Cykeln av klaga

Hur mycket klagar du på under dagen? 

Vi har alla en samling klagomål som bara väntar på att släppas ut. Vi klagar våra jobb, pojk vår en vän som gjorde något fel, hur vi skulle behandlas vid den sista restaurangen vi var på ... Listan kan fortsätta för evigt.

Om din olycka har en lösning, varför klagar du?

Om det inte finns en, varför klagar du?

- astern Proverb -

Klagomål har blivit beroendeframkallande i dagens samhälle.  fter att ha kastat ifrån oss allt som inte känns bra för oss, vi går tillbaka till våra normala rutiner, medan klagomål lite i taget blir begravd och glömt, tills nästa gång något utlöser dem.

Det finns människor som klagar på en livsstil. Inte en enda dag går utan något som ger ett behov av att klaga.

Vi använder ibland klagar som ett sätt att lindra eller som en flykt metod, men problemet uppstår  På så sätt fokuserar vi vår uppmärksamhet på det negativa.

Om vi ??tänker på det, kommer denna onda cirkel av klagomål inte att ge oss någonting; snarare motsatt, det förlamar oss. Psykolog Joan Garriga bekräftar att "klaga sänker vitaliteten i er."

Klaga sig inte förändra situationen, och det ändrar inte vare sig människor eller saker, informerar den enda andra som vi inte är nöjda med verkligheten.

, förutom kanske att få lite aggression. Men när klagomålet upprepas ger det oss ingen lättnad, men är värdelös eftersom det inte löser något.

Tror du att eftersom du klagar mycket, kommer situationerna att känna sig olika? ller att allt kommer att lösa sig magiskt?

Klagomål kan ibland också indikera bristande ansvarsskyldighet över personer och situationer, eller det kan tyda på att man åtnjuter ett offer.

Du vet definitivt om någon som klagar mycket om hans situation men ändå inte gör något aktivt för att lösa det. De vill helt enkelt prata om det, fokusera på det negativa, men letar inte efter lösningar eller alternativ. Detta har upprättats.

Du måste komma ihåg att när vi klagar, är skyldiga vi andra eller miljön som vi är missnöjda och vi är fortfarande undantagna från allt ansvar, som om vårt välbefinnande är beroende av omvärlden. Och vi är offer för vår egen verklighet.

 Det finns ett sätt att vägra att acceptera och ta ansvar, förstöra dina egna handlingar och blockera framtiden.

är vi klagar, förklarar vi att saker inte har gått som vi föreställde oss, eller den andra personen uppträdde inte som vi ville. Vi söker därför en lösning. Men klagomålet kommer inte att lösas från utsidan, vilket vi måste göra på insidan.

Det är inte värt att klaga om du inte kommer in i uppgiften att hitta lösningar eller alternativ efteråt. Det kan ibland vara värt att bara stoppa, observera och förstå vad som händer runt dig. Det är vårt eget val att rikta vår energi att leva eller att dö snart.

Låt oss fråga oss själva uppriktigt vad klaganden egentligen inte ge oss, om det kommer att ge oss möjlighet att ta reda på vad det egentligen är vi behöver.

Det finns idag ett initiativ som lanserades på internet, vilket tyder på att vi borde sluta klaga på vardagliga saker. Skaparna bakom denna rörelse, lancpain och Pilgrims, uttrycker betydelsen och fördelarna med att sluta klaga för en hel månad. De har bestämt att å ena sidan kommer vi att hitta mer glädje och å andra sidan kommer vi att ge oss en djupare förståelse för hur vi kommunicerar med dem omkring oss.

Och hur är det med dig, kan du inte klaga på en hel månad?

ADVERT

Lägg till din kommentar