Den fruktade medelålderskris

Kanske du har hört någon förklara andras beteende som ett resultat av medelålderskris . ller kanske känner du dig själv om ångest och osäkerhet om en kommande födelsedag.  ller kanske är du rädd för båda dessa saker samtidigt?

Sanningen är att . Hos kvinnor är orsaken till denna kris oftast att de börjar flytta in klimakteriet och därmed börjar märka symptom som följer med, och det är så fysiskt som psykiskt.

medelålderskris inte visas omedelbart så fort personen blåser sina 40 ljus på moset, men det smyger gärna fram ett litet före eller lite efter. Du kan börja analysera ditt liv så långt som de saker du har gjort, liksom problem som fortfarande inte är upplösta. I vissa fall kan du tänka dig lugn och så småningom gå i pension (även i de flesta västerländska länder finns det fortfarande två decennier innan det kommer att hända).

Kännetecknen för midlife krisen

xperter hävdar att det finns två typer av kriser relaterade till ålder. n av dem är evolutionär och har att göra med att vi fysiskt kan se hur gammal vi är och våra biologiska förändringar. Den andra är betydande och motiverad av förändringar i miljön runt omkring oss, vilket också påverkar oss personligen. Midlife-krisen ingår i den första gruppen.

, särskilt om det kombineras med sociala och familjära tryck i samband med att man blir äldre. Studier visar att personer som inte har giftt eller fått barn ännu inte har hittat ett bra jobb eller köpt ett hus har större chans att uppleva en livskvalitetskris.

Orsakerna till medelålderskris uppstår är många, men det vanligaste är: osäkerhet, överdriven ansvarsfördelningen samt metoder, konflikter med partner, att inse misstag man har begått, tristess, brist på tydliga mål, etc.

tt nytt perspektiv

en av de . Detta för med sig en strävan efter nya upplevelser, att göra saker du tidigare inte var intresserade av eller inte kunde göra av olika skäl, att klä sig som en ungdom, ta en hel del barer och klubbar, etc.

Denna nya inställning till livet  en motivation som leder oss att ompröva rutinerna och som berikar våra liv. Men det kan också orsaka en hel del nostalgi som förlamar oss och får oss att dagdrömma om hur det var, och glömma att vi fortfarande har mycket att göra i framtiden.

n sund form av nostalgi och reflektion på det förflutna är en bra sak, och innebär en attityd av acceptans att tiden har gått, utan att känna ilska eller maktlöshet.Detta betyder också att  eflektering kan faktiskt vara ett mycket bra ögonblick i en persons liv. Det kan hjälpa personen att fortsätta framåt med den visdom de har ackumulerat tills nu.

Så vilka specifika metoder finns att hantera midlife krisen med en hälsosam tankegång?

  1. Håll en positiv inställning . Det spelar ingen roll att du har blivit äldre. Tänk på att ålder medför erfarenhet, anekdoter och visdom. Du har fortfarande många år framför dig, det är inte värt att lida genom dessa när du kan klara dig bra.
  2. jut av det . De erfarenheter du har samlat genom att växa och leva genom otaliga olika problem gör dig ännu mer intressant och förberedd för vad som händer. Du vill ha mer självkontroll, du vill veta konsekvenserna av dina handlingar och du kommer förmodligen också vara mer självmedveten. Kom ihåg att den bästa tiden är här och nu. ssociera inte bara din ungdom med lycka. Det kan vara lycka och fullständighet i alla led i livet.
  3. eflektera . Du kan säga att du är mitt i livet. Det här är en bra tid att tänka på vad du redan har uppnått och tänka på framtiden, för det finns fortfarande mycket kvar. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar