Desto större känslomässiga sår är mer privat smärtan

Oavsett hur det gör ont nu, måste du veta att denna känslomässiga skada du känner inuti dig, det påverkar hela universum, kommer läka.

 och mer ensam du kommer att känna.

egativa känslor är vanliga fiender i mänskligheten som både påverkar oss och hindrar oss från att komma framåt.

Många gånger ser vi psykologiska "sår" som situationer som, så länge du lever, har lämnat ett traumatiskt intryck i ditt sinne. Trauma är överdriven smärta eftersom en person inte kan smälta och vända sig, vilket blir latent i ditt inre landskap. Då påverkar de beteendet och hur du ser på världen.

Vi bör också påpeka att såren inte övervinnas på samma sätt om du upplever dem som barn eller som vuxen. arn saknar sina egna resurser för att smälta smärta, aggression och besvikelse.

Men barn och vuxna har en sak gemensamt. Ju mer intensivt trauma eller ju mer de är, desto större är deras känsla av

isolering Den känslomässiga skada du bär inom dig

esvikelse, svek och känslomässiga smärta som orsakas av andra ... llt bryter din inre frid och uppfattningar som, fram till dess, gjorde att du kände "säkra" och gav dig varelse.

Du kan också säga att de sår du bär i har olika rötter och bilder. Men psykologer förklara att trauman har generellt följande egenskaper:

Trauma och typer av känslomässiga sår

är din känsla av säkerhet förstörs:

 • Detta kan inträffa under barndomen eller som vuxen. Plötsligt kommer allt som definierar dig, människor som är viktiga för dig och vem som är dina pelare varje dag att förråda dig. Du förlorar allt som en gång gav dig sinnesro. rist på kärleksfull interaktion:
 • Det är vanligt att barn inte får tillräckligt emotionellt stöd för att stärka deras relationer. Detta är också vanligt med partner som inte känner kärlek eller stöd från sina partners. Detta är en tomhet som lämnar ett djupt sår. Utsätts för vissa missbruk:
 • självkänsla , den får viljestyrka brutit som en person som har rätt till sin egen åsikt, värderingar och beteenden, är vanliga attacker som vanligtvis lämnar allvarliga trauma. ffekt traumatiska sår oss

ffekten av attacken, brist på känslomässigt stöd, eller om man förstör känslan av trygghet som alla behöver, kommer att direkt påverka hjärnans kemi.

 • Trauma skapar en typ av posttraumatisk stress som sätter hjärnan på ett kontinuerligt skydd. ädsla, misstro och ångest väver in i detta neurokemiska kaos som kan leda till depression.
 • noradrenalin, adrenalin eller dopamin kan orsaka sömnlöshet, vilket kan göra att du är alltid trött och att du kommer att drabbas av humörsvängningar ...
 • Även om varje person som presenterar vanligtvis sin egen specifika uppsättning av symptom, och även Oavsett detsamma är

förändringar av dessa neurotransmittorer ganska vanliga på cerbala nivåer. 

Ju mer intensiv känslomässiga sår är, desto mer en person blir förlamad, och detta leder till en större känsla av isolering.

Den sårade känslan som om ingen kan förstå vad de går igenom och vad de lider av.

 • Känslan av isolering orsakas av förändringar i signalsubstanserna, vilket förstärker känslan av isolering och negativitet.
 • mosionsstörning innefattar också fysiskt obehag. Trötthet, apati, muskelsmärta och huvudvärk tenderar också att ansluta människor från hela världen.
 • Du måste också komma ihåg att

det är inte lätt att dela dina känslomässiga sår. Men att avslöja för den andra personen hur

partner din ödmjuk dig, eller hur du har övergivits sedan Du var ett barn, är så komplex att det inte är lätt att prata om det eller dela det med någon. Hur du kan möta även de mest intensiva känslomässiga sår din

Det är alltid intressant att tänka på saker som rör mänskliga känslor. egativa känslor kan

hjälpa dig att förstå att något är fel och de kan hjälpa dig att bygga upp något igen. På samma sätt är positiva känslor menade att du "kopplar" dig till människor runt omkring dig. llt detta innebär att:

Du har rätt att vara ledsen, avskräckt och arg. Dessa känslor behöver inte vara permanent, men de kommer att hjälpa dig att förstå att något är fel, och du bör svara på det och ta upp kampen.

 • Du är inte svag om du ber om hjälp,
 • att säga att du inte har det så bra, att du har lagt på tight. Tveka inte att prata med någon som verkligen kan lyssna på dig och hjälpa dig. Du måste förstå att från

det förflutna har redan gjorts. Det har redan hänt, såret är djupt och du kommer nog aldrig att få det helt innan det går bort. Men du måste förstå det: Minnet glömmer inte, men det låter dig fortsätta leva utan att skada det.

 • Sår läker genom att täcka dem med nytt hopp,
 • Stötta människor som verkligen älskar dig. Kämpa för att ta hand om dig själv och att älska dig varje dag, precis som du förtjänar.
 • ågon som tidigare gjorde att du inte skulle definiera vem du är idag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar