja kloka ord.
  • tt veta när du ska uttala och behålla din mun är en av de viktigaste färdigheterna som du kan lära dig att utveckla. Det handlar inte om att vara helt tyst eller släppa ut varje sak du tänker på. xtremt är aldrig bra. ibehålla balans, men kom alltid ihåg att dölja dina känslor skadar dig själv. Den tillåter andra att bryta ditt personliga utrymme, över gränsen, talar för dig när du inte säga något, och väljer för dig när du inte säga vad du vill. Till sist kommer du bara att vara lite mer än en marionett tillsammans med andra. 2. Undertryckta känslor leder till psykosomatiska sjukdomar

Det ska inte överraska dig att din kropp och sinne är nära förbundna.

Så mycket så att experter varnar för att 40% av befolkningen lider eller har lidit av någon form av psykosomatisk sjukdom under sin livstid. ervöshet, till exempel, förändrar matsmältningen och orsakar diarré och huvudvärk. Kallsås utlöses av höga stressnivåer.

Ignorerar du tankar och känslor hos din bil som leder till höga ångest i kroppen. Tänk på de saker du inte berättar för dina föräldrar eller vänner eftersom du inte vill skada dem. De gör saker för dig och tror att de hjälper dig när de gör vad de verkligen gör, får dig bara att känna dig dålig. Varför kan du inte berätta sanningen för dem? Vi tänker också på våra partners, vi vill inte förolämpa dem, även om de ibland beter sig på ett sätt som gör ont för oss.Men vi väljer att knyta.

3. Tala om det: yckeln till emotionell frisättning

Du bör inte vara rädd för att uttrycka dig själv,

 motionell kommunikation är nödvändig i våra dagliga liv för att skapa hälsosammare relationer med andra och med oss ??själva.  Kom ihåg att allt har en gräns. Om du inte pratar om dina tankar och känslor, kommer du inte att fungera på ett värdigt sätt, du kommer att förlora ditt självkänsla och kontroll över ditt liv. För det första,

kom alltid ihåg att du har rätt att uttrycka vad du tycker och känner.

  • tt säga vad du menar är inte att skada någon. 
  • Var inte rädd eller besatt av hur andra kommer att svara. 
  • tt exempel: Du är trött på att dina föräldrar kommer över varje helg och inte har någon intimitet med din partner. Du har bestämt dig för att berätta för dem att de måste sluta besöka så ofta. Hur tror du att de kommer att reagera? Om du tror att de kommer att bli förolämpade, förbered dig för att förklara att det inte finns någon anledning att vara upprörd. Om du tror att de kommer att skadas, bör du också vara beredd att berätta för dem att de inte borde känna det på så sätt. Kom ihåg att prata om vad du tycker och känner i verkligheten är den bästa metoden för emotionell frisättning som finns. Öva det med visdom och ta hand om dig själv.
  • ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar