Den mörka smärtan av depression

Depression, den mörka smärtan sväljer de som lider av den. Det är som en gigantisk, läskig halsduk som fångar dig, gör dig blind från ditt liv och skickar ett mörkets filt för att kväva dig och de stänger dig.

Sadness, irritabilitet, letargi, förlust av intresse för sin omgivning, oförmåga att uppleva glädje, aptitlöshet, skuld, svårigheter att tänka, koncentrera sig eller fatta beslut; återkommande tankar om dödsfall eller självmord ...

Detta kan vara länge, och det här är vad en person med depression känner nästan varje ögonblick varje dag. Det är en stor smärta som släcker alla ljuskällor som lidanden kan ha i sitt liv.

med depression behöver inte ligga i sängen gråter

Vi har alla en tendens att föreställa sig en del att de som lider av depression ligger i sängen och gråta hela dagen. Men 

Faktum är att vissa personer med depression inte kommer att uppleva sorg alls. I stället depression visar sig som auktoritära attityder, överdriven irritabilitet, okänslighet, aggressivitet, etc. Ibland manifesterar depression som konstant och intensiva humörsvängningar.

nligt DSM-5 och ICD-10 diagnostiska manualer måste närvaron av  Det betyder att även om ett av dessa två symtom är nödvändigt är det inte i sig självt att diagnostisera depression.

Vi rekommenderar: 

Ingen är fri från denna hemska sjukdomn dag kanske du märker att det är svårt för dig att gå ur sängen. Det verkar som om ditt liv inte är detsamma, ingenting intresserar dig längre, och på insidan känner du ingenting annat än oro.

Så du börjar känna dig överväldigad och tror att allt överväldigar dig och gör ont. Du måste tvinga dig att känna något annat än den inre smärtan som följer dig som en skugga.

Det finns dagar där du känner dig värre och andra där du mår bättre. motionell instabilitet är ditt namn. Du förstår inte, du känner bara en stor rädsla som sjunker dig ännu djupare in i mörkret.

Du vet inte vad som händer, du kommer inte ihåg den sista gången du kände dig bra och du är tom inuti. Du kan inte hjälpa dig att känna dig värre när du lämnar huset, när någon kommer att hjälpa dig eller när du behöver starta ett nytt projekt på jobbet.

 Du behöver en professionell som kan hjälpa dig att förstå och känna till din situation, en som kan hjälpa dig att övervinna det. 

Samsjuklighet: ångest och depression

Vi vet att depression manifesterar ofta blandas med , vilket ligger till grund för en ångestdepressiva tillstånd som kan vara ännu mer smärtsam och förvirrande för de drabbade .

Ångest kännetecknas av rädsla, panik, ångest, undvikande, instabilitet, över-stimulering, muskelspänningar, hyper-vaksamhet och uppfattningar om omedelbart hot eller fara.

 som irritabilitet, oro, dålig koncentration, , trötthet, psykomotorisk agitation, gråt, känslan av att ens underlägsenhet, skuld och låg självkänsla.

Se också: 

metafor för att förstå smärtan av depression

n av de mest användbara metaforer för depression är den svarta hunden. I följande video, vi får se hur depression symboliseras av den svarta hunden som växer större och större tills det blir en skugga som omger livet för dem som lider.

Denna video skapades av Världshälsoorganisationen för att grafiskt illustrera några av de dagliga situationerna sedd ur synvinkel av en person som lider av depression.

Om du känner att du kan identifiera dig med vad vi har talat om i den här artikeln, eller om du tror att du kan drabbas av depression, 

Leta efter en behandling som hjälper dig att fokusera ditt sinne och din miljö, gradvis så att du kommer att må bättre.ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar